infa.lt

Dešimtasis sankcijų Rusijai paketas gali paliesti branduolinės energetikos sektorių

14 sausio
06:20 2023

Lenkija ir Lietuva nori, kad Europos Sąjunga į dešimtąjį sankcijų paketą įtrauktų apribojimus Rusijos branduoliniam sektoriui ir uždraustų prekybą deimantais. Apie tai praneša „Reuters”, remdamasi aukšto rango abiejų šalių diplomatais. Vienas iš jų sakė, kad naujas sankcijų paketas turėtų būti parengtas iki vasario 24 d.

Agentūros duomenimis, griežtosios linijos šalininkai Rusijos atžvilgiu taip pat siūlys blokui uždrausti daugiau Rusijos „propagandinės” žiniasklaidos ir pašalinti daugiau Rusijos bankų iš SWIFT sistemos.

„Vis sunkiau pasiekti, kad ES būtų vieningai pritarta naujoms sankcijoms. Vis dėlto pasiūlysime naują plataus užmojo paketą”, – sakė vienas diplomatas.

„Reuters” pašnekovai pažymėjo, kad apribojimus ketinama taikyti ir Baltarusijai. Pasak jų, būtina panaikinti spragas, kuriomis Rusija apeina sankcijas, pavyzdžiui, prekiaudama prekėmis, įskaitant baldus.

Naujienų agentūra pažymėjo, kad Ukraina taip pat paragino ES įtraukti „Rosatom” į juodąjį sąrašą. Iki šiol šią iniciatyvą stabdė visų pirma Vengrija.

Vienas aukšto rango Ukrainos diplomatas pasiūlė pirmiausia įtraukti „Rosatom” ir jo vadovybę į juodąjį sąrašą, o vėliau apriboti ES bendradarbiavimą su Rusijos branduoline pramone.

Europos diplomatai teigė, kad naujuoju sankcijų paketu vėl bus bandoma nutraukti Belgijos prekybą deimantais su Rusija ir išplėsti draudimus prekiauti prekėmis, kurios gali būti naudojamos kariniais tikslais.

Šiuo metu ES sankcijų sąraše yra apie 1 300 asmenų ir 120 organizacijų. Apribojimai taikomi prekybai, transportui, energetikai, bankininkystei, žiniasklaidai ir gynybai.

Gruodžio 16 d. ES paskelbė devintąjį sankcijų Rusijai paketą, kuris taikomas 141 asmeniui ir 49 subjektams. Apribojimai buvo taikomi MKB ir „Dalnevostočnyj bank”, „Roskomnadzor”, LDPR, KPRF, „Teisingoji Rusija” ir „Naujoji liaudis” partijoms.

Sankcijos palietė Rusijos ginkluotąsias pajėgas, karinį jūrų laivyną, oro ir sausumos pajėgas, Specialiųjų operacijų pajėgas ir Vyriausiąją ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo valdybą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 200

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. VŽA    -  2023-01-14, 09:02

    Putino Rusiją reikia spausti per visus įmanomus galus. Lukošenkos Baltarusija turi irgi jausti sankcijas…

    Atsakyti į šį komentarą
    • Embargo    -  2023-01-14, 09:31

      o JAV importas iš RF, padidėjo dvigubai… 😁

      Atsakyti į šį komentarą
      • Patriotas    -  2023-01-14, 13:00

        💯. O jūs EU nusižudykit. Kadangi doleriui pizdauskas bus,JAV pririš EU ant trumpo pavadžio ir mes atidirbinėsim ekonomikos kolapsą. VŽA – visažinis asilas. 😀

        Atsakyti į šį komentarą
  2. Patriotas    -  2023-01-14, 12:56

    Tiksliai. 😀 o Visažinis * – VŽA gavęs ginklą tiesiog persišautų sau koją ir sakytų kad čia rusas kaltas. JAV tik sustiprino prekyba su Rusija o jūs lochai dėkit sankcijas. Jos neveikia ir neveiks EU tiesiog nusižudys. Ukrainai batai. O mes tapsim fašistuojačių * prieglobstis. Visi žinom kaip baigėsi palestiniečiams su žydais. Mūsų laukia tas pats. Ukrolitva bus.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...