infa.lt

Rusijos valdžia svarsto būdus kaip apkeisti įšaldytas ES rusų lėšas Vakarų aktyvais Rusijoje

25 lapkričio
16:46 2022

Rusijos finansų ministerija svarsto galimybę keisti užsienyje įšaldytą Rusijos investuotojų turtą į Rusijoje esančius užsieniečių aktyvus. Apie tai finansų ministras Antonas Siluanovas pranešė interviu Nailai Asker-zade TV kanalo „Rossija-24” laidoje, kurį cituoja Kommersant..

„Viena vertus, iš esmės tai teoriškai įmanoma. Kita vertus, reikia priimti keletą teisėkūros sprendimų, kurie leistų panaudoti čia, Rusijoje, įšaldytas užsienio investuotojų lėšas atsiskaityti už užsienyje įšaldytą rusų turtą. Tokių iniciatyvų taip pat yra. Tačiau jos dar tik pradedamos svarstyti”, – sakė ministras, kurį cituoja TASS.

Tuo pačiu A. Siluanovas pabrėžė, kad turto apsikeitimo mechanizmas yra labai sudėtingas, visų pirma būtina patikrinti įšaldyto turto kiekį ir gauti atitinkamus patvirtinimus, kad būtų užtikrintas Rusijos ir užsienio investuotojų interesų laikymasis.

Kovą, po Rusijos pradėtos karinės invazijos Ukrainoje, Europos depozitoriumai „Euroclear” ir „Clearstream” užblokavo rusų Nacionalinio atsiskaitymų depozitoriumo (NRD) sąskaitas, todėl buvo įšaldyti kai kurių Rusijos investuotojų vertybiniai popieriai.

Birželio 3 d. ES įvedė prieš NRD tiesiogines sankcijas.

2022 m. trečiąjį ketvirtį „Euroclear” dėka antirusiškų sankcijų uždirbo 340 mln. eurų, rašo Kommersant.

Spalio 24 d. SPB birža leido investuotojams sudaryti mainų sandorius su dalimi užblokuotų užsienio vertybinių popierių. Tačiau kol kas dar nė vienam rusui nepavyko atgauti galimybės naudotis užblokuotais vertybiniais popieriais, teigia leidinys.

Jei Rusija sukurs minėtą aktyvų apkeitimo mechanizmą tarp įšaldytų rusų aktyvų Vakaruose ir Vakarų investuotojų aktyvų Rusijoje – fizinių asmenų ir įmonių aktyvų įšaldymas Vakaruose praras pirminę savo sankcijų prasmę. Ir, jeigu rusų aktyvais bus apmokamas Ukrainos atstatymas – tai galiausiai gali gautis taip, kad už jį apmokės Vakarų investuotojai, jei žinoma, jų aktyvų sumos bus pakankamos, kad padengtų įšaldytas rusų lėšas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 136

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....