infa.lt

Estijoje planuojama elektros kaina buitiniams vartotojams – 13-14 centų už 1 KWh

30 rugsėjo
13:16 2022

Konkurencijos tarnyba (Konkurentsiamet) teigia, kad elektros energijos kaina Estijoje pagal neseniai vyriausybės pradėtą teikti universaliąją paslaugą preliminariai bus 154,08 euro už megavatvalandę, t. y. 15,4 cento už KWh, praneša estų ERR.

Nors prie šios sumos turi būti pridėtas PVM ir tiekėjų pelnas bei maržos, galutinei kainai vidaus vartotojui taip pat turi būti taikoma atskirai nustatyta 50 EUR už MWh paramos priemonė, o tai reiškia, kad galutinė kaina greičiausiai bus 130-140 EUR už MWh.

Preliminariai patvirtinta sutarta 154,08 euro kaina, į kurią neįskaičiuotas PVM, pelno marža ir elektros pardavėjų marža, kurią pritaikius, tikėtina, kad vartotojui bus mokama 180-190 eurų už MWh, t. y. 18-19 centų už Kwh.

Energetikos rėmimo priemonės, kurias vyriausybė įvedė prieš rudenį ir žiemą, reiškia, kad galutinė elektros energijos kaina bus sumažinta dar 50 eurų už MWh, todėl prognozuojama kaina bus apie 13-14 centų už Kwh.

Įmonių ir informacinių technologijų ministras Kristjanas Järvanas (Isamaa) ERR radijo laidai „Vikerhommik” sakė, kad Konkurencijos tarnyba ir Eesti Energia, derindamos universaliosios paslaugos gamybos kainą, turėjo skirtingas vizijas, tačiau institucija pirmiausia atsižvelgė į vartotoją.

„Iš tiesų panašu, kad Konkurencijos tarnyba kovojo už žmonių interesus”, – sakė Järvanas.

Įstatymo projektas, kuriuo siekiama nustatyti universaliąją kainą, taikomą tik buitiniams vartotojams, buvo priimtas anksčiau šį mėnesį, nors kainos dydžio nustatymas buvo Konkurencijos tarnybos ir jos derybų reikalas.

Šią žiemą paramos priemonės bus automatiškai taikomos sąskaitoms už elektros energiją, gamtines dujas ir centralizuotą šildymą.

Šildymo sezonas tradiciškai trunka nuo spalio 1 d. iki kovo 31 d. imtinai, t. y. jis prasideda rytoj, šeštadienį.

Tai čia Estijoje. Lietuvoje reikalai eina kitaip. D.Kreivys dirba puikiai, o į elektros rinką Vyriausybė nesikiš – rinka pati susitvarkys, t.y. numaus vartotojams paskutines kelnes.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 171

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Estams    -  2022-09-30, 15:58

    suomiai sukure stiprias profsajungas dar nepriklausomybes pradzioje! O mums jas sukure KGB ir kriminalo samplaika – verslai.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2022-09-30, 19:09

    Reiškia Lietuvoje bus ne 3 kartus (39-42 cnt.) daugiau, nes lyt-psichiškai iškrypusieji gali padidinti ir dar pora kartų…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...