infa.lt

JAV rekomendavo Ukrainai suformuluoti „realistiškus” derybinius reikalavimus

14 lapkričio
06:40 2022

Lapkričio 4 d. Kijeve įvykusiame naujausiame Baltųjų rūmų patarėjo Jake’o Sullivano ir Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio susitikime JAV politikas paragino Ukrainos pusę pagalvoti apie galimybę konfliktą išspręsti derybų keliu.

Kaip praneša „The Wall Street Journal” (WSJ) šaltiniai, Jake Sullivanas taip pat rekomendavo Ukrainos prezidento komandai parengti konstruktyvius reikalavimus deryboms, įskaitant tikslo grąžinti Krymą į Ukrainos sudėtį persvarstymą.

„Vašingtonas aiškiai pasakė Ukrainai, kad Kijevas turėtų būti atviras bent jau derybų procesui”, – rašoma WSJ straipsnyje.

Jame taip pat cituojamas A. Sullivanas, kuris teigė, kad JAV užduotis Rusijos ir Ukrainos konflikte – suteikti Ukrainos kariuomenei kokybišką karinę paramą:

„Tam, kad atsiradus diplomatijos galimybei, jie būtų geresnėje padėtyje prie derybų stalo.”

Kartu Baltųjų rūmų atstovas pabrėžė, kad JAV nedaro spaudimo Ukrainai derybų klausimu ir, kad raginimai peržiūrėti tam tikras Kijevo politines pozicijas yra tik patariamojo pobūdžio.

Anksčiau JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas pareiškė, kad Ukrainos vadovybė turėtų savarankiškai nustatyti galimo derybų su Rusija proceso sąlygas ir turinį.

Pastarosiomis savaitėmis Rusijos ir Ukrainos politikai vis dažniau prabyla apie galimą konflikto sureguliavimą derybų keliu, atsižvelgiant į strateginius Ukrainos ginkluotųjų pajėgų laimėjimus, ypač Rusijos kariuomenei palikus Chersoną.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 198

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Hm    -  2022-11-14, 09:44

    Jei jau rašote tokį propagandoninį straipsnį tai gal pakaks valios ir drąsos parašyti ką į tai atsakė Podoliakas? Ar Vasia neleidžia?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Heeo    -  2022-11-14, 11:27

    O tai kur Podoliakas ką parašė?

    Ir nuo kada straipsnio vertimas laikomas jo „parašymu”?

    Aš suprantu, kad kai kurie dalykai gali nepatikti, bet jei jie yra realiai vykę, tai koks skirtumas kas kaip į ką sureagavo?

    Atsakyti į šį komentarą
  3. VŽA    -  2022-11-14, 11:38

    Ukrainos reikalavimai ELEMENTARŪS: Rusijos barbarų ir teroristų armija apleidžia VISĄ okupuotą Ukrainą, ir derimasi tik dėl daugiamilijardinės kompensacijos Ukrainai.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....