infa.lt

KAM ministras, Arvydas Anušauskas, už liežuvio nevaldymą tapo ikiteisminio tyrimo figūrantu

07 rugpjūčio
19:48 2023
Ingrida Šimonytė, Andrius Tapinas, Arvydas Anušauskas, Jonas Ohmanas, Edmundas Jakilaitis apdovanojimų ceremonijoje

A.Anušauskas (ketvirtas iš kairės) lrv.lt nuotr.

Prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl TS-LKD deleguoto Krašto apsaugos ministro veiksmų, pasireiškusių liežuvio nevaldymu, t.y. dėl galimo tarnybos paslapties atskleidimo.

Kažkodėl nestebina, kad būtent TS-LKD ministro „nuoširdumas” socialiniuose tinkluose tapo iššūkiu nacionaliniam saugumui.

Ingrida Šimonytė kaip visada nemato pagrindo politinei atsakomybei, stovi tvirta kaip uola, gindama komandos garbę ir ministrų kompetencijų atitikimą užimamoms pareigoms.

Lygiai taip pat ji gynė ir buvusią Švietimo ministrę J.Šiugždinienę, kuriai pačiai vis tik pakako padorumo atsistatydinti, nors premjerė nematė tam jokio reikalo.

Reikia pastebėti, jog su A.Anušausku panašus klausimas iškyla ne pirmą kartą. Pirmąjį – jo žmona pranešė socialiniuose tinkluose Rusijos puolimo datą, kai dar niekas nieko nežinojo. Vėliau buvo išsisukta, kad tai kaip ir vieša informacija, o ji tik spėjo.

Dabar spėjo A.Anušauskas. Įdomu kaip spės prokuratūra.

Prokuratūros pranešimas:

Įvertinus, kad siekiant objektyviai ir išsamiai išnagrinėti situaciją, susidariusią  Krašto apsaugos ministrui A. Anušauskui paskelbus informaciją po Valstybės gynimo tarybos posėdžio, būtina surinkti daugiau duomenų, kurių gavimas yra susijęs su papildomomis procedūromis bei poreikiu atlikti veiksmus, kurie negalimi pareiškimo medžiagos nagrinėjamo metu ir per pareiškimo nagrinėjimo terminą, Generalinė prokuratūra, nagrinėdama šių metų liepos 27 d. Seimo narės Agnės Širinskienės pareiškimą dėl galimo tarnybos paslapties atskleidimo, priėmė sprendimą pradėti ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 297 str. 1 d.

Šį ikiteisminį tyrimą pavesta atlikti Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentui.

Siekiant nustatyti visas reikšmingas pareiškime nurodytos situacijos aplinkybes ir jas teisiškai įvertinti, bus atliktos procedūros, susijusios su tarnybos paslapties tvarkymu Valstybės gynybos tarybos veikloje, taip pat dėl papildomos medžiagos ir išvadų pateikimo bus kreipiamasi į kitas institucijas bei atlikti visi kiti būtini proceso veiksmai.

Išsamesnė informacija apie šio ikiteisminio tyrimo eigą bei rezultatus visuomenei bus pateikta, kai tik tai bus galima nepakenkiant tyrimui.

Arvydas Anušauskas paviešino informaciją, kad artimiausiu metu bus pasirašytas ketinimų protokolas su Vokietijos gamintojais dėl „Leopard“ tankų įsigijimo. Taip pat detalizavo apie šių tankų pirkimą, jų savybes, šių savybių palyginimą su kitų gamintojų tankų savybėmis. Kadangi visą šią informaciją gavo tarnybiniais kanalais, ir neaišku kokiu grifu ji buvo pažymėta, prokuratūra gavusi informaciją iš Seimo narių pradėjo ikiteisminį tyrimą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 170

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Patriotas    -  2023-08-07, 21:06

    A nušaus kas? :D… bet čia ne bėda kad jau atskleidė tai gal nemes pinigų į balą? leopardai yra visiškas š karui prieš rusus. Jie dega kaip žvakės laukuose. esmė yra antidronų sistemos ir visiška oro gynyba bei kontrolė. Ne ukrams reikia f16 ir pilotų… o Lietuvai. Nes Ukraina jau pralaimėjo karą ir klausimas bus tik vienas – ar ruskiams užteks to ką užgrobė ar eis iki pat Dinepro. Jei ukrai sudegins paskutinius savo strateginius pajėgumus tai rudenį arba Ukraina kapituliuos, arba į karą įsivels lenkai ir visas NATO blokas. Visi žinome kuom tai baigsis. Pabūsiu „Nostradamas”. Jei lenkai įsivels į karą 2024 metais rusai suduos prevencinius atominius smūgius į Berlyną.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-08-08, 05:41

    Nuotraukoje – elitinis šešetukas, dirbantis prieš Lietuvą. Gerb. A. Anušauskas nekaltas, jis pirmą kartą gyvenime, kaip vaikas, plačiau sužinojo apie tankus, todėl neiškentė nepasigirti, jog ir jis – LR Krašto apsaugos ministras yra girdėjęs, net apie tankus…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žmogui numatytas subalansuotas variantas - pusiausvyra tarp sielos ir kūno, tarp dvasios ir materijos......

Labai teisingai pastebėta, mokesčiai kurie sumokami iš automobilių savininkų yra nusavinami ir po valdžia teigia,...

Labai ačiū Ordo Luris komandai už veikimą vardan bendrojo ir ypač mūsų vaikų gėrio. Taip...

A5

Ursula von der Liar...

Iki kokio lygio nusirito valdžios atstovai ??? Jeigu tokie kaip šurajevas iš įleidžiamas į seima....

Be to manau, kad Vokiečių valdantiesiems yra labai patogūs šie taip bvadinami suimti teroristai, nes...

Išvezus anapus Uralo porą ešelonų konservatorių, karo pavojus sumažėtų dešimt kartų....