infa.lt

Amerikiečiai abejoja dėl pagalbos Ukrainai: apklausa

30 rugpjūčio
06:40 2023

Joe Bidenas ir Volodymyras Zelenskis

Joe Bidenas paprašė JAV Kongreso papildomai skirti 40 mlrd. dolerių Ukrainai, o tai atstūmė Amerikos visuomenę nuo Ukrainos, praneša „Le Figaro” leidinys. Pirmą kartą daugiau nei pusė apklaustųjų nepritarė naujiems finansinės pagalbos paketams Kijevui.

Pirmą kartą po aštuoniolikos mėnesių karo Ukrainoje kovų amerikiečių apklausa parodė, kad nedidelė visuomenės dauguma nepritaria naujam finansiniam paketui.

J. Bideno administracija ketina skirti Ukrainai papildomus 40 mlrd. dolerių. Tačiau amerikiečių nuomonės išsiskyrė. Rugpjūčio 4 d. paskelbta CNN ir SSRS užsakymu atlikta apklausa sukėlė sąmyšį Amerikos elite: pirmą kartą 55% respondentų (tarp jų 72% buvo už respublikonų kandidatus balsuojantys žmonės) pasisakė prieš naują finansinį paketą Ukrainai.

Daugelis respublikonų įstatymų leidėjų aiškiai teigia: padarėme viską, ką galėjome, dabar turėtume atkreipti dėmesį į savo vidaus problemas. Ir iš tiesų, tik šių metų vasarį atlikta Pew Research apklausa parodė, kad tik 40% respublikonų rinkėjų nepritarė vis didesnės pagalbos siuntimui Ukrainai.

Tarp didžiausių izoliacionizmo (politikos, kuria siekiama ginti tik Amerikos interesus, todėl paprastai nepripažįstami „pagalbos paketai” įvairiems JAV sąjungininkams) gerbėjų Respublikonų partijoje yra Floridos gubernatorius Ronas Desantis ir netikėtai sparčiai populiarėjantis pašalietis Vivekas Ramaswamy.

Itin konservatyvus Heritage fondas dar papylė vandens ant tokių politikų malūno, atskleidęs, kad 113 mlrd. dolerių pagalba Ukrainai kiekvienam JAV namų ūkiui kainavo vidutiniškai 900 dolerių.

Atlanto tarybos instituto Eurazijos centro direktoriaus pavaduotojas Andrew D’Agnieri (Endrius D’Agnieris) vis dėlto bandė užginčyti tai, kad viešojoje nuomonėje laimi „izoliacionistai”.

Jis pažymėjo, kad kitos vasaros viešosios nuomonės apklausos prieštarauja CNN išvadoms.

Viskas priklauso nuo klausimo formuluotės. Visų pirma, gegužės mėnesį Reigano centras klausimą suformulavo kitaip: „Ar jums svarbu, kad JAV padėtų Ukrainai laimėti karą?” ir gavo 75% teigiamų atsakymų (71% respublikonų, 86% demokratų).

Tačiau kai buvo užduotas tas pats klausimas, tik šiek tiek griežčiau suformuluotas: „Ar pritariate neatlygintinai karinei pagalbai?”, pritarimą išreiškė tik 59% respondentų (50% respublikonų ir 75% demokratų).

Galima daryti išvadą: prieštaravimų draskoma Amerika dar nepasiduoda Ukrainos atžvilgiu. Prasidėjusi prezidento rinkimų kampanija iki 2024 m. rudens nulems, ar šis klausimas gali kelti pavojų Džo Baideno perrinkimui. Tai bus nelengva, jei Ukrainos kariuomenė trypčios vietoje pietų fronte, o vėliau bus priversta susidurti su kitu grėsmingu priešu – žiema.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 116

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Tadas Ivekauskas    -  2023-08-30, 10:24

    suprantama,kad LT,kur valdo diktatūra,spauda negali rašyti teisybės,jeigu ji neatitinka valdžios duotų nurodymų,tačiau visiems ,kaip čia švelniau išsireiškus – kvailučiams,pasakysiu: turiu daug ryšių JAV,jie susiję su automobilių verslu ir VISIEMS,be išimties amerikiečiams ,vėl kad švelniai išsireiškus pofik ta Ukraina,ukrainiečiai ir jų karas su rusais,ten dažnas net nežino kur TAI viskas vyksta,galvoja kad kažkur Afrikoje.Ten pirmiausiai rūpinasi savo reikalais,ir kai atėjo į valdžią demokratai,ten irgi gyvenimas gerokai pasunkėjo,taip kad straipsnyje frazė „…nepritaria nedidelė visuomenės dalis” man,asmeniškai kelia šypseną

    Atsakyti į šį komentarą
    • Hm    -  2023-08-30, 10:51

      …gal nereikėjo čia reklamuoti savo turginio mąstymo ir savo turginio amerikos „elito”, tik apsijuoksi. Mano sesuo JAV gyvena jau 25 metus, tai jos aplinkos žmonėms Ukrainos klausimas svarbus, rremia, palaiko ir palaikys…

      Atsakyti į šį komentarą
  2. pritariu,    -  2023-08-30, 12:32

    Netyčia paskaičiau straipsnį ir komentarus- prajuokino ir viena ir kita.Straipsnio neaptarinėsiu,neturiou kompetencijos,Amerikoje biznio nedarau ir joks giminaitis ten negyvena(bent jau man žinomas)o dėl kvailių linkęs pritarti,nes čia irgi vieni gyvena nežinodami kainų prekybos centruose,važinėja su naujausiais automobiliais ir valdo milijoninius verslus,kurie tampriai susrišti su ta pačia Rusija ,o dar kiti dreba žiūrėdami žinių laidas,aukoja karui ir kelia svetimos valstybės skudurus ant savo balkonų…tai kaip čia yra?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kur ir konrečiai kas? Citatas, adresus, prašome, ponička! Prisiskaitei rusų propagandos ir falsifikatų ir loji...

Rusija yra tiek prisiš..., kad juokinga matyti, kaip rusai su užsidegimu „kovoja“ už demokratiją Amerikoje,...

Visa šito debiliško cirko esmė vienamr straipsnyje: telegra.ph/dergmokratija-10-28...

Konstitucija nrgina nenormalių žmonių propagandos, o KT - kartais gina. Išvada: KT yra antikonstitucinis ir...

Šis konstitucinis teismas, kuriame yra sustatyti manau politinės korupcijos ryčiais su konservatoriais susiję priklausomi teisėjai,...

Šis žudikas akivaizdžiai parodė, kad masonų ir jų statytinių sekėjams yra taip praplautos smegenys, jie...

Kiseniniai pradejo tyrima cha cha cha...