infa.lt

Kalifornijos teismai turės atsižvelgti į vaiko lytinės tapatybės pripažinimą globos bylose

12 rugsėjo
11:35 2023

Vaikai

SACRAMENTO, Kalifornija (AP) – Kalifornijos teisėjai, priimdami sprendimus dėl vaiko globos ir lankymo, netrukus turės atsižvelgti į tai, ar vienas iš tėvų priima savo vaiko lytinę tapatybę. (Jei nepriims – pasimatymai su vaiku gali būti uždrausti, kad „netrukdytų vaikui teisingai vystytis” – infa.lt past.)

Balsavimas vyko beveik vien tik pagal partijų balsus, o demokratai teigė, kad šis teisės aktas padės apsaugoti LGBTQ+ vaikų, kurių tėvai išgyvena skyrybas, gerovę, praneša „Associated Press” agentūra.

Visi valstijos Senato respublikonai balsavo prieš įstatymo projektą, o valstijos senatorius Kelly Seyarto, atstovaujantis pietų Kalifornijoje esančiai Murrietai, teigė, kad įstatymų leidėjai per daug kišasi į tėvų pasirinkimą auklėti savo vaikus.

„Įtraukdami tai į šį procesą, vieni tėvai bus nuteikti prieš kitus ir viskas dar labiau pablogės”, – sakė Seyarto.

Balsavimas vyksta visoje šalyje vykstant intensyviai politinei kovai dėl transseksualių asmenų teisių, įskaitant siekius uždrausti lytį keičiančias procedūras, uždrausti transseksualams sportininkams dalyvauti mergaičių ir moterų sporto varžybose ir reikalauti, kad mokyklos informuotų tėvus, jei jų vaikai prašo vartoti kitokius įvardžius savo atžvilgiu nei priklauso jų lyčiai arba keičia savo lytinę tapatybę.

Pagal Kalifornijos įstatymo projektą lyties pakeitimas taptų vienu iš daugelio veiksnių, į kuriuos teismai jau turi atsižvelgti nagrinėjant globos bylas, įskaitant tai, ar vienas iš tėvų smurtauja ir kiek vaikas bendrauja su tėvais.

Jei valstijos Asamblėja pritars įstatymo projekto pakeitimams, kad jis taptų įstatymu, jį dar turės pasirašyti demokratas gubernatorius Gavinas Newsomas.

Įstatymo projekte nereikalaujama, kad teisėjai teiktų pirmenybę tam, ar vienas iš tėvų palaiko savo vaiko lytinę tapatybę, o ne kitiems veiksniams.

Kaip atrodo palaikymas, priklauso nuo konkretaus vaiko ir jo amžiaus, sakė įstatymo projektą pateikusi asamblėjos narė demokratė Lori Vilson (Lori Wilson). Ji turi suaugusį sūnų, kuris paauglystėje prisipažino esąs transseksualas.

Vilsonas sakė, kad naujos lytinės tapatybės paalaikymu gali būti leidimas vaikams žaisti su žaislais, susijusiais su jų lytine tapatybe, nagų lakavimas ar patogaus ilgio plaukų nešiojimas.

Įstatymo projekte nenustatyti konkretūs reikalavimai, susiję su lyties keitimo operacijomis, kurių Kalifornijoje nepilnamečiai negali atlikti be tėvų sutikimo.

„Vaikas, kurio tėvai išsiskiria, išgyvena tikriausiai vieną iš blogiausių ir sunkiausių patirčių savo gyvenime (iki tol)”, – sakė Sakramento LGBT bendruomenės centro advokatė Alexis Sanchez.

Įstatymo projektas gali padėti pasiekti geresnių rezultatų šiems vaikams ateityje, sakė A. Sanchez.

Tai buvo vienas iš kelių įstatymų leidėjų šiemet pateiktų įstatymų projektų, kuriais siekiama apsaugoti LGBTQ+ vaikus, kurie jau tapo nebe savo šeimos vaikais.

Trečiadienį valstijos Senatas taip pat pritarė teisės aktui, pagal kurį dokumentai, susiję su nepilnamečio prašymu pakeisti lytį, nebūtų skelbiami viešai.

infa.lt: kitaip tariant – jei tėveliai (ar vienas iš jų) nepalaikė savo vaiko lytinio persivertimo – teismas gali uždrausti kontaktus su savo vaiku.

Transseksualizmo ideologija nustoja būti ideologija – ji jau pereina į teismų praktiką.

AP labai aptakiai aprašė šio įstatymo esmę.

Tenka viską skaityti tarp eilučių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 103

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-09-13, 18:08

    Laisvę ir nepriklausomybę VAIKAMS, kol jų smegenėlės nesubrendę, kol jie dar patys negali nustatyti savo lyties… Brandžių žmonių – lyt-psichiniai iškrypėliai juk jau nepaveiks tapti iškrypėliais…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...

Kita faktai. O aš manau kad tai hardono kolaiderio darbas. Ir ką dabar?...

Daugiau laiko tai ne mažiau, viskas gerai :D...

Žiedai sumainomi nemąstant, iš mados, tad taip ir nutinka......

Kol viešpatauja ego, tiesos nereikia. Tiesa sietina su bendru reikalu, bendru vardikliu. "Dievas yra tiesa,...

Hm

Kaip Tadas Blinda sakė - geriau tris dienas karaliauti, nei visą gyvenimą ubagauti......