infa.lt

Viktoras Orbanas: šiame kare negali būti nugalėtojo

23 vasario
10:19 2023

Viktoras Orbanas

Karas, susilpnėjusi Europa, infliacija dėl sankcijų, Vengrija yra vienintelis proto balsas – tokios buvo pagrindinės Viktoro Orbano kalbos Balatonfūrede mintys. Fidesz pirmininkas dar kartą nubrėžė aiškų politinį kelią savo kolegoms europarlamentarams, nustatydamas kito politinio sezono pagrindus, rašoma vengrų „Magyar Nemzet” portale.

Po šeštadienį pasakytos metinės vertinimo kalbos Viktoras Orbanas trečiadienį Balatonfūrede kreipėsi į Fidesz-KDNP frakcijos narius prieš netrukus prasidėsiančią pavasario sesiją. Buvo keliamas klausimas, ar „Fidesz” partijos lyderis turi ką nors naujo pasakyti po šeštadienį pasakytos metinės įvertinimo kalbos, ar jam reikia ką nors naujo pasakyti kolegoms parlamento nariams.

Pasak mūsų laikraščio, svarbiausia premjero kalbos dalis buvo apie karą. V. Orbanas parlamentinės grupės nariams pasakė, kad vyriausybė per tris dienas trukusį neeilinį susitikimą Šoprone aptarė, ar reikia keisti Vengrijos požiūrį į karą. Pasak jo pranešimo, vyriausybė priėjo prie sprendimo, kad nėra reikalo, nes Vengrijos nacionaliniai interesai vis dar reikalauja, kad šalis nedalyvautų šiame kare.

Balandžio mėnesį Vengrijos žmonės nusprendė, kad mes netiekiame ginklų, neprisijungsime prie jokios karinės koalicijos.

– patvirtino Ministras Pirmininkas. Pasak mūsų šaltinių, V. Orbanas savo kalboje pabrėžė, kad mes su niekuo nekovojame, nes šiame kare negali būti nugalėtojo. Jo nuomone, Rusija negali laimėti, nes visas Vakarų pasaulis yra išsirikiavęs už Ukrainą.

Rusija yra branduolinė galia, o branduolinės galios negalima įsprausti į kampą, nes ji gali pradėti branduolinį karą. Fidesz partijos lyderis dar kartą patvirtino, kad, jo nuomone, vienintelė morališkai teisinga pozicija šiame kare yra Fidesz-KDNP pozicija, nes gyvybes galima išgelbėti tik nutraukus ugnį ir sudarius taiką, todėl reikia nedelsiant nutraukti ugnį ir pradėti taikos derybas.

Europa susilpnėjo

Pasak Vengrijos premjero, per pastaruosius metus Europa susilpnėjo, nes J. Bideno administracija savo interesus Briuselyje primeta Europos interesų sąskaita, o atsakas į karą ir sankcijų cunamis ėmė silpninti Europos ekonomiką, tuo tarpu pigios energijos turtinga Amerika nuo to nenukentėjo.

Galiausiai jis teigė, kad Europos karinė galia taip pat ėmė silpnėti, nes dėl karo sumažėjo Europos kariuomenių atsargos, tačiau nebuvo numatyta, kuo jas pakeisti.

Apskritai, V. Orbanas sakė, kad Europa per mažiau nei metus prarado savo nepriklausomybę, ekonominę ir karinę galią. Tokioje situacijoje, pasak premjero, Vengrija turi atstovauti savo interesams, nes tik taip ji gali išeiti iš karo nenukentėjusi ir stipresnė. Pasak Ministro Pirmininko, tam reikia trijų dalykų:

Vengrija turi ginti savo nepriklausomybę, o tai reiškia, kad reikia ginti taikos šalininkų poziciją prieš Bideno administraciją ir Briuselį.

Antrasis dalykas – išsaugoti Vengrijos ekonomikos stiprumą, o tai reiškia karą su infliacija, darbo vietų apsaugą, šeimų, pagyvenusių ir dirbančių žmonių apsaugą. Ir galiausiai turime stiprinti Vengrijos karinę galią, nes taikai reikia jėgos.

Liga vardu sankcijos

Kaip ir šeštadienį, „Fidesz” pirmininkas nepaliko neaptartos infliacijos problemos. V. Orbanas patvirtino, kad Briuselis sukėlė bėdą Europai, įskaitant Vengriją. Ligos pavadinimas – sankcijų infliacija, o virusas – Briuselio sankcijos.

Sankcijos buvo nukreiptos prieš Rusiją, tačiau jos smogė Europai.

Tačiau, premjero nuomone, Rusija ir Vakarų tarptautinės bendrovės iš sankcijų infliacijos uždirbo daug pinigų, nes prognozuojama, kad 2022 m. pasaulio naftos ir dujų pramonės pelnas padidės nuo 500 mlrd. iki 834 mlrd. dolerių.

Savo kalboje V. Orbanas aiškiai nurodė, kad papildomą pelną gaus šalies energetikos bendrovės, bankai, komercinės tarptautinės bendrovės ir farmacijos įmonės. Šie pinigai yra energijos apsaugos fondo pagrindas, o būtent iš šio fondo jie gali išlaikyti sumažintas kainas vidutiniam vartojimui. Turime patikimų žinių, kad Ministras Pirmininkas aiškiai pareiškė, jog „mes nestovėsime nuošalyje ir nežiūrėsime, kaip gaunami papildomi pelnai, mes juos paimsime ir atiduosime žmonėms”.

Trys oponentai

Politinio sezono pradžia, žinoma, negalėjo praeiti be to, kad partijos pirmininkas neįvardijo Fidesz-KDNP oponentų. Remdamasis tuo, ką pasakė, jis įvardijo tris grupes: provakarietiškas tarptautines interesų grupes, kurias sudaro Bideno administracija, provakarietiški Briuselio biurokratai ir provakarietiški politikai, ir Gyurcsány vadovaujamus dolerinius kairiuosius, kurie, pasak Viktoro Orbáno, yra perkami už kilogramą ir daro tik tai, ko prašo jų darbdaviai.

Trečiąja grupe jis įvardijo tarptautinius spekuliantus, kurie nori pasipelnyti karo metu.

Jie finansuoja dolerio kairiuosius, o jų simbolinė figūra yra George Soros, kuris prieš daugelį metų rašė, kad Vidurio Europos šalys turėtų būti panaudotos tarpiniam karui prieš Rusiją, nes Vidurio Europos gyventojai yra tolerantiškesni su karu susijusioms žmonių aukoms nei Vakarai.

V. Orbanas baigė savo kalbą pareiškęs, kad pastaraisiais metais Fidesz ir KDNP aljanso nepavyko sugriauti, nes jų širdys buvo tinkamoje vietoje. Jis sakė, kad 2023 m. iš savo kolegų tikisi to, ko visada tikėjosi: darbštumo, komandinės dvasios ir drąsos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 277

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Zita    -  2023-02-23, 12:05

    Pritariu gerb.V.Orbano sakomai palitikai.

    Kare nebus nugalėtojų.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. T0mas J.    -  2023-02-23, 13:54

    „branduolinės galios negalima įsprausti į kampą, nes ji gali pradėti branduolinį karą” – sako Viktoras.
    Rusija supranta: NATO siekia kad neliktų gyvų okupantų Ukrainos žemėje, bet nesiekia Rusijos sunaikinimo. Todėl panaudoti branduolinį ginklą nėra priežasties: nėra iškilęs pavojus Rusijos valstybės egzistavimui. Rusijoje TAIKA.
    Mirtis rusų okupantams!

    Atsakyti į šį komentarą
  3. T0mas J.    -  2023-02-23, 14:09

    Rusija negali pralaimėti, nes prieš Rusiją niekas nekariauja.
    Kariauja tik prieš Rusijos okupaciją Ukrainoje.
    JAV 20 metų kariavo prieš Afganistaną, nelaimėjo ir pasitraukė. Ar JAV nuo to subyrėjo?
    Nesubyrės ir Rusija. Nepanikuokit, putinistai! Liko tik 19 metų! Bet gal jūs protingesni už JAV, gal anksčiau pasitrauksit iš okupuotų Ukrainos žemių?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...