infa.lt

Valdančiųjų stovykloje šventė: Stasys Šedbaras tapo Konstitucinio teismo teisėju

16 kovo
15:48 2023
Stasys Šedbaras - KT teisėjas

Seimo pateiktas rinkinys

Seimo pranešimas:

Seimas nusprendė Aurelijų Gutauską, Tomą Davulį ir Stasį Šedbarą paskirti Konstitucinio Teismo teisėjais.

Po slapto balsavimo už A. Gutausko kandidatūrą (Seimo nutarimo projektas Nr. XIVP-2362(2) balsavo 131 Seimo narys, prieš – 1, susilaikė 1 parlamentaras.

T. Davulio kandidatūrą (Seimo nutarimo projektas Nr. XIVP-2344(2) parėmė 114 Seimo narių, prieš balsavo 7, susilaikė 13 parlamentarų.

S. Šedbaro kandidatūrą (Seimo nutarimo projektas Nr. XIVP-2374(2) palaikė 85 Seimo nariai, prieš balsavo 38, susilaikė 10 parlamentarų.

A. Gutausko kandidatūrą parlamentui teikė Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, T. Davulio – Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, S. Šedbaro – Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkė, laikinai einanti Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininko pareigas, Gabrielė Juodkaitė-Granskienė.

Konstitucinį Teismą sudaro 9 teisėjai, skiriami devyneriems metams ir tik vienai kadencijai. Konstitucinis Teismas kas treji metai atnaujinamas vienu trečdaliu. Po tris kandidatus į Konstitucinio Teismo teisėjus skiria Seimas iš kandidatų, kuriuos pateikia Respublikos Prezidentas, Seimo Pirmininkas ir Aukščiausiojo Teismo pirmininkas, o teisėjais juos skiria Seimas.

Konstitucijoje nustatyta, kad Konstitucinio Teismo teisėjais gali būti skiriami nepriekaištingos reputacijos Lietuvos Respublikos piliečiai, turintys aukštąjį teisinį išsilavinimą ir ne mažesnį kaip 10 metų teisinio ar mokslinio pedagoginio darbo pagal teisininko specialybę stažą.

infa.lt: Pats Stasys Šedbaras teigė, kad jau ketvirti metai yra „sustabdęs” narystę TS-LKD partijoje, todėl Konstituciniame teisme galės dirbti objektyviai.

Nors, sprendžiant pagal opozicijos pasisakymus, jam dabar gali tekti vertinti savo partiečių priimamus ir, galbūt, jau priimtus įstatymus.

Ir, sprendžiant pagal balsavimą jo atžvilgiui – jis sulaukė daugiausiai PRIEŠ balsavusių vertinimų.

Tačiau, sprendžiant pagal palaikiusių ji skaičių – akivaizdu, kad kai kurie opozicijos atstovai atidavė už jį savo balsus.

Kadangi balsavimas buvo  slaptas – jų pavardžių nurodyti nepavyks, tačiau spėlioti galimybė paliekama.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 409

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. jklmn    -  2023-03-16, 15:49

    O jis ne Bartoševičiaus draugas?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-03-16, 15:56

    Štai dabar Konstitucinis teismas išsaugos Konstitucinį ŠEIMOS apibrėžimą, jeigu lyt-psichiškai iškrypusieji leis…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. T0mas J.    -  2023-03-16, 16:47

    Okupacijos metais, kai valstybę valdė kruvinoji TSKP, jos koviniai šunys KGBistai atidžiai kontroliavo, kad į atsakingus šalies postus nepatektų nelojalūs okupacinei valdžiai antitarybiniai asmenys, tuomet Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras dirbo LTSR Aukščiausiojo Teismo teisėju, nes buvo morališkai atsparus ir ištikimas didžiojo Lenino įdėjoms, tad KGB šį kolaborantą vertino kaip patikimą. Tokie žmonės kaip Šedbaras tarnaus bet kam, kad tik būti pripažintu, šlovės viršūnėje, prie didesnio gardaus valgio šaukšto. Būtų mano valia, tokius žmones kasdien po 1 mėtyčiau nuo valdžios olimpo be teisės grįžti; jie turėtų dirbti kiemsargiais.
    Simboliška, kad karjeros pradžioj 23 metų S.Šedbaras, kaip ir Dalia Grybauskaitė, dirbo kadrų inspektorium (iki 1982 m.). Vos po 7 metų – jau Aukščiausiąjame Teisme! Neabejoju, kad jo karjera rūpinosi KGB.
    Stebiuosi, jog visa tai žinodami, > 10 opozicijos seimūnų balsavo UŽ jį. Pašvinkęs, šlykštus seimas!

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Kaip greitai bėga laikas    -  2023-03-16, 17:25

    O kur dės buvusį pidarą. Atrodo, taip neseniai buvo paskirtas. Iš kitos pusės prie jo beveik nebuvo skandalo. Net dėl pišpasio sugebėjo išsisukti.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Valdas    -  2023-03-16, 17:43

    Viskas pagal kolonijos valdimo principus.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...