infa.lt

Vokietijos gynybos ministras žada artimiausiu metu perduoti Ukrainai dešimtis „Leopard” tankų

03 liepos
15:52 2023

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius sakė, kad artimiausiomis savaitėmis Ukrainos kariuomenei bus pristatyta kelios dešimtys Vokietijos ir Danijos suteiktų tankų „Leopard 1A5”.

„Dešimtys Vokietijos ir Danijos kovinių tankų „Leopard 1A5″ artimiausiomis savaitėmis bus pristatyti Ukrainai”, – sakė B. Pistorius dienraščiui „Rzeczpospolita”.

Birželio 12 d. Ukrainos užsienio reikalų viceministras Andrijus Melnikas paragino Vokietiją tiekti Kijevui papildomą skaičių tankų, pėstininkų kovos mašinų ir kitų šarvuočių.

Jis mano, kad Berlynas galėtų atsiųsti Kijevui daugiau tankų nei 18 jau pristatytų. Vokietija iš viso turi 300 tankų rezerve.

Atsakydamas į tai A. Pistorius pareiškė, kad Vokietija ir toliau rems Ukrainą ir tieks jai „Leopard” tankus, tačiau negalės įsipareigoti suremontuoti kiekvieno Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms perduoto tanko.

Birželio 29 d. žurnalas „Forbes”, remdamasis analitikų duomenimis ir vaizdais, pranešė, kad birželio 8 d. per mūšį prie Mažosios Tokmačkos Ukraina neteko 25 Vakarų šalyse pagamintų tankų ir pėstininkų kovos mašinų. Tarp jų – 17 pėstininkų kovos mašinų M2 Bradley, keturi tankai Leopard 2A6, trys išminavimo mašinos Leopard 2R (tankų pagrindu) ir viena išminavimo mašina Wisent.

Kaip pažymi leidinys, tai sudaro apie 20% Vakarų šalių perduotų „Bradley” ir „Leopard 2A6” šarvuotojo transporto priemonių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 124

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Kai    -  2023-07-04, 00:07

    JAV nuginkluos Europa,Maskva pereis per ja greiciau,nei per Ukraina! O uz Atlanto juoksis is durniu iki apsikakojimo!

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-07-04, 05:41

    Liūdnai juokingas tautos išdaviko A. Paleckio, dar laisvėje pasilikusiųjų iškreiptas džiaugsmas, kurie įkūrę šaiką „Geros kaimynystės su teroristine Rusija ir terorizmą palaikančia Baltarusija”, laukia Put-hitlerio saulės šviesios…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Laba ačiū už straipsnį. Iš tiesų žiniasklaida naudojama ne tik vienpusei propagandai, cenzūrai ir žodžio...

Ukraina laukia taves......

Nėra jokių konservatorių Lietuvoje, nėra tokios partijos. Jei būtų konservatorių partija, tokių nesąmonių Lietuvoje nebūtų....

Aktuali tema, gal net gyvybiškai reikšminga. Išties vakarai (idėjos, vizijos prasme) atsidūrė aklavietėje. Nors ne...

Pirmiau lai susitvarko savo tvartus....