infa.lt

Kada baigsis ši klimato beprotybė?

04 balandžio
18:30 2023

Kas bendro tarp dujų išsiskyrimo, olandų ūkininkų ir briedžių? Įprastame kasdieniniame kontekste – labai nedaug. Tačiau apokaliptinės klimato kaitos pasaulyje – viskas, rašo „American Thinker” autorius John Kudla.

Klimato kaitos kulto šalininkai mano, kad deginti iškastinį kurą yra blogai, nes dėl to į atmosferą patenka anglies dioksido. Anglies dioksidas yra blogai, nes jis yra šiltnamio efektą sukeliančios dujos, kurios, kaip manoma, yra pagrindinė visuotinio atšilimo, dar vadinamo klimato kaita, priežastis.

Jei Žemės atmosfera sušils per daug, žmonija gali išnykti arba priversti masiškai migruoti į Kanadą. Taigi, arba visi išmirsime, arba turėsime išmokti kalbėti kanadietiškai.

Taip. Taigi kažkas turėtų skubiai ką nors daryti, ar ne?

Apšviestųjų klimato kulto sprendimas – uždrausti viską, kas didina šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį atmosferoje, ir priimti viską, kas mažina šiltnamio efektą sukeliančių dujų koncentraciją.

Pavyzdžiui, dujinės viryklės ir orkaitės yra blogai, nes maistui gaminti naudojamas iškastinis kuras, pavyzdžiui, gamtinės dujos ir propanas. Jei dujinės viryklės bus uždraustos, jų vietą užims elektrinės viryklės ir orkaitės. Jokių rūpesčių, tiesa?

Tą patį galima pasakyti ir apie iškastiniu kuru varomas transporto priemones. Uždrauskite jas ir pereikite prie elektrinių transporto priemonių. Tas pats pasakytina ir apie iškastiniu kuru varomas elektrines. Uždrauskite jas, pereikite prie atsinaujinančių šaltinių ir džiaukitės.

Tokia logika taikoma ir kitoms šiltnamio efektą sukeliančioms dujoms – azoto oksidui. Nyderlanduose Nyderlandų vyriausybė bando priversti uždaryti iki 3 000 ūkių, kad jie atitiktų Europos Sąjungos azoto oksidų ir amoniako taršos ribas.

Tai reiškia, kad beveik jokia žemės ūkio forma nėra apsaugota nuo klimato kaitos diktato. Karvės ir kiaulės yra gerai žinomi dar vienų šiltnamio efektą sukeliančių dujų – metano, taip pat įvairių azoto oksido ir amoniako – šaltiniai. Net grūdus ir kitus augalus auginantys ūkininkai dažnai naudoja amoniako trąšas, kurioms gaminti reikia šilumos iš iškastinio kuro ir kurios gali skaidytis į azoto oksidą.

Kita vertus, anglies dioksidas iš atmosferos gali būti pašalintas per anglies dioksido absorbentus. Vandenynai yra svarbiausias pasaulyje anglies dioksido absorbentas, sugeriantis apie 50% į atmosferą patenkančio anglies dioksido. Antras pagal dydį absorbentas yra miškai. Medžiai sugeria beveik dvigubai daugiau anglies dioksido, nei per metus išskiria. Štai kur yra briedžiai.

Pasak Norvegijos biologijos mokslo tyrėjų grupės, briedžiai gali daryti įtaką miškų atkūrimui tose vietovėse, kuriose medžiai buvo iškirsti medienos gamybai. Taip yra todėl, kad jie šlapinasi į augmeniją, šlapindamiesi ir tuštindamiesi keičia dirvožemio sudėtį ir kasdien suvalgo iki šešiasdešimties kilogramų medelių ir kitos augmenijos.

Klimato požiūriu briedžiai, ėsdami potencialius anglies dioksido absorbentus, gali sumažinti anglies dioksido kaupimą tose vietovėse net 60%.

Koks yra sprendimas? Išnaikinti briedžius?

Atsižvelgiant į tai, kad Bideno administracija mano, jog klimato kaita yra didžiausia grėsmė šaliai, kur link jie linksta šiuo klausimu? Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad senasis Džo dar neišleido įsakymo dėl amerikietiškų briedžių, o karvės ir kiaulės kol kas atrodo saugios. Tačiau dujomis varomi prietaisai ir iškastiniu kuru varomos transporto priemonės – ne.

Šis žaidimas jau vyksta. 2021 m. Joe Bidenas pasirašė įsaką, kuriuo iki 2035 m. federalinei vyriausybei uždraudė pirkti benzinu varomas transporto priemones ir pareikalavo, kad iki 2050 m. federalinės sutartys dėl visų prekių ir paslaugų būtų neutralizuojančios anglies dioksido išmetimą.

Nepaisant priešingų teiginių, JAV Vartotojų produktų saugos komisija jau pradėjo dujinių viryklių uždraudimo procesą, patvirtindama oficialų prašymą pateikti informaciją apie su jomis susijusius pavojus.

Tuo pat metu Kalifornija sparčiai įgyvendina savo aplinkosaugos planus. Iki 2030 m. valstijoje bus uždrausta pardavinėti dujinius vandens šildytuvus ir krosnis. Be to, ji ir dar šešios valstijos ketina iki 2035 m. uždrausti pardavinėti benzinu varomas transporto priemones.

Praėjusį pirmadienį Jungtinės Tautos paskelbė ataskaitą, kurioje teigiama: „Pasaulis sparčiai artėja prie katastrofiško atšilimo lygio”. JT generalinis sekretorius António Guterresas pareiškė, kad išsivysčiusios šalys turėtų stengtis pasiekti nulinį grynąjį anglies dioksido išmetimą ne iki 2050 m., o iki 2040 m.

Tai visai netikėta, nes dar 1972 m. Jungtinės Tautos teigė, kad katastrofai išvengti turime tik dešimt metų. 1989 m. Jungtinės Tautos vėl prognozavo, kad mums liko dešimt metų. 2007 m. Jungtinių Tautų Tarpvyriausybinės klimato kaitos komisijos pirmininkas Radžendra Pačauris (Rajendra Pachauri) sakė: „Jei iki 2012 m. nebus imtasi jokių veiksmų, bus per vėlu„.

Tačiau štai praėjo 41 metai nuo pirminio JT nustatyto termino, o mums dar liko 17 metų išgelbėti Žemę. Atkreipkite dėmesį į toliau pateiktą diagramą. Taip, atrodo, kad temperatūra pakilo. Tačiau ar ji atitinka klimato aktyvistų ar jų pagrindinio mokslinio šaltinio – Tarpvyriausybinės klimato kaitos komisijos (IPCC) – prognozes?

Kaip matyti iš toliau pateiktos TKKK diagramos, į kurią įtraukiau dabartinę temperatūrą, pasaulinė temperatūra yra gerokai žemesnė už seną ir pasenusį RCP2.6 išmetamųjų teršalų scenarijų.

Tai vyksta, nors šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimas vis dar didėja. Jei jau peržengėme ribą, nuo kurios Žemės neįmanoma išgelbėti, ar neturėtume būti arčiau RCP8.5 beprotiško traukinio į pragarą scenarijaus?

Paveikslėlis

Jei Žemė šyla net ne taip sparčiai, kaip prognozuojama, kam tada tie karštligiški raginimai atsisakyti iškastinio kuro? Ar tai daugiau nei keturiasdešimt metų trukusios klimato kaitos propagandos rezultatas?

Ar pranešimus užkulisiuose rengia Kinija? Kinija labiausiai laimėtų iš masinio perėjimo prie atsinaujinančiosios energijos, nes ji gamina didžiąją dalį pasaulio saulės baterijų ir kontroliuoja didžiąją dalį akumuliatoriams naudojamų mineralų bei ličio elektromobilių akumuliatoriams.

O gal tai susiję su aplinkosaugos kaip religijos įsigalėjimu? 2003 m. rašytojas Maiklas Kričtonas (Michael Crichton) sakė: „Vis dažniau atrodo, kad faktai nereikalingi, nes aplinkosaugos principai yra susiję su tikėjimu. Kalbama apie tai, ar būsi nusidėjėliu, ar išgelbėtuoju. Ar būsite vienas iš žmonių, esančių išgelbėjimo, ar pražūties pusėje”.

Problema ta, kad Bideno administracija nori, jog iki 2050 m. šalis būtų neutrali anglies dioksido atžvilgiu, nesvarbu, koks būtų poreikis, mokslas ar rezultatai. Tai yra dorybės demonstravimas, turintis realių pasekmių.

Absurdiškiausia viso šio reikalo dalis yra ta, kad tai nesustabdys šiltnamio efektą sukeliančių dujų taršos. Kinija, Rusija, Indija ir likusios besivystančios pasaulio šalys vis daugiau naudos iškastinį kurą, nes joms reikia energijos. 2022 m. Kinija pradėjo statyti anglimi kūrenamas elektrines po dvi per savaitę.

Kada baigsis ši beprotybė? Galbūt tada, kai mūsų piliečiai padarys išvadą, kad klimato kaita yra laipsniškas procesas, o ne krizė, ir tikrai ne tai, dėl ko reikia chaoso ir netikrumo, susijusio su priverstiniu perėjimu prie nepastovios atsinaujinančiosios energijos ir galimu mūsų maisto išteklių sutrikimu.

Darant prielaidą, kad išgyvensime dirbtinį intelektą ir pasieksime šį tikslą be branduolinio karo, norėčiau pateikti prognozę 2050 metams. Temperatūra bus tik šiek tiek aukštesnė nei šiandien. Jūros lygis pakils trimis su puse colio. Visi šiuo metu egzistuojantys ledynai vis dar bus. Žiemą vis dar kris sniegas. Pasaulis dar toli gražu nebus neutralus anglies dioksido atžvilgiu.

Daug žmonių turės elektrines transporto priemones, tačiau dėl nuolatinių elektros energijos tiekimo per parą sutrikimų elektra bus tiekiama tik dešimt valandų per parą. Gyvensime mažyčiuose sovietinio stiliaus daugiabučiuose, maitinsimės piktžolėmis ir vikšrais, o užpakalį šluostysimės lapais.

O per televiziją Jungtinių Tautų atstovas spaudai, užgniaužęs kvapą, skelbia: „Mums liko tik dešimt metų išgelbėti Žemę!”

šaltinis: sarmatas.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 215

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. VŽA    -  2023-04-04, 12:06

    Būtina skirti dar šimtus MILIJARDŲ, juk yra kam įsi-SAVINTI… Kai slinko ledynai, tai – nuo per didelių dinozaurų kūnų šilumos…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Šita beprotybė jau greit baigsis    -  2023-04-04, 12:16

    Kartu su Nasa Nso spektakliu !!!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...