infa.lt

Raudona-žalioji darbotvarkė: Prancūzijos vyriausybė raginama įvesti turto mokestį kovai su klimato kaita

27 gegužės
06:30 2023

Pirmadienį Prancūzijos vyriausybei pateiktoje ataskaitoje valdžios institucijoms rekomenduojama įvesti vienkartinį turto mokestį 10% turtingiausių šalies gyventojų, kad būtų įgyvendintas šalies žaliasis kursas, praneša „Breitbart News” leidinys.

Pastaruosius kelerius metus Vakaruose vis dažniau kalbama apie turto mokesčius, o nemažai kairiųjų pažiūrų politikų ir aktyvistų pasisako už tokį vienkartinį mokestį, skirtą klimato kaitos iniciatyvoms finansuoti.

Kaip rašoma „Le Monde” pranešime, profesoriaus Jean Pisani-Ferry parengtoje 150 puslapių ataskaitoje pateikiamas panašus argumentas, kad penkių procentų mokestis turtingiausiems šalies gyventojams kasmet galėtų atnešti vidutiniškai iki 5 mlrd. eurų, kuriuos būtų galima skirti „grynojo CO2 nulio” pastangoms.

Neįtikėtina, bet nors žiniasklaidoje šis mokestis vaizduojamas kaip mokestis „itin turtingiems”, iš tikrųjų siūloma jį taikyti dešimčiai procentų didžiausių turtuolių.

Priklausomai nuo to, kaip tai apskaičiuojama, jis lengvai galėtų apimti ne tik mažą dalį itin turtingų žmonių, bet ir aukštesniąją viduriniąją klasę.

Mokesčio mokėtojai galėtų sumokėti visą mokestį iš karto, per kelerius metus arba net įtraukti mokestį į paveldimo turto mokestį, kai miršta.

Tačiau tokios pinigų injekcijos nepakaktų, mat ekonomistas taip pat ragina vyriausybę iki 2030 m. prisiimti 250-300 mlrd. eurų vertės skolą, nes dabar teigiama, kad toks „žiaurus” spartinimas yra būtinas, kad Prancūzija pasiektų savo klimato tikslus.

„Per dešimt metų turėsime padaryti tai, ką sunkiai pavyko padaryti per trisdešimt metų”, – pranešime teigė Pisani-Ferry.

Ataskaitą dabar svarstys Prancūzijos vyriausybė, nes tiek ministrė pirmininkė Elisabeth Borne, tiek pereinamojo laikotarpio žaliųjų reikalų ministras Christophe’as Bechu anksčiau pareiškė esantys atviri radikalioms priemonėms, kuriomis siekiama įgyvendinti klimato ideologiją.

Tačiau atrodo, kad kiti pareigūnai šį planą remia kur kas mažiau, o finansų ministras Bruno Le Maire’as jau pasisakė, kad planas yra labai bloga idėja.

„Ar mokestis yra sprendimas? Ne!” – antradienį pareiškė ministras, sakydamas, kad turto mokestis atrodo visiškai nepagrįstas, turint omenyje, kad turtingiausi Prancūzijos gyventojai ir taip dirba su 75% pajamų mokesčio tarifais.

„Mūsų politika yra mažinti mokesčius, mažinti mokesčių naštą šalyje, kurioje mokesčių našta yra didžiausia iš visų išsivysčiusių šalių”, – tęsė jis, pabrėždamas, kad nori „nuraminti mokesčių mokėtojus”, jog Prancūzija nesiruošia atimti viso jų turto.

Prancūzijos vyriausybės atstovas spaudai Olivier Véranas taip pat nusitaikė į siūlomą mokesčių tvarką, teigdamas esąs įsitikinęs, kad Prancūzija gali įgyvendinti savo žaliąją darbotvarkę be mokesčių modelio.

„Jei vieno mokesčio pakaktų pakeisti mūsų šalį ir planetos ateitį, būtų puiku”, – sakė jis. „Tačiau nemanau, kad tai yra tikroji problema.”

infa.lt: tačiau Lietuvoje manoma kitaip, todėl įvedamas visuotinis nekilnojamojo turto mokestis.

Pradžioj nedidelis, bet ne vienkartinis.

Ir turintis augimo perspektyvą, priklausomai nuo valdžios poreikių pinigams.

Tikėtina, kad didžiausio populiarumo būsimuose rinkimuose sulauks partijos, savo programose turinčios punktus panaikinti visus dabartinės valdančiosios koalicijos įvestus mokesčius bei naujai sukurtas biurokratines struktūras, kuriose anie įdarbino sau artimo rato žmones.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 114

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Juozas    -  2023-05-27, 21:52

    Visa sita naratyva apie klimato kaita yra tiktai yrankis ir priemone, kad atimti is zmoniu nuosavybe ir privatu turta, kitaip sakan, siuo budu yra/bus igyvendinama PEF (WEF) Schvabo pateikta 4-toji industrine revoliucija, su credo: „tu nieko neturesi ir busi laimingas…”

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Kaip ten bebutu,    -  2023-05-27, 23:33

    o uz planeta susimoketi privalo tie,kas ja naudojasi,o ne kas jai dirba!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....