infa.lt

Italija uždraudė makaronų ir picų gamyboje naudoti vabzdžių miltus

02 balandžio
19:40 2023
Giorgia Meloni

REUTERS

Atnaujinta: Italijos dešiniųjų vyriausybė, vadovaujama Giorgia Meloni, dabar taip pat planuoja uždrausti laboratorijose užaugintą mėsą ir sintetinius maisto produktus, kad apsaugotų Italijos maisto paveldą ir žmonių sveikatą, rašo švedų žurnalistas Peteris Imanuelsenas savo „Substack” tinklaraštyje.

Draudimą pažeidusiems asmenims gresia iki 60 000 eurų bauda.

Natūralu, kad BBC, kalbėdama apie šį naują siūlomą įstatymą, valdančiąją vyriausybę vadina „kraštutinių dešiniųjų”.

Juokinga. Prisimenu laikus, kai prieš sintetinį maistą pasisakė kairieji ir hipiai.

Italijos vyriausybė išleido keletą reglamentų, kuriais siekiama apriboti vabzdžių ir vabalų vikšrų vartojimą italų maisto racione.

Romoje surengtoje spaudos konferencijoje trys vyriausybės ministrai paskelbė keturis potvarkius, kuriais siekiama užkirsti kelią vabzdžių ir vabalų naudojimui, pranešė „The Times”.

„Labai svarbu, kad šie miltai nebūtų maišomi su Italijoje pagamintu maistu”, – sakė žemės ūkio ministras Francesco Lollobrigida.

Pagal naująsias taisykles reikalaujama, kad maistas, kuriame yra vabzdžių miltų, būtų paženklintas didelėmis raidėmis ir išdėstytas atskirose lentynose nuo kitų maisto produktų, kad žmonės netyčia nesuvalgytų vabzdžių.

Vabzdžių maistas taip pat bus ženklinamas įspėjimais apie riziką, susijusią su jo vartojimu.

Tradiciniuose itališkuose maisto produktuose, pavyzdžiui, makaronuose ir picose, bus UŽDRAUSTA naudoti iš vabzdžių pagamintus miltus.

Švedų žurnalistas Peteris Imanuelsenas savo „Substack” puslapyje rašė:

„Italija nematė jokių problemų dėl žmonių uždarymo karantinuose ir privalomų vakcinų įpareigojimų išdavimo. Tačiau vabalų maišymas jų maiste yra per radikalus žingsnis ir pažadino juos Didžiojo perkrovimo darbotvarkei. Jie pagaliau sako „ne”!”

infa.lt anksčiau rašė, kad ES leido naudoti maistui Acheta domesticus, geriau žinomo kaip naminis svirplys, – vabzdį, pateikiamą maistui miltelių pavidalu.

Kaip tik laiku prieš naujausią pasaulinę „Great Reset” šalininkų kabalos konferenciją Davose, Šveicarijoje, Europos Sąjunga leido nuo 2023 m. sausio 24 d. vartoti naminius svirplius.

Pranešimas buvo nukištas „Europos Sąjungos oficialiajame leidinyje” dėl „Sąjungos leidžiamų naujų maisto produktų sąrašo” sausio 3 d. data ir iki šiol buvo mažai pastebėtas.

„2019 m. liepos 24 d. bendrovė „Cricket One Co. Ltd” pateikė Komisijai paraišką dėl leidimo … pateikti Acheta domesticus (naminio svirplio) iš dalies nuriebalintus miltelius Sąjungos rinkai kaip naują maisto produktą”, – rašė eurokratai.

„savo mokslinėje nuomonėje Tarnyba padarė išvadą, kad naminių svirplių Acheta domesticus milteliai, iš kurių pašalinta dalis riebalų, yra saugūs, jei naudojami pagal siūlomas naudojimo sąlygas ir laikantis pasiūlytų koncentracijos verčių. Todėl ta mokslinė nuomonė yra pakankamas pagrindas nustatyti, kad naminių svirplių Acheta domesticus milteliai, iš kurių pašalinta dalis riebalų, naudojami daugiagrūdėje duonoje ir bandelėse, krekeriuose ir duonos lazdelėse, javainių batonėliuose, sausuose premiksuose, skirtuose kepiniams, sausainiuose, sausuose įdarytuose ir neįdarytuose makaronų gaminiuose, padažuose, perdirbtuose bulvių produktuose, ankštinių augalų ir daržovių patiekaluose, picose, makaronų gaminiuose, išrūgų milteliuose, mėsos pakaitaluose, sriubose ir sriubų koncentratuose ar tirpiųjų sriubų milteliuose, iš kukurūzų miltų pagamintuose užkandžiuose, į alų panašiuose gėrimuose, šokoladiniuose konditerijos gaminiuose, riešutuose ir aliejingosiose sėklose, užkandžiuose, išskyrus traškučius, ir mėsos pusgaminiuose, skirtuose visiems vartotojams, atitinka jų pateikimo rinkai sąlygas pagal Reglamento (ES) 2015/2283 12 straipsnio 1 dalį”

„Acheta domesticus” (naminio svirplio) iš dalies nuriebalinti milteliai turėtų būti įtraukti į Įgyvendinimo reglamente (ES) 2017/2470 pateiktą Sąjungos naujų maisto produktų sąrašą.

Todėl Įgyvendinimo reglamento (ES) 2017/2470 priedas turėtų būti atitinkamai iš dalies pakeistas”, – nutarė eurokratai.

„Į šį sąrašą buvo įtraukta tik bendrovė Cricket One Co. Ltd (10) kuriai leidžiama teikti 1 straipsnyje nurodytą naują maisto produktą Sąjungos rinkai penkerius metus nuo 2023 m. sausio 24 d.”.

Tačiau to pasirodė maža:

Netrukus bus patvirtintos ir Alphitobius diaperinus vabalo lervos, dar vadinamos mažąja miltine kirmėle.

Jos sušaldytos, džiovintos ir sutrintos, miltelių pavidalu bus parduodamos ir verčiamos vartoti žmonių maistui Europos Sąjungoje .

Tačiau italams to pasirodė jau per daug,

Ir jie valstybės lygiu priėmė savo sprendimą.

Kartais perlenkta be saiko lazda duota visiškai priešingą rezultatą nei tą, kurio buvo laukta.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 997

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Hm    -  2023-04-02, 11:40

    Vabzdžių miltuose daug chitino kurio žmogaus organizmas nevirškina ar virškina tik iš dalies. Kokios pasekmės ilgai vartojant maistą su chitinu dar neaišku, nes nėra pakankamų tyrimų. Augalinį maistą daryti vabalinių neracionalu ir neekologiška. Šiai dienai vabaliniai maisto produktai energetiškai labiau nuostolingi nei augaliniai. Na lyginant su gyvulinės kilmės produktai tai taip, bet tada turi būti suteikta galimybė žmogui rinktis…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...