infa.lt

JAV Respublikonai nepritaria Ukrainos finansavimui konfiskuotu Rusijos turtu

29 spalio
18:39 2022

Atstovų Rūmų ir Senato respublikonų grupė prieštaravo Nacionalinės gynybos įgaliojimų akto pakeitimams, kurie leistų Jungtinėms Valstijoms finansuoti Ukrainą konfiskuotu Rusijos turtu. Apie tai pranešė „Washington Post”.

Ši suma siekia beveik 840 mln. dolerių. Demokratai teigia, kad šio žingsnio išbraukimas iš įstatymo kenkia Bideno administracijos galimybėms padėti Ukrainai. Jų varžovai parlamente iš konkuruojančios partijos teigia, kad iniciatyvą turėtų toliau tikrinti specializuoti komitetai.

Respublikonų noras remti Ukrainą kelia klausimų. Senato atstovai, vadovaujami Kentukio frakcijos lyderio Mitcho McConnello, pažadėjo skirti milijardinę pagalbą. Tuo pat metu Atstovų Rūmų respublikonų lyderis Kevinas McCarthy iš Kalifornijos paragino liautis „išrašinėti čekius su neįrašyta suma” už karą.

Demokratai šiuo klausimu taip pat yra susipriešinę. Šią savaitę buvo paskelbtas Atstovų Rūmų narių laiškas, kuriame J. Bideno administracija raginama apsvarstyti galimybę pradėti tiesiogines derybas su Rusija. Vėliau jis buvo atšauktas kaip neaktualus, motyvuojant tuo, kad prašymas prezidentui buvo pateiktas vasarą, o dėl biurokratinio vilkinimo paskelbtas tik dabar.

Iki šiol priešingų Amerikos šalių atstovai kaltino vieni kitus nenoru veiksmingai padėti Ukrainai. Debatuose dalyvavęs Demokratų partijos pareigūnas sakė: „Senato respublikonai trukdo priimti svarbią nuostatą, kuri leistų Teisingumo departamentui perduoti konfiskuotą Rusijos turtą Ukrainai, kad galėtų juo paremti šalį žiauriame kare su Rusija. Toks elgesys yra nesąžiningas.”

Kita vertus, respublikonai mano, kad atliekami pakeitimai turėtų būti „visapusiškai teisiškai peržiūrėti”, ir abejoja bendru turto konfiskavimo veiksmingumu. „Mes pasisakome už paramą Ukrainai, todėl manome, kad protingesnė priemonė sustabdyti V. Putino karo mašinos finansavimą – sustabdyti pajamas iš naftos. Turime užtikrinti, kad naftos kainų kontrolė būtų veiksminga. Olego Deripaskos jachtos konfiskavimas nepakeis Putino elgesio”, – sakė neįvardytas respublikonų atstovas.

Partijos pareigūnai mano, kad J. Bideno administracija nepadarė pakankamai, kad nustatytų Rusijos naftos kainų ribą. Sąjungininkai nesutiko su šia priemone, todėl ji negali būti veiksminga. Respublikonų partijos logika tokia: kodėl turėtume mokėti daugiau Ukrainai, jei vietoj to galime sumažinti pajamas, taigi ir galimybę išleisti pinigų Rusijos kariniams veiksmams.

Kaip vieną iš priemonių parlamentarai siūlo įvesti antrines sankcijas užsienio bendrovėms, kurios prekiauja Rusijos nafta. Pažymėtina, kad iniciatyvą pateikė abiejų partijų Senato bankininkystės komiteto atstovai. Jo autoriai – respublikonas Patrickas J. Toomey ir demokratas Chrisas Van Hollenas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 135

Žymos:
JAV

1 Atsiliepimas

  1. Leis!    -  2022-10-29, 22:44

    Sugalvos,kaip pasivogti – ir leis! Pakonsultuos Sternenko,sugebejes pavogti net 90% auku,skirtu dronams pirkti.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....