infa.lt

Psichologinius sutrikimus Ukrainoje gydys kanapėmis

27 liepos
06:30 2023

paveikslėlis

Ukrainos vicepremjerė Europos ir euroatlantinės integracijos klausimais Olga Stefanyšina pareiškė, kad marihuanos, skirtos medicininiams tikslams, gamyba ir pardavimas bus kruopščiai kontroliuojami valstybės, praneša „Kommersant” leidinys.

Tarp kontrolės priemonių yra kiekvieno krūmo brūkšninis kodas ir vaizdo stebėjimas auginimo patalpose. Bausmė už prekybą medicininėmis kanapėmis bus skiriama remiantis priemonėmis, taikomomis prekybai narkotikais.

„Reikalavimai bus gana griežti. Nustatėme, kad medicininės kanapės bus auginamos tik uždarose patalpose, t. y. šiltnamiuose <…> Būtina įrengti patalpas, užtikrinti kiekvieno krūmo brūkšninį kodavimą, vykdyti vaizdo stebėjimą. Visa tai numatyta įstatyme. Tam reikia didelių investicijų”, – Ukrainos naujienų agentūrai sakė O. Stefanyšina.

(Marihuanos krūmų kodavimo brūkšniniais kodais praktika plačiai paplitusi ir JAV. Brūkšniniais kodais žymimas kiekvienas augalo vienetas, kad būtų lengviau klasifikuoti auginamus krūmus į tam tikras veisles.)

Ji pažymėjo, kad baudos už neteisėtą medicininių kanapių vartojimą, auginimą ir perpardavimą bus skaičiuojamos remiantis galiojančiomis baudomis už narkotikų pardavimą. Gamybos licencija kainuos apie 800 grivinų (apie 20 eurų), ją išduos Valstybinė medicinos tarnyba.

Olga Stefanyšina tikisi, kad antrasis įstatymo iniciatyvos svarstymas įvyks rugsėjį. Jei iniciatyvai bus pritarta, vaistai su medicininėmis kanapėmis Ukrainoje bus pradėti gaminti kitais metais. Ji taip pat patikslino, kad kanapės medicininiais tikslais daugiausia bus naudojamos aliejų ir garinamų vaistų pavidalu, tačiau vicepremjerė neatmetė galimybės naudoti vaistus rūkymo būdu.

Pasak V. Stefanyšnos, prieš karinę invaziją tokių vaistų reikėjo dviem milijonams žmonių, „dabar, apytikriais skaičiavimais, prie jų prisidėjo keturi milijonai ukrainiečių, turinčių įvairių psichologinių traumų ir sutrikimų”. Pasak jos, medicininėmis kanapėmis bus gydomas potrauminio streso sutrikimas (PTSS).

Liepos 13 d. Aukščiausioji Rada pirmuoju svarstymu pritarė įstatymo projektui, kuriuo siūloma įteisinti vaistus, kurių pagrindą sudaro medicininės kanapės. Įstatymo projektas, kuriuo siekiama įteisinti marihuaną medicininiais tikslais, Aukščiausiojoje Radoje buvo užregistruotas 2021 m. birželį.

2021 m. liepos 12 d. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pateikė Aukščiausiai Radai svarstyti marihuanos legalizavimo klausimą kaip prioritetinį. Po metų, 2022 m. birželį, Ukrainos vyriausybė pritarė marihuanos naudojimui medicinos ir mokslo tikslais.

2023 m. birželį V. Zelenskis vėl pasisakė už kanapių pagrindu pagamintų vaistų įteisinimą, kad jais būtų gydomos psichologinės traumos, kurias ukrainiečiai patyrė kovų metu. Ukrainos sveikatos apsaugos ministerija pritarė šiai iniciatyvai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 117

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Anonimas    -  2023-07-27, 08:34

    Zelia tai gydosi koksu

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Patarsiu :    -  2023-07-27, 10:06

    Geriausiai padeda misinys „Amnezia”. Rekomenduoju,skia!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Praėjo nepilni 2 metai nuo Putino sudegusio tanko demonstravimo prie Katedros Vilniuje, ir še jums...

Amerikoje veikia tokiu pat principu kaip Putinas,ka reiskia pinigai....

Turėjau ir turėsiu 1....

Durnių durniai ir sociopatai. Nusikaltėliai....

Jis jau pasitelkė sienos statybą kurios nepastatė....

Jei tiki tuo, ką skaitai - neskaityk :)...

Kai pasižiūri į Lietuvos streamerius, tai senai laikas......