infa.lt

Seimas priėmė naujos redakcijos Paramos mirties atveju įstatymą

20 rugsėjo
18:38 2016

seimo posėdis

Seimas priėmė naujos redakcijos europinį Paramos mirties atveju įstatymą (projektas Nr. XIIP-4320(3).

Pakeitimai parengti, siekiant į nacionalinį teisės aktą perkelti 2014 m. balandžio 16 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos 2014/54/ES dėl priemonių, kad darbuotojai galėtų lengviau naudotis laisvo darbuotojų judėjimo teisėmis (OL 2014 L 128, p. 8), nuostatas, kuriomis valstybės narės privalo užtikrinti vienodas su valstybės narės piliečiais sąlygas Europos Sąjungos piliečiams darbuotojams ir jų šeimos nariams gauti laidojimo pašalpą.

Pagal laisvo darbuotojų judėjimo principą, kiekvienam Europos Sąjungos valstybės narės ar Europos ekonominei erdvei priklausančios Europos laisvos prekybos asociacijos valstybės narės piliečiui, neatsižvelgiant į jo gyvenamąją vietą, suteikiama teisė laisvai persikelti į kitą valstybę narę dirbti ir (arba) apsigyventi joje dėl darbo.

Įgyvendinant minėtą principą, sudaromos prielaidos išvengti darbuotojų, kurie yra kitos Europos Sąjungos valstybės narės ar Europos ekonominei erdvei priklausančių Europos laisvos prekybos asociacijos valstybės narės piliečiai, diskriminavimo dėl pilietybės, susijusio su galimybe įsidarbinti, įdarbinimo ir darbo sąlygomis, ypač darbo užmokesčio dydžiu, atleidimu iš darbo, taip pat mokesčių ir socialinėmis lengvatomis, taip užtikrinant vienodą požiūrį į juos pagal Europos Sąjungos valstybės narės nacionalinę teisę, teismų praktiką ir kolektyvinius susitarimus, palyginti su tos valstybės narės piliečiais.

Paramos mirties atveju įstatyme įtvirtintas teisinis pagrindas teikti paramą užsienyje mirusių (žuvusių) Lietuvos piliečių palaikams parvežti į Lietuvos Respubliką, šios paramos skyrimo ir mokėjimo pagrindai, sąlygos ir dydžiai, taip pat užtikrintas tinkamas Lietuvos Respublikos teisės aktų suderinamumas su Europos Sąjungos teisės aktų reikalavimais bei, įvertinus praktikoje kylančias Paramos mirties atveju įstatymo taikymo problemas, atlikti kiti minėto įstatymo pakeitimai.

Paramos mirties atveju įstatyme įtvirtinta nauja paramos mirties atveju rūšis – parama užsienyje mirusių (žuvusių) Lietuvos Respublikos piliečių palaikams parvežti į Lietuvos Respubliką; sudarytos palankesnės sąlygos asmenims pasinaudoti parama mirties atveju; nustatytas aiškesnis teisinis reguliavimas; į nacionalinį teisės aktą perkeltos europinės Direktyvos nuostatos.

Įstatymas priimtas už vieningai balsavus 96 Seimo nariams.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 108

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...