infa.lt

„Great Reset” laikrodis: ES uždegė žalią šviesą dviejų vabzdžių rūšių naudojimui žmonių maiste

25 sausio
17:22 2023

Alphitobius diaperinus lerva, tapusi maistu

Antradienį Europos Sąjungoje bus leista vartoti žmonių maistui Acheta domesticus, geriau žinomo kaip naminis svirplys, – vabzdį pateikiamą miltelių pavidalu, patvirtinta institucijos dokumentuose, praneša „Breitbart”.

Netrukus bus patvirtintas ir Alphitobius diaperinus vabalo lervos, dar vadinamos mažąja miltine kirmėle, kurios sušaldytos, džiovintos ir sutrintos, miltelių pavidalu bus parduodamos ir vartojamos žmonių maistui Europos Sąjungoje .

Terminas „mažoji miltinė kirmėlė“ reiškia Alphitobius diaperinus – vabzdžių rūšies, priklausančios Tenebrionidae (tamsių vabalų) šeimai, lervinę formą.

Nauji žmonėms skirti vabzdžių produktai – tai naujausias Europos Sąjungos siekis teisės aktais įteisinti vabzdžių vartojimą, nes pastaraisiais metais daugybė įvairių organizacijų vadovų dėl ekonominių ir aplinkosauginių priežasčių skatina vabzdžius naudoti kaip maisto produktą.

Pranešime spaudai, kuriame patvirtinamas vabzdžių produktų įteisinimas (kažkodėl tik anglų kalba), ES pabrėžia, kad nors „vartotojai patys sprendžia, ar jie nori valgyti vabzdžius, ar ne”, vabzdžių maistas gali būti „alternatyvus baltymų šaltinis”, o blokas nori pabrėžti, kad daugybė vabzdžių jau yra valgomi kitose pasaulio dalyse.

Sąjunga taip pat pabrėžia, kad abu patvirtinti produktai „yra saugūs pagal naudojimo būdus ir lygius” ir „nekelia jokios rizikos žmonių sveikatai”, jei jie gaminami ir vartojami taip, kaip nurodyta bloke.

„Maisto sauga yra svarbiausias komisijos prioritetas”, –  praneša Europos Komisijos atstovas spaudai leidiniui „Der Spiegel” apie patvirtinimą.

Pastaruosius kelerius metus pasaulio elitas siekė, kad Vakarų gyventojai atsisakytų mėsos, o šį mėnesį Pasaulio ekonomikos forumo (WEF) metinėje konferencijoje Davose šiai temai vėl buvo skirtas dėmesys.

„Jei milijardas žmonių nustos valgyti mėsą, pasakysiu jums, tai turės didelį poveikį”, – konferencijoje vykusioje diskusijoje apie klimato kaitą pastebėjo Vokietijos gamintojo „Siemens” pirmininkas Jim Hageman Snabe.

„Prognozuoju, kad ateityje turėsime baltymų, gaunamų ne iš mėsos, jie tikriausiai bus dar skanesni”, – tęsė jis. „Jie bus be anglies dvideginio ir daug sveikesni už tą maistą, kurį valgome šiandien, tai yra misija, kurios turime imtis.”

Daugelis nacionalinių institucijų pritarė šiam atsisakymui nuo mėsos, o Nyderlandų mokyklos praėjusiais metais netgi ėmė maitinti vaikus miltinėmis kirmėlėmis, tikėdamosi, kad jos taps alternatyviu baltymų šaltiniu.

Tačiau, panašu, kad toks siekis patinka ne visiems, nes daugelis elitinių globalistų sluoksnių atstovų, atrodo, nori išlaikyti savo mėsos valgymo įpročius, nepaisant to, kad vidutines pajamas gaunantys darbuotojai siekia atsisakyti šios rūšies maisto.

Pavyzdžiui, praėjusiais metais Egipte vykusioje JT klimato kaitos konferencijoje COP27 buvo patiekti aukštos klasės patiekalai iš jautienos, vištienos ir lašišos, nepaisant to, kad tarptautinė organizacija ragino pereiti prie alternatyvių baltymų šaltinių.

„Mėsos analogai, tokie kaip mėsos imitacija (iš augalinių produktų), kultūrinė mėsa ir vabzdžiai, gali padėti pereiti prie sveikesnės ir tvaresnės mitybos”, – rašoma dar 2018 m. paskelbtoje JT ataskaitoje.

infa.lt anksčiau skelbė informaciją apie naminį svirplį (jo miltus), taip pat patvirtintą maistui ES, kurį aktyviai bandė paneigti kaip klaidingą 15minučiai klaviatūros riteriai, nors informacija visiškai oficiali ir EK puslapyje pateikiama lietuvių kalba. Jie net nepasistengė to perskaityti. Plačiau apie svirplius…

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

Atsiliepimų 6

  1. VŽA    -  2023-01-25, 18:10

    Pagaliau ir Lietuvoje paragausime vabaliukų… Užtenka maitintis kiauliena, veršiena, vištiena ir karvių pienu…

    Atsakyti į šį komentarą
    • Paleckiuko pašvinkusi liekana    -  2023-01-26, 15:22

      Etatini, sarkazmo neužskaitau, nes jo čia nėra. Aš ir toliau mėgausiuosi išskirtinai tik natūralia mėsa. Ėsk, lesk, ryk vabaliukus, tai yra konclibukropyderų ir jiems stipriai prijaučiančių maistas.

      Atsakyti į šį komentarą
  2. Vytautas    -  2023-01-25, 22:25

    Per LRT radiją ryto laidoje ,,Gimtoji žemė” maždaug prieš savaitę buvo pranešta, kad Lietuvoje veikia 11 įmonių auginančių svirplius. Auginami 30 laipsnių temperatūroje ir pan…
    Na, tuomet, ir dingtelėjo mintis, kaip nebeliks staiga Europos ( aišku, ir Lietuvos) žemės ūkio . Pvz, vieną rugpjūčio dieną iš tokios svirplius ar skėrius auginančios įmonės jie ištrūksta ir nusiaubia nuėsdami viską, kas žaliuoja… žemdirbystė taps atgyvena.
    Ar turite kas kokių minčių tą tema?

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Dar P.Cvirka,    -  2023-01-25, 22:44

    romane „Meisteris ir sunus”,rase,kaip apyzlibe Agota maitino seima barsciais su svirpliais. Taigi – nebe pirmiena bus.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Ljon    -  2023-01-28, 16:56

    Little Hoppers-mini suktinukai dešrelės pripildyti svirplias lidl mėgaujamės

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Jolanta    -  2023-04-13, 16:07

    Kokia nesąmonė . Jei aš negaliu net pažiūrėti į tuos vabalus .lai seimo nariai valgo .paprasta liaudis ušsiaugins mėsos ir daržovių .vaisių .. kur yra laisvė!!!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....