infa.lt

Kaip išsirinkti rekuperatorių?

11 sausio
11:52 2023

Rekuperatorius

REKLAMA

Nors rekuperatoriai dažniausiai siejami su švariu oru, tačiau tai yra įranga, kuri taip pat pasirūpina ir šilumos taupymo galimybe. Kadangi kiekvienais metais šilumos išgavimo kaina auga, natūralu, kad žmonės ieško būdų, kurie gali padėti sutaupyti. Viena iš alternatyvų yra rekuperatoriai Oxygen namams, kuriem kaip supratote, valo namų orą bei padeda sutaupyti šilumos energijos.

Esant tokiai plačiai įrangos pasiūlai – renkantis visada siūlome tartis su specialistais, kurie atsakys į visus Jums kylančius klausimus bei padės rasti tinkamą sistemą.

Žemiau pateiksime esminius aspektus, kuriuos reikia įvertinti.

Kaina

Daugeliui žmonių pirmiausia rūpi kaina. Išties, pradėjus ieškoti galite pamatyti, kad įrangos kainos ribos yra gana plačios. Nuo tokių sistemų, kurios kainuoja kelis šimtus eurų iki tokių, kurių kainos siekia net kelis tūkstančius eurų.

Daugelis galvoja, kad pigiau kainuojanti įranga visada bus blogesnės kokybės. Tai nėra visiškai tiesa. Dažniausiai tai reiškia, kad įranga bus mažiau galinga. O rinktis tinkamo galingumo sistemą yra labai svarbu.

Ekonomiškumas

Kitas svarbus aspektas yra ekonomiškumas. Nors dažniausiai įranga veikia automatiškai, tačiau pagal poreikius galima didinti bei mažinti jos intensyvumą. Žinoma, visada geriau investuoti kiek daugiau, tačiau rintkis įrangas, kurios veikia mažomis energijos sąnaudomis. Jos išlaikymas bus pigus, nejuntamas, tačiau gyvenimo kokybė bus kur kas geresnė.

Oro filtrai

Ne ką mažiau renkantis sistemas reikia skirti dėmesio oro filtrams. Svarbu, kad jie būtų geros kokybės, o tai atitinka F7 standartą. Reikia, kad oras būtų išvalomas net ir nuo pačių smulkiausių dalelių, kurios veikia žmogų. Oro filtrus dažniausiai siūloma keisti į metus 1-2 kartus.

Akustiniai aspektai

Taip pat įvertinkite, ar įranga veikia tyliai. Nors šiuo metu beveik visi rekuperatoriai veikia nepastebimai, tačiau kai kurie gali skleisti kiek didesnius garsus nei kiti. Žiūrėkite, kaip tyliai veikia įranga. Visada geriausia dėl to yra užsukti į fizines prekybos vietas. Ten galima specialiose patalpose klausyti – kokiu garsu sistema veikia bei įvertinti, ar tai netrukdys Jums miego arba dirbti.

Gamintojas

Galiausiai, detaliau susipažinkite su gamintojais. Dėmesio yra verti Oxygen, Komfovent, Daikin ir kitų žinomų gamintojų rekuperatoriai.

Nepamirškite, kad šiuo metu rekuperatoriai gali būti perkami internetu. Tai yra puiki galimybė sutaupyti daug laiko, pamatyti akcijas, galiausiai, pasitarus su specialistais rasti tinkamiausią įrangą Jūsų būstui.

Atminkite, kad oro rekuperatoriai yra geras pasirinkimas ne tik naujos, tačiau ir senos statybos namams. Tik pirmiausia pastaruosius reikia apšildyti.

 

 

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 126

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...