infa.lt

Atmosfera po Vokietijos URM pareiškimo kaista: Kroatijos prezidentas pareiškė nekariausiantis su Rusija

28 sausio
06:20 2023
Zoranas Milanovi2ius

Foto: N1

Tankų siuntimas į Ukrainą tik pratęs karinį konfliktą, ir Kroatijai nereikėtų jame dalyvauti, pareiškė prorusišku laikomas jos prezidentas Zoranas Milanovičius. Jis įsitikinęs, kad karo veiksmai nesiliaus, kol JAV ir Rusija „nesusitars”.

„Kroatijos kariuomenė neturi niekaip kištis. Ar norite, kad kariautume…? Vokietijos užsienio reikalų ministrė pareiškė, kad turėtume būti vieningi, nes, cituoju, kariaujame su Rusija.

To nežinojau. Galbūt Vokietija vėl kariauja su Rusija, tada sėkmės jiems, galbūt jiems seksis geriau nei prieš 70 metų”, – sakė Z. Milanovičius, kurį cituoja kroatų „N1” kanalas.

Jo nuomone, į Ukrainą siunčiami tankai „gali sudegti, gali pasiekti Krymą”, bet Kroatija jų nesiųs.

„Vakarų tankų siuntimas į Ukrainą pratęs karą. Jei Amerika ir Rusija nesusitars, o to kol kas nesimato, karas nesibaigs. Tikiuosi, kad kažkokie pasitarimai vyksta, nes kitaip pamažu artėjame prie trečiojo pasaulinio karo”, – pridūrė Kroatijos prezidentas.

Jis sukritikavo ir Vokietiją, pareiškęs, jog neaišku kas ten pas juos kancleris.

„Jei kariaujame su Rusija, tai pažiūrėkime, ką turime daryti, tada neklausime Vokietijos nuomonės. Scholzas buvo kiek švelnesnis, bet tegul susitaria, kas ten pas juos kancleris. Ilgą laiką esu politikoje ir mūsų šalis daug išgyveno, bet niekada nemačiau tokios beprotybės“, – baigdamas apibendrino jis.

Anksčiau jis yra pareiškęs, jog Vašingtonas ir NATO kariauja proxy-karą (per tarpininkus) su Rusija.

„Vašingtonas ir NATO, padedami Ukrainos, vykdo proxy karą su Rusija… Negalima planuoti pašalinti V. Putino. Sankcijos negali būti planas”, – sakė J. Milanovičius, kurį cituoja kroatų istra24.

Vokietijos URM ministrė Annalena Baerbock pareiškė, kad Europos šalys kariauja „karą prieš Rusiją”, o ne viena prieš kitą, kas iššaukė nevienareikšmišką reakciją pasaulyje, ir ypač Rusijoje, kurios URM atstovė, Marija Zacharova rėžė, jog „Vakarų šalys seniai suplanavo karinius veiksmus prieš Rusiją”.

Tuo tarpu Vakarai rengia tankus perdavimui Ukrainai, kurių bendras skaičius galėtų siekti iki 180 vienetų, kartu su vokiškais „Leopard” tankais iš kitų Europos šalių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 316

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. VŽA    -  2023-01-28, 08:30

    Dar karo pradžioje mūsų buvusi prezidentė D. GRYBAUSKAITĖ pasakė vienareikšmiškai: „Putino karą, – galima laimėti tik karu”. Beveik po metų tai suvokė daugelio valstybių vadovai, bet Kroatijos prezidentą aplenkė, kaip ir paleckiuko valymo iš visuomenės užsilikusias dvokiančias liekanas…

    Atsakyti į šį komentarą
    • Anonimas    -  2023-01-28, 10:12

      Tu dar ne savanoris? Karingas nuo sofkutės, o šiaip kiaušai skysti?

      Atsakyti į šį komentarą
    • to VZA    -  2023-01-28, 11:48

      Visi, kas nori kariauti – pirmyn i Okraina ir kovokite iki mirties. O Adekvatus zmones geriau gyvens savo gyvenimus, o ne kariaus uz Okraina.

      Atsakyti į šį komentarą
      • Hm    -  2023-01-28, 12:42

        Taip, taip Ukrainoje irgi nemažai buvo nenorinčių kariauti, bet kai raketos atskrido ir į jų namus, kai išsigimėliai atė ir į jų kiemą daug kam prašviesėjo…

        Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...