infa.lt

Bilas Geitsas – gelbėtojas, pasiūlė žmonijai „stebuklingų sėklų”

14 rugsėjo
16:27 2022

Bilas Geitsas

Dauguma mokslininkų mano, kad iki 2030 m. Žemė susidurs su negrįžtamais pokyčiais – karštu klimatu, tirpstančiais ledynais ir per dideliu šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekiu. Visa tai visiškai pakeis šiuolaikinę žemdirbystę ir visą planetos gyvenimą.

Amerikiečių verslininkas, milijardierius, vienas iš „Microsoft” įkūrėjų Bilas Geitsas (Bill Gates) ragina žmoniją jau dabar ruoštis šiems pokyčiams ir pradėti investuoti į alternatyvias kultūras. Apie tai milijardierius rašo  „Goalkeepers Foundation” interneto svetainėje.

Pasak verslininko, alternatyvūs augalai bus auginami laboratorinėmis sąlygomis ir galės atlaikyti artėjančius klimato pokyčius. Prieš 15 metų Geitsas pirmą kartą investavo į modifikuotų kultūrų kūrimą.

Šiandien jiems jau pavyko išvesti „stebuklingas kukurūzų ir ryžių sėklas”. Pavyzdžiui, modifikuoti kukurūzai geriau toleruoja karštą klimatą, o modifikuoti ryžiai auga daug greičiau – ūkininkai gali nuimti pagerintų sėklų derlių trimis savaitėmis anksčiau ir daugiau nei įprastai.

Kaip teigia Bilas Geitsas, tokie augalai yra visos planetos ateitis ir bado problemos, su kuria žmonija susiduria šiandien ir kuri toliau gilės, sprendimas. Tačiau verslininkas mano, kad į šią sritį investuojama labai mažai. Daugelio kitų kultūrų „stebuklingų sėklų” kūrimui prireiks didžiulio finansavimo.

Tačiau tai ne vieninteliai Bilo Geitso fondo siūlomi  pokyčiai. Verslininkas patikino, kad dirbtinis intelektas taip pat padės žmonijai kovoti su visuotiniu atšilimu ir badu. Tai leis mokslininkams atpažinti vietoves, geriausiai tinkančias skirtingoms kultūroms auginti, taip pat numatyti, su kokiais kenkėjais ūkininkai susidurs skirtingose žemės ūkio naudmenose.

Pasaulio mokslo bendruomenė skeptiškai vertina Bilo Geitso „stebuklingąsias sėklas” ir jų panaudojimo perspektyvas, rašo britų laikraštis „The Daily Mail”. Pasak ekspertų, jei žmonija pasirinks šį kelią, ji susidurs su daugybe problemų.

Pirma, auginant tokias kultūras reikėtų naudoti įvairius pesticidus ir iškastinį kurą, kurio gavybą planetoje planuojama sumažinti iki 2030 m.

Antra, „stebuklingų sėklų” kūrimas reikalauja didelių investicijų ir, svarbiausia, daug laiko. Paprasčiausiai, mokslininkų teigimu, iki 2030 m. jų paprasčiausiai nebus spėta sukurti.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 375

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. T0mas J.    -  2022-09-14, 17:36

    Geitsas tik dabar perskaitė seną fantastinį romaną, kuri ir aš skaičiau prieš n metų.. milžiniškos daržovės dirbtinėje šviesoje, ir visa tai po žeme.
    Daržovės bus skiepytos, ar ne Bilai?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Laima    -  2022-09-14, 17:48

    Taip geitsas pasiūlys jums monsanto nuodų, jam priklausancių, kad greičiau kojas užversti metu ir finansuotumet big farma

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Mantas    -  2022-09-14, 20:33

    Tribunolas jam o ne tručo stūmimas. Gaidys jis. Psichopatas už pinigus perkantis lochus kurie prastuminėja jo šizofreniją. Depopuliacija bus skausminga bet žmonės kitaip nepabus. Kovokit dėl savęs ir savo vaikų. Kitaip tokie psichai visus išmarins. Nepasiduokit tiems satanistams ! Artėja badymo sezonas – hold the line!

    Atsakyti į šį komentarą
  4. ieškantiems tiesos    -  2022-09-14, 21:38

    kodėl dabar vykdomas šitas masinis dar likusių baltųjų europiečių genocidas-priežastys ir pasekmės:

    cwporter.com/articles.htm

    Atsakyti į šį komentarą
  5. cwporter.com/articles.htm    -  2022-09-14, 21:54

    kodėl visa tai vyksta-atsakymas čia

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...