infa.lt

Kreiptasi į teismą dėl Lietuvos Banko atsisakymo tirti kito banko su turto areštu susijusius pažeidimus

12 spalio
18:09 2022

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, prašydama panaikinti Lietuvos banko atsisakymą atlikti vieno iš Lietuvoje veikiančių bankų neplaninį patikrinimą dėl, manoma, turto arešto taikymo pažeidimo ir įpareigoti finansų rinkos dalyvių priežiūros instituciją tokį patikrinimą atlikti.

Į Lietuvos banką š. m. rugsėjo mėn. pradžioje kreiptasi po to, kai Generalinėje prokuratūroje buvo pastebėta, kad iš vienos įmonės, kurios sąskaitose esančioms piniginėms lėšoms taikomas turto areštas, sąskaitos buvo atliekami mokėjimai.

Generalinės prokurorės rašte nurodyta, kad Vilniaus apygardos teismas 2021 m. sausio mėn. pradžioje tenkino prokuroro, ginančio viešąjį interesą, prašymą ir pritaikė laikinąsias apsaugos priemones – turto areštą vienos įmonės sąskaitoms, kuriose buvo daugiau kaip 3,5 mln. eurų.

Vilniaus apygardos teismas jokių sprendimų, susijusių su leidimu disponuoti areštuotomis piniginėmis lėšomis, nepriėmė, tačiau iš įmonės sąskaitos nuo turto arešto pradžios buvo atlikti mokėjimai, kurių suma viršijo 1,2 mln. eurų.

Prokuratūra prašė Lietuvos banko atlikti vieno iš Lietuvoje veikiančių bankų patikrinimą ir nustatyti, kodėl nepagrįstai ir neteisėtai buvo atliekami mokėjimai iš sąskaitos, kurioje esančioms piniginėms lėšoms taikomas turto areštas.

Atlikus mokėjimus iš areštuotos sąskaitos buvo neužtikrinti kreditoriaus interesai ir paneigtas laikinųjų apsaugos priemonių tikslas – užtikrinti teismo sprendimo įvykdymą.

Prokuratūros nuomone, Lietuvos bankui atsisakius atlikti banko patikrinimą, buvo neįgyvendintas vienas iš bankų priežiūros tikslų – bankų sistemos patikimumo užtikrinimas bei teismo nutarčių privalomumo principas, numatytas Civilinio proceso kodekso 18 straipsnyje.

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 188

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

"Izraelis" vykdo genocidą Gazoje JAV finansuojamas ir apginkluojamas. Gėda apie tai tylintiems!...

Gražiai nusiplauna rankas nuo nevykusio projekto...

A5

Tikrai taip, tegul uzsieniu reikalu anukas balnoja seimo kumele Simonyte ir joja pas xaxojus karan....

Tai ir yra mums visiems per prievarta stumiamos "vakaru vertybes". O is tikruju, tai zmogiskuju...

Jus 100 proc. teisus....

Tai tegul seimas parodo pavyzdį, visi seimūnai į Ukrainą ir kuo greičiau...

smulki info apie tikruosius pasaulio šeimininkus: web.archive.org/web/20211227085927/http://chuckmaultsby.com/index.html...