infa.lt

JAV Atstovų rūmų komisija svarsto federalinį draudimą transseksualams vyrams varžytis moterų sporto šakose.

18 kovo
08:30 2023

Du dviračių lenktynių nugalėtojai užėmę pirmąsias vietas dviračių tarp merginų rungtynėse. Tręčiąją vietą užėmė mama su mergaite ant rankų | Twitter nuotr.

Atstovų Rūmų Švietimo ir darbo jėgos komitetas nagrinės įstatymo projektą, kuriuo būtų uždrausta biologiniams vyrams varžytis moterų sporto programose, praneša „Washington Examiner” leidinys.

Atstovų Rūmų Švietimo ir darbo jėgos komitetas trečiadienį svarstys įstatymų projektus, kuriais būtų draudžiama biologiniams vyrams varžytis moterų sporto programose ir saugomos tėvų teisės, pranešė komitetas pirmadienį.

Komitetas, kuriam vadovauja pirmininkė Virginia Foxx (R-NC), pirmadienį paskelbė, kad paskyrė pirmąjį komiteto svarstymą dėl 2023 m. Moterų ir mergaičių sporto apsaugos įstatymo ir Tėvų teisių įstatymo.

„Bideno administracija organizuoja radikalius kultūros pokyčius Amerikos mokyklose, kurie iš esmės keičia tai, su kuo mokiniai susiduria klasėje ir sporto aikštelėje”, – pareiškime sakė Foxx.

„Sužinojome, kad dėl užsitęsusio mokyklų uždarymo mokiniai mokymosi ir išsivystymo požiūriu atsilieka keleriais metais, tačiau kairieji labiau susitelkia į darbotvarkės, kuri nutildo tėvų balsus ir leidžia biologiniams vyrams varžytis moterų sporte, propagavimą.”

Abu teisės aktų pasiūlymai buvo išskirti kaip naujųjų respublikonų kontroliuojamų Atstovų Rūmų prioritetai.

Vasario mėnesį Atstovų Rūmų pirmininkas Kevinas McCarthy (R-CA) ir kiti respublikonų įstatymų leidėjai, įskaitant Foxx, JAV Kapitolijuje surengė renginį su tėvais, skirtą Tėvų teisių įstatymo projektui, kuris buvo pristatytas kaip H.R. 5, atsižvelgiant į mokinių amžių, nuo kurio jie pradeda lankyti vaikų darželį, pristatyti.

„Pateikdami teisėkūros priemones, kuriomis sukuriamas Tėvų teisių įstatymas ir apsaugomas moterų sportas, – pirmadienį sakė Foxx, – respublikonai vykdo savo pažadą sukurti laisve grįstą ateitį, kurioje vaiko mokslai būtų pirmoje vietoje, o tėvai turėtų teisę spręsti dėl savo vaikų mokymo programos turinio.”

Abu įstatymų projektai atspindi daugybę panašių įstatymų, priimtų valstijų lygmeniu.

Pernai Floridoje buvo priimtas Tėvų teisių įstatymas, o keliolika valstijų priėmė įstatymų projektus, draudžiančius biologinius vyrus transseksualus įtraukti į moterų sporto programas.

Transseksualai moterų sporte skina pergales, kadangi dėl savo vyriško raumenyno  ir kūno struktūros gerokai pranoksta moteris sporte. Tokia „lyčių lygybė” kelia didelį pasipiktinimą Amerikos visuomenėje, nesuprantančioje, kaip galima sulyginti du nesulyginamus dalykus.

Kartais transseksualai pereina į moterų sportą po to, kai prieš tai nepavyko pasiekti žymesnių rezultatų sporte kaip vyrams . Vienas iš tokių atvejų:
https://infa.lt/70505/moteru-grupe-pateike-skunda-del-transeksualo-pergales-moteru-varzybose/

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 140

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Viktoras    -  2023-03-18, 17:46

    Lai tarpusavije varzosi, lb teisinga..

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...