infa.lt

Žalioji politika: Nuo naujųjų metų Izraelis padvigubins elektromobiliams taikomą mokestį

27 gruodžio
09:30 2022

Elektromobilis kraunasi

Nors pareigūnai ir politikai nuolat kalba apie būtinybę kovoti už švaresnę aplinką ir mažinti kenksmingų teršalų išmetimą, iš tikrųjų finansiniai sumetimai yra svarbesni už aplinkosauginius, rašo Izraelio 9 kanalas.

Pavyzdžiui, nuo naujųjų metų mokestis už elektrinius automobilius Izraelyje bus padvigubintas, t. y. akcizo mokestis, padidės nuo 10 iki 20% automobilio kainos, taip pat padidės ir PVM, kuris apskaičiuojamas nuo visos automobilio kainos kartu su akcizo mokesčiu.

Kaip jau apskaičiavo analitikai, tai reiškia, kad elektromobilių kaina vidutiniškai padidės 15 000 šekelių (4050 eurų). Atkreipkite dėmesį, kad ši transporto rūšis Izraelyje ir taip nėra pigi.

Pavyzdžiui, jei įprastas benzininis „Škoda” modelis „Octavia” kainuoja 150 tūkst. šekelių (naujas) (40 500 eur), tai elektrinis analogas su panašaus lygio apdaila („Ambichen”) kainuos 180 tūkst. šekelių (48 596 eur.). Ir tai su didžiuliu mokesčių skirtumu – benzininiams automobiliams jis sudaro apie 80% kainos.

Taigi, nors elektromobiliai Izraelyje vis dažniau važinėja gatvėmis, jie vis dar yra labiau prabangos, o ne transporto priemonė. Juos gali įsigyti įmonės, kurios perka tarnybinius automobilius, arba turtingi namų ūkiai, kuriems papildomi keliasdešimt tūkstančių šekelių – ne problema.

Akivaizdu, kad vyriausybė (atstovaujama Finansų ministerijos) mato, jog privatusis sektorius uždirba daug pinigų iš elektromobilių, ir mano, kad ji turi teisę gauti didesnę šio pelno dalį.

Kol kas neaišku, kaip rinka reaguos į šį mokesčio padidinimą – iš esmės tiekėjai gali sumažinti kainą, kad galutinė suma liktų tokia pati. Tačiau, atsižvelgiant į dabartinį pasaulinį automobilių trūkumą ir didelę jų paklausą, visai įmanoma, kad kaina kils linijinių būdu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 243

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. Patriotas    -  2022-12-27, 09:37

    😀

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2022-12-27, 10:58

    Gera reklama: „Pirkite elektra varomus automobilius, jie labai netaršūs”…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. "Zalioji energetika"    -  2022-12-27, 12:09

    sugalvota tik tam,kad pakelti energijos kainas! Tiek bateriju,tiek „malunu” gamyba yra itin tarsi ir brangi,verslas juos ikalkuliuoja i dabartine kaina ir avinai apmoka ju privatu turta! Negana to! Juk ir ju utilizacija itrauks! O ir pats energijos gamybos nepastovumas,galimybes ja akumuliuoti nebuvimas – tik brangina kilovatvalande! Vokietija ir JAV jau turejo kolapsus,irodziusius sio cirko i2iotiskuma! Bet galimybe apiplesti zmones – atsveria sveika prota.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Zydai visada    -  2022-12-27, 19:25

    buvo protingi. Todel puikiai supranta,kad etransportas katastrofiskai pakels energijos kainas visiems,net neturintiems jokio transporto! Negana to! Pareikalaus milzinisku investiciju i tinklus ir resursus,kas velgi viska brangins ne procentais,o kartais! Zinia,kad turintys lesu elektrozaislams – privalo ir susimoketi uz savo poreikius patys!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...