infa.lt

Brazilijoje po vyriausybės pastatų šturmo sulaikyta daugiau kaip 2 000 žmonių

12 sausio
07:41 2023

REUTERS

Per pogromus Brazilijoje buvo sulaikyti 2052 žmonės. 1159 „kvalifikuoti, apklausti ir suimti” federalinės policijos, o dar 209 – civilinės ir karinės policijos.

„Visi sulaikytieji … bus traukiami atsakomybėn pagal kaltinimus už terorizmo nusikaltimus, nusikalstamą sąmokslą, pasikėsinimą į teisinę valstybę, valstybės perversmą, persekiojimą, nusikaltimų kurstymą ir kitus nusikaltimus”, – sakoma federalinės policijos „Twitter” žinutėje.

Sulaikytieji buvo išsiųsti į teismo ekspertizės institucijas ir į kalėjimo įstaigas.

Kaip paaiškinta pareiškime, Federalinės apygardos karo policija sulaikė 1843 asmenis. 1 159 iš jų suėmė federalinė policija.

Likusieji 684 asmenys lauks teismo proceso laisvėje. Tai pagyvenę žmonės, sveikatos problemų turintys asmenys, benamiai ir tėvai su vaikais. Federalinės apygardos civilinė ir karinė policija anksčiau suėmė dar 209 asmenis.

433 sulaikytiesiems prireikė medicininės pagalbos, o 33 buvo perkelti į gydymo įstaigas. Operatyvinėje veikloje dalyvavo 550 federalinės policijos pareigūnų.

Buvusio prezidento Jairo Bolsonaro šalininkai surengė protestus dėl prezidento rinkimų, kuriuos oficialiai  laimėjo Lula da Silva, rezultatų, kurių protestuojantys nenori pripažinti.

Sausio 8 d. protestuotojai šturmu užėmė vyriausybės pastatus.

Buvusio Brazilijos prezidento Jairo Bolsonaro šalininkai pralaužė saugumo pajėgų paskelbtą blokadą ir įsiveržė į Aukščiausiojo Teismo, ministerijų ir Kongreso pastatus Brazilijos sostinėje. Apie tai pranešė „Reuters” ir „AP„.

„CNN Brasil” duomenimis, protestuotojai taip pat įsiveržė į oficialią prezidento darbo rezidenciją Palacio Planalto. Demonstrantai sukėlė riaušes ir niokojo užimtų pastatų vidų. Žmonės daužė langus ir duris, fotografavosi sėdėdami parlamento kėdėse. Naujasis prezidentas tuo metu buvo darbo kelionėje San Paulo valstijoje.

Policija protestuotojus išsklaidė naudodama riaušių malšinimo įrangą. Brazilijos valdžios institucijos nurodė į sostinę įleisti kariškius.

Brazilijos sostinės gubernatorius teismo sprendimu buvo nušalintas nuo pareigų, kaip prisidėjęs prie maištininkų pervežimo ir neramumų organizavimo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 140

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Taigi    -  2023-01-12, 11:31

    koks skirtumas nuo maidano,Minsko protestu!? Kodel vienur „uz laisve”,o kitur – jau „teroras”!?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...