infa.lt

Apeidami sankcijas rusai tampa vis išradingesni

15 gruodžio
12:37 2022

asociatyvi nuotr.

Laikraštis „Financial Times”, remdamasis šaltiniais ir analitikais, rašo apie metodus, kurių Rusijos bendrovės ir privatūs asmenys imasi, kad išlaikytų gamybą ir vartojimą sankcijų fone.

Vienas iš pavyzdžių – automobilių kanibalizavimas, t. y. jų išardymas atsarginėms dalims.

FT praneša, kad vienas Rusijos milijardierius dėl sankcijų negalėjo nusipirkti mersedeso ir vietoj jo nusipirko du „Maybach” automobilius – jų importas taip pat sustabdytas, tačiau juos pavyko nusipirkti.

Du automobiliai buvo įsigyti tam, kad vienu iš jų būtų galima važinėti, o kitu – keisti atsargines dalis gedimo atveju.

Leidinys cituoja milijardierių, teigiantį, kad iš kontrabandos gaunamas pelnas yra toks didelis, kad prabangos prekių importas tokiu būdu egzistuos visada.

FT taip pat pasakoja, kad į Rusiją nelegaliai gabenama mokykloms skirta elektronika, vieno iš šalyje veiklą sustabdžiusių prekės ženklų įtaisai.

Kitas pavyzdys – Čeboksarų jėgos agregatų gamykla, kurioje, pasak FT, dėl priklausomybės nuo vakarietiškų komponentų dalis gamybos turėjo būti sustabdyta, o kitose – pereita prie naujų gamybos formų.

Pavyzdžiui, gamykla pradėjo pati gaminti lustus traktoriams, o tranzistorius ir kitas jiems skirtas dalis pirko Azijoje, japoniškus variklius pakeitė baltarusiškais.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 171

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Patriotas    -  2022-12-15, 18:10

    Nu ir dabar pagalvokim. Rusija nežlunga o evoliucionuoja į stipresnę versija. Kadangi kare taip pat nebėra iliuzijų kad Ukraina laimės, gaunasi paradoksas. Sankcijos tapo vakarų žlugimo įrankiu. Jei bent pusė pasaulio valstybių atsisakys dolerio. Tai nebus jokia cikliška finansų krizė fiat pinigų sistemoje. Tai bus globalinė finansinė katastrofa. Ir ji jau prasidėjo. Grynųjų pinigų atsisakymas tai ir yra didžiojo perkrovimo dalis. Visiška bankų sistemos griūtis. Pedosadistai mano suvaldys tai išnaikindami kuo daugiau žmonių ir atimdami laisvą gyvenimą uždarant likusiu skaitmeniniame konslageriję. O ką jei ištiesų Rusija taps galingiausia valstybė? Jei karas tęsis, būtent tai ir nutiks. Tai kas tuomet nutiks EU ir JAV su milžiniška energetine skyle bei pabėgėliais?. Atominės jėgainės greitai nebeturės kuro kurį gauna būtent iš Rusijos, pridėkim dar ir tai kad Kinai tikrai palaikys rusus. BRICS auga. Tai kas laimės? Šachas ir matas.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Neimanoma    -  2022-12-15, 19:45

    apjuodinti to,kas ir taip jau juoda!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....