infa.lt

Krovinių pervežimo opcijos

12 rugsėjo
12:55 2022

reklama

Nestandartinių gabaritų ir sunkiasvoriai kroviniai gali būti gabenami keliais, geležinkeliu, jūra arba oru. Kokį transportavimo būdą pasirinksite priklausys nuo krovinio pobūdžio, laiko juostos, biudžeto, skubos ir t.t. Jūsų dėmesiui – krovinių pervežimo būdai bei pagrindiniai niuansai.

Kelių transportas

Dėl universalumo ir efektyvumo, kelių transportas yra dažniausias didelių gabaritų krovinių transportavimo pasirinkimas. Įdomus faktas, kad trys ketvirtadaliai Europos vidaus krovinių gabenami keliais.

Krovinių gabenimas keliais yra lengvesnis ir dokumentacijos atžvilgiu, ypač jei transporto priemonė nekerta sienų. Šis būdas lemia greitą transportavimą, nes esama daugybės įmonių, galinčių pasiūlyti skirtingo dydžio transporto priemones Jūsų kroviniui. Be sunkvežimių, rinkoje esama priekabų, krautuvų, keltuvų bei kitų variantų, taigi neabejotinai rasite sau tinkamiausią.

Geležinkelio transportas

Sunkių krovinių gabenimas geležinkeliu yra nepakankamai įvertintas pasirinkimas, turintis daugiau privalumų nei kelių transportas. Atstumas, kurį gali įveikti traukinys yra gerokai ilgesnis, be to, tai ekologiškas, saugus, patikimas ir dažniausiai punktualus pristatymo būdas.

Planuojant krovinio pervežimą, bene svarbiausias veiksnys – atitikti reikiamą pristatymo datą. Su geležinkelio transportu tai paprasta, nes šiems neturi įtakos oro sąlygos, be to dėl griežtai kontroliuojamo bėgių pajėgumo krovinys neužstrigs kamščiuose. Visgi traukiniai negali pasiūlyti transportavimo “nuo durų iki durų”, todėl išlaidos gali šiek tiek išaugti.

Oro transportas

Tai yra dar viena opcija, kuri nėra pats geriausias pasirinkimas itin dideliems ir sunkiems kroviniams. Nestandartinių gabaritų krovinių transportavimas kai kuriais atvejais gali būti neįmanomas dėl lėktuvuose nustatytų svorio ir matmenų apribojimų. Be to, tai vienas brangesnių transportavimo opcijų. Tačiau tai nepamainomas būdas pergabenti skubius, vertingus ir greitai gendančius krovinius.

Krovinių gabenimas vandeniu

Krovininiai laivai turi didelę keliamąją galią ir gali gabenti didelius svorius. Be to, šio pasirinkimo dėka pasieksite bene visą pasaulį, nes labai tikėtina, kad vietoje, kurią numatyta pasiekti arba šalia jos, uostas beveik visada garantuotas. Tai ganėtinai ekonomiškas variantas, tiek siekiant pergabenti didelius kiekius, tiek kuklesnius, nes ekspeditoriai dalijasi vieta konteineriuose tarp skirtingų siuntėjų. Visgi dėl kartais sunkiai nuspėjamų oro sąlygų siuntos gali užtrukti.

 

 

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 94

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


  • Ne, nematau prasmės (56%, 35 balsavo)
  • Taip, būtinai (30%, 19 balsavo)
  • Nežinau, dar neapsisprendžiau (14%, 9 balsavo)

Viso balsavo: 63
Pradėta - 2024-05-15 @ 12:45
Pabaiga - 2024-05-19 @ 12:45

Leidžiama ... Leidžiama ...

Gruzija apsisaugo nuo demokratijos "vertybių" ir nori išlikti nepriklausoma, savarankiška šalimi. Kaip baisu.......

ir toliau dirbs slavams.tapom asilo įkaitais.toks likimas....

fetišizmo apraiška...

Jūs apkaltinote autorę esant rusų agente, arba kaip minimum esant rusų įtakoje ir transliuojant rusų...

Jūs kliedite. Į klausimą neatsakėte, tačiau nepamiršote apkaltinti tuo kuo pati esate :) Kur ir...

Maidano scenarijus. Taip Gruzija atiduodama Rusijai…...

Dar dviejų spalvų apatinius…....