infa.lt

JK ministrė: pasodinsime į kalėjimą socialinių tinklų bosus, nesugebančius cenzūruoti „žalingo“ turinio

23 balandžio
06:40 2023
Michelle Donelan

Image courtesy Wikimedia Commons.

Jungtinės Karalystės ministrės paskelbtuose planuose numatyta, kad socialinės žiniasklaidos vadovai, kurie necenzūruoja „žalingo” turinio savo svetainėse, turėtų būti įkalinami, praneša „Breitbart News” leidinys.

Technologijų ir mokslo sekretorė Michelle Donelan paskelbė planus, pagal kuriuos socialinės žiniasklaidos vadovai bus sodinami į kalėjimą, jei necenzūruos vadinamojo „žalingo” turinio savo tinkluose.

Grasinimas įkalinimu bus įtrauktas į Jungtinės Karalystės Saugos internete įstatymo projektą – plataus masto cenzūros planą, kuris, kai kurių technologijų milžinių teigimu, taip pat iš esmės uždraus privačių interneto naudotojų „end-to-end” šifravimą.

Pagal šiuo metu galiojančią įstatymo projekto redakciją socialinės žiniasklaidos reguliavimo kontrolė bus perduota Didžiosios Britanijos transliavimo reguliavimo institucijai Ofcom, kuri įpareigoja jos kontroliuojamas platformas cenzūruoti „visas išraiškos formas, kuriomis skleidžiama, kurstoma, skatinama ar pateisinama neapykanta”, pagrįsta įvairiomis „progresyviomis” savybėmis, įskaitant transseksualumą.

Pasak „The Telegraph” pranešimo, Donelan dabar patvirtino, kad ji nori, jog bet kuris socialinių tinklų vadovas, nepaisantis naujų apribojimų, būtų įkalintas, ir tokią kraštutinę priemonę pateisino vaikų apsauga (nuo žalingos informacijos).

Pranešama, kad tokia priemonė bus taikoma kaip kraštutinė, skirta susidoroti su vadovais, kurie „sutiko arba nuolaidžiavo ignoruodami vykdytinus reikalavimus” cenzūruoti turinį, įskaitant vadinamąją „dezinformaciją” iš užsienio valstybės, o tai, vyriausybės pareigūnų teigimu, prilygtų „rimtos žalos vaikams pavojui”.

Įmonėms taip pat gresia baudos, siekiančios iki 10% jų pasaulinių pajamų, jei jos išdrįs ignoruoti Didžiosios Britanijos reikalavimus prevenciškai ištrinti ar užtušuoti pranešimus, pažeidžiančius būsimą cenzūros režimą.

Daugelio torių partijos narių remiamas Saugumo internete įstatymo projektas sukėlė siaubą daugeliui didžiųjų technologijų bendrovių, kurios įspėjo, kad šis teisės aktas iš esmės sunaikins privatumą daugelyje interneto sričių.

Tiek „Facebook” žinučių siuntimo paslauga „WhatsApp”, tiek viena pagrindinių jos konkurenčių „Signal” įspėjo, kad priemonės, pagal kurias reikalaujama, jog jos privačiose žinutėse automatiškai aptiktų medžiagą, susijusią su vaikų išnaudojimu, iš esmės sunaikintų „end-to-end” šifravimą ir įvestų privalomo vartotojų stebėjimo sistemą.

Abi platformos pažadėjo pasitraukti iš Jungtinės Karalystės rinkos, jei įstatymo projektas bus priimtas.

„Mes absoliučiai 100% išeitume, o ne pakirstume žmonių pasitikėjimą mumis, kad galėtume toliau teikti tikrai privačias bendravimo priemones”, – anksčiau BBC dėl teisės akto sakė „Signal” prezidentė Meredith Whittaker.

„Mes niekada nesusilpninome savo privatumo pažadų ir nesusilpninsime”, – tęsė ji.

Nepaisant to, idėja, kad interneto kontrolę perduodant Ofcom, siekiant padidinti vaikų saugumą, yra abejotina, atsižvelgiant į tai, kad jų vykdoma JK televizijos cenzūra jau leidžia transliuoti susirūpinimą keliančią medžiagą.

Pavyzdžiui, šalies valstybės finansuojamas „Channel 4” neseniai parodė laidą, kurioje transseksualūs asmenys nusirenginėjo nuogi prieš vaikus, kad juos „pamokytų”.

Ši laida buvo giriama kaip rodanti „tikrai galingą momentą”, kai transseksualai nusirengia nuogai priešais vaikus, o visuomenė dėl šios laidos pateikė šiek tiek mažiau nei 1 000 oficialių skundų. Nebuvo jokių ženklų, kad laidos transliacija bus sustabdyta, kol bus atliktas tyrimas, reziumuoja leidinys.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 159

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Panasu,    -  2023-04-24, 23:43

    kad „laisves vertybes” tuoj isgins visus i gulagus. Savo valia – nereikes net tremti!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...