infa.lt

Iki šių metų pabaigos Anglijoje bus uždrausti vienkartiniai plastikiniai indai

16 sausio
06:40 2023

Londono Aplinkos ir žemės ūkio departamentas šeštadienį paskelbė, kad nuo spalio mėnesio Anglijoje bus uždrausti vienkartiniai plastikiniai indai, siekiant apsaugoti vandenynus nuo taršos plastiku, praneša AFP, kurį cituoja Agerpres.

Taip pat bus uždrausta naudoti vienkartinius plastikinius stalo įrankius, indus, dubenėlius ir padėklus bei tam tikros rūšies polistireninius puodelius ar pakuotes, ypač prekybos automatuose, restoranuose, viešbučiuose ir parduodant maistą išsinešimui.

Šios priemonės buvo priimtos po viešų konsultacijų, per kurias buvo išreikšta didelė parama šių indų pašalinimui iš rinkos.

Departamento duomenimis, Anglijoje kasmet sunaudojama 2,7 mlrd. vienkartinių stalo įrankių, iš kurių tik 10 proc. perdirbama.

Draudimo nesilaikančioms bendrovėms bus skiriamos baudos, o už pakartotinį pažeidimą gali būti taikoma baudžiamoji atsakomybė.

„Didžiuojuosi mūsų pastangomis” riboti plastiko taršą ir apsaugoti vandenynus, palankiai įvertino aplinkos ministrė Therese Coffey sprendimą ir paminėjo jau galiojantį draudimą naudoti plastikines „mikrogranules, šiaudelius, gėrimų maišymo lazdeles ir vatos pagaliukus”. Ji pridūrė, kad dėl plastikinių maišelių mokesčio jų pardavimas didžiuosiuose prekybos centruose sumažėjo 97%.

Tačiau draudimas nebus taikomas lėkštėms, padėklams ir dubenėliams, naudojamiems kaip pakuotė „fasuotuose savitarnos maisto produktuose ir pusgaminiuose”.

Vyriausybė svarsto tolesnes priemones, apimančias servetėles, kavos filtrus ir paketėlius.

Aplinkosaugos nevyriausybinė organizacija „Greenpeace” palankiai įvertino „tam tikrų plastikinių daiktų” draudimą ir teigė, kad „esame užtvindyti plastiko, o šis sprendimas yra tarsi naudoti šluotą, užuot užsukus čiaupą”.

Pranešime spaudai „Greenpeace” pridūrė, kad „reikia, jog vyriausybė priimtų prasmingą plastiko mažinimo strategiją, kurioje būtų numatyti tikslai ir pakartotinio naudojimo sistemos”. „Laikas liautis žaisti lobistų rankomis, skatinti klaidingus sprendimus ir išmesti mūsų plastiko atliekas į šalis, kurios mažiausiai susijusios su klimato krize”, – tvirtino nevyriausybinė organizacija.

Nuo 2021 m. liepos mėn. Europos Sąjungoje jau uždrausta naudoti vienkartinius plastikinius indus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 110

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-01-16, 06:52

    Galimi trys variantai: Anglijoje apsaugoti vandenyną, rūpestis žmonėmis, kuriamas konkurentams pelningas verslas…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......