infa.lt

Ką būtina žinoti vykstant į Dubajų?

30 rugpjūčio
09:40 2022

Dubajus, JAE, Burj Khalifa

Reklama

Dubajus yra laikomas pačiu žymiausiu atostogaujančiųjų miestu Jungtiniuose Arabų Emyratuose, turistus čia traukia prabangūs viešbučiai, parduotuvės ir pasakiška aplinka. Tačiau čia galioja ir tam tikros taisyklės, kurių privalo laikytis kiekvienas šio miesto svečias. Taip pat reikia nepamiršti, jog vykstant į Dubajų reikalinga viza.

Kada geriausia mūsų krašto keliautojams vykti į Dubajų?

Mūsų šalies piliečiams čia geriausia lankytis lapkričio-gruodžio ir sausio-vasario mėnesiais, nes tada vyrauja mūsų geografinėje platumoje vasarą įprasti orai, siekiantys nuo 20 iki 25 laipsnių šilumos. O gegužės-spalio mėnesiais tenai svilina 35-45 laipsnių karštas, tad tuo laiku geriau susilaikyti nuo kelionės į Dubajų. Be to, reikia prisiminti, jog lietus šiame mieste yra labai retas gamtos reiškinys, tad vykdami tenai būkite apsirūpinę patikimu apsauginiu kremu nuo saulės.

Ko reikėtų vengti lankantis Dubajuje?

Pirmiausia taisyklė, nevykite į Dubajų Ramadano mėnesį, kai musulmonai visą šį laiką visiškai nevalgo ir negeria nuo penktos ryto iki penktos valandos vakaro. Ramadano metu ir turistams yra draudžiama valgyti, gerti ir rūkyti viešumoje, restoranai ir barai būna uždaromi. O už pažeidimus galima papulti ir į belangę. Ramadanas vyksta spalio-lapkričio mėnesiais, priklausomai nuo tada esančios mėnulio fazės. Be to, miesto svečiai neturi teisės pirkti parduotuvėse alkoholio gėrimus, tai leidžiama tik tos šalies piliečiams, kurie turi atitinkamą leidimą. Tad turistai, jei nori išgerti svaigiųjų gėrimų, juos gali įsigyti tik viešbučio bare ar naktiniame klube.

Kokios apgyvendinimo sąlygos Dubajuje?

Nors Dubajus garsėja prabangiais viešbučiais ir apartamentais, tačiau įmanoma rasti ir pigesnių apgyvendinimo vietų. Laisvai galima apsigyventi pigesniame trijų žvaigždučių viešbutyje. Taip pat yra gausi ir pigių apartamentų nuomos pasiūla, todėl pigiai apsigyvenę daugiau lėšų galėsite skirti kitoms reikmėms.

Ką įdomaus galima nuveikti Dubajuje?

Viena egzotiškiausių pramogų – tai įsimintina kelionė į Dubajaus dykumą. Šios išvykos rengėjai galingais džipais pristatys jus į patį dykumos vidurį, kur yra įrengta centrinė stovykla. Joje galima pasimėgauti gardžiais pietumis, paragauti svaigiųjų gėrimų, grožėtis arabių atliekamais pilvo šokiais. Dar viena pramoga šioje dykumoje – tai jodinėjimas kupranugariais.

Kita stulbinanti pramoga – tai Dubajaus aukso turgus. Tik čia įmanoma pamatyti gausybę aukso juvelyrinių dirbinių pateikiamų parduotuvėse. Stebina tai, kad jose nėra nė vieno apsaugos darbuotojo. Tarp aukso dirbinių yra tokių didelių ir daug sveriančių dirbinių, kad net sunku įsivaizduoti, jog juos įmanoma nešioti. Jeigu jus sudomino galimybė apsilankyti šiame mieste, tai nesunku įgyvendinti. Bilietai į Dubajų parduodami jau dabar.

 

 

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 812

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


  • Ne, nematau prasmės (56%, 35 balsavo)
  • Taip, būtinai (30%, 19 balsavo)
  • Nežinau, dar neapsisprendžiau (14%, 9 balsavo)

Viso balsavo: 63
Pradėta - 2024-05-15 @ 12:45
Pabaiga - 2024-05-19 @ 12:45

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dar konservų psichopatų chuntos nelikviduota alternatyvi informacija: lzskelbimai.com/s/212021...

Gruzija apsisaugo nuo demokratijos "vertybių" ir nori išlikti nepriklausoma, savarankiška šalimi. Kaip baisu.......

ir toliau dirbs slavams.tapom asilo įkaitais.toks likimas....

fetišizmo apraiška...

Jūs apkaltinote autorę esant rusų agente, arba kaip minimum esant rusų įtakoje ir transliuojant rusų...

Jūs kliedite. Į klausimą neatsakėte, tačiau nepamiršote apkaltinti tuo kuo pati esate :) Kur ir...

Maidano scenarijus. Taip Gruzija atiduodama Rusijai…...