infa.lt

Ramūnas Karbauskis kerta troliams

14 rugpjūčio
16:30 2022

Ramūnas Karbauskis

Naisių ir Krymo sulyginimas – paskutinis lašas, po kurio nusprendžiau parašyti, kad perskaitytų ir tie, kurie užsiundė socialinių tinklų trolius plaikstytis po mano ir Naisių bendruomenės socialinių tinklų profiliais su menamų mano „nuodėmių“ vienuoliktuku.

Naisių su Krymu palyginimą galėjo sugalvoti tik toks asmuo, kuris niekada nebuvo Naisiuose ir labai nekenčia lietuvybės, tautiškumo, kaimo ir visko, kas susiję su tradicijomis ir paprastais žmonėmis. Kad jam ranka nudžiūtų…

1. Troliai teigia, esą buvau prieš Lietuvos stojimą į NATO ir todėl pasisakiau už referendumą dėl šalies stojimo į šią organizaciją. Visada palaikiau Lietuvos stojimą į NATO. Ir šiandien manau, kad NATO yra mūsų saugumo garantas. Tuo metu daug politikų siekė, kad Lietuvos stojimo į NATO valią šalies vardu išsakytų Tauta.

Aš buvau tarp jų, nes Tautos balso niekas ir niekada nedrįs užginčyti. Kad Tauta to nori, nebuvo jokių abejonių. Be to, atgavus nepriklausomybę, žmonėms žadėta, kad visais strateginiais klausimais bus klausiama Tautos nuomonės. Tai atsispindi ir nepriklausomos Lietuvos Konstitucijoje – svarbiausiame valstybės teisiniame dokumente. 2004 m. kovo 10 d. priimant sprendimą dėl stojimo į NATO Seime, balsavau už.

Aš ir tuomet, išrinktas į Seimą 1996 m., ir šiandien, vadovaudamas vienintelei parlamentinei partijai, kuri oponuoja šiai valdžiai, primenu, kad valdžia neturi teisės, neturėdama žmonių palaikymo, savavališkai, paminant Konstituciją, priimti strategiškais svarbius sprendimus, kurie turės pasekmių, ypač neigiamų, visuomenės gyvenimo kokybei ir valstybės raidai.

Tačiau tik 2016 m., kuomet LVŽS tapo valdančia partija Seime, buvo priimtas sprendimas dėl Lietuvos įsipareigojimo NATO skirti gynybai 2 proc. nuo BVP. Tai buvo vienas reikšmingiausių ir ženkliausių skaičiais gynybos finansavimo ir įsipareigojimų įvykdymo sprendimų nepriklausomos Lietuvos istorijoje. Nei viena valdančioji partija nuo 2004 m. to nepadarė.

2. Troliai skleidžia melą, neva aš siūliau narystę ES atidėti 25-eriems metams. Suprantu, kad komunikacijos inžinerija myli skaičius, nes jie sudaro įspūdį, kad kalba eina apie faktus. Tačiau tai yra absoliutus išsigalvojimas. Įdomu tik, kodėl susigalvotas būtent toks skaičius – 25 metai.

3. Neva aš organizavau ir sumokėjau, kad iš Lietuvos būtų išstumta Chevron kompanija. Gal troliai gali pasakyti, kiek tai man kainavo? O jeigu rimtai, tai vienas keisčiausių sugalvotų kaltinimų man.

Kiek pamenu, JAV energetikos įmonė Chevron yra ne kartą viešai pareiškusi, kad nesidomi galimybe žvalgyti skalūnų dujas Lietuvoje, nes Lietuva negali konkuruoti pasaulyje. Jeigu konservatoriai kažką žadėjo ir tikėjosi pasipelnyti iš sandorio su šia įmone, man tik tenka apgailestauti.

Vertėtų prisiminti ir tai, kad tuomet valdžia vengė Tautai atsakyti, ar skalūnų dujų išgavimas Lietuvoje apskritai galimas ir neturės jokių neigiamų pasekmių geriamam vandeniui ir kt.

4. Troliai staugia – „Karbauskis rėmė Rusijai naudingą R. Pakso referendumą, kad rusiško reaktoriaus Ignalinos atominė būtų išsaugota“. Rėmiau referendumą, kad būtų išsaugota Ignalinos atominė elektrinė. Visi, kas pamena, kokie buvo šio referendumo motyvai, žino, kad Ignalinos AE išsaugojimas ar neišsaugojimas buvo siejamas su sprendimu, ar Lietuva išgalės viena pasirūpinti jos uždarymo kaštais ir ar galės užtikrinti kitais šaltiniais verslo, pramonės ir gyventojų poreikius.

Niekas iš valdančiųjų tuomet negalėjo tiksliai įvardinti, kiek Lietuvai kainuos uždarymas ir radioaktyvių atliekų laidojimas. Jeigu klausimai, kieno sąskaita tai bus daroma ir ar nėra galimybių turėti kitus sprendimus, kurie būtų naudingi Lietuvos žmonėms, yra nuodėmė, tuomet kaip reikia pavadinti tai, kad Ignalinos atominės elektrinės uždarymo projektas eilinį kartą pasitarnavo valdžios aplinkai? Žiniasklaida mirgėjo nuo skandalų ir garsių pavardžių. Kaip žinia, IAE uždarymo darbai vyksta iki šiol.

5. Esu kaltinamas ir tuo, jog nepritariau japoniško reaktoriaus Visagine statybai. Iš tiesų uždarius IAE, Lietuva turėjo eiti kitu keliu – atsinaujinančios energetikos, o ne itin brangios ir daug klausimų dėl saugumo keliančios elektrinės statybos keliu.

Šiandieninė situacija rodo, kad jeigu šiandien Lietuva būtų sparčiai investavusi į atsinaujinančią energetiką, Lietuvos energetinė nepriklausomybė būtų pasiekta gerokai anksčiau, kas leistų Lietuvos žmonėms mokėti mažesnes kainas už elektrą, o pramonė galėtų daugiau lėšų skirti investicijoms į kitas technologijas.

Valdantiesiems iki šiol skaudu, kad anuomet R. Karbauskis buvo teisus, o keliami klausimai visuomenei atvėrė neskaidrių sandorių schemas, kuomet buvo plaunami šimtai valstybės milijonų.

Kažkodėl troliai neprisimena ir konservatorių premjero Andriaus Kubiliaus sprendimų, kaip ir jo palankaus požiūrio į tuomet statomą A.Lukašenkos Astravo AE, išporceliuotas ir už vieną litą parduotas valstybines įmones, kaip „Mažeikių nafta“ ir kitus projektus, apie kuriuos buvo daug rašoma anuomet dar nepriklausomoje ir tiesos ieškančioje žiniasklaidoje.

6. Troliai porina – „Karbauskis norėjo supriešinti ES ir Lietuvą, inicijuodamas referdumą prieš žemės pardavimą ES piliečiams“. R. Karbauskis niekada nepriešino Lietuvos su Europos Sąjunga, o pasisakė prieš žemės ūkio paskirties žemės pardavimą užsieniečiams.

Tokiai nuomonei susidaryti turėjau daug motyvų, pirmiausia dėl to, kad daug Lietuvos žemdirbių nebuvo išsipirkę žemės, kurią daug metų dirbo, atitinkamai negalėjo konkuruoti su užsieniečiais.

Didžiuojuos, jog ir dėl mano bei LVŽS oponavimo įstatymuose buvo numatyti reikalingi saugikliai. Tad tokie kaltinimai daugiau nei juokingi, ypač matant, kaip Lietuvą su ES priešina dabartinė valdžia, kuri Lietuvos žmonėms meluoja dėl ES sankcijų ir jų įgyvendinimo, priešina ES su Kinija, nesitaria su ES dėl užsienio politikos strateginių klausimų, kurie turi įtakos didžiausioms ES ekonomikoms

7. Kartelės referendumams surengti sumažinimas, anot trolių, taip pat yra nusikaltimas, be abejo, daromas Rusijos naudai. Visgi iš tiesų diskusija dėl referendumo kartelės mažinimo buvo inicijuojama ieškant sprendimų, kaip Tautai, piliečiams sudaryti didesnes galimybes pasisakyti tam tikrais svarbiais valstybei klausimais.

2021 m. savo metinėje kalboje J.E. Prezidentas taip pat paragino valstybės gyvenimo klausimais rengti referendumus ir lengvinti jų inicijavimo sąlygas, pailginti parašų rinkimo laiką, suteikti galimybę pasirašyti elektroniniu būdu ir kt.

8. Visiška nesąmonė kaltinti įmonę, kad ji turėjo teisę prekiauti technika, gaminama Rusijoje. Daugybė šalies įmonių turėjo verslo ryšius su Rusijos gamyklomis, nuo dantų pastos gamyklų iki sunkios žemės ūkio technikos.

Kai kurie Lietuvos prekybos centrai iki šiol parduoda Rusijoje pagamintą produkciją. Mano verslas vienas pirmųjų pranešė nutraukiantis prekybą su Rusija iš karto po to, kai ji pradėjo karą Ukrainoje.

Nei vienas euras iš mūsų įmonių nepateko į šią šalį ir nepateks. Mes remiame Ukrainą ir jos žmones, o ne agresorę okupantę. O trolių teiginys, esą teisė pardavinėti rusišką techniką buvo gauta po „Kremliui sėkmingo referendumo dėl VAE“, yra šlykšus melas.

9. Toks pat išgalvotas ir teiginys, esą aš pasisakau prieš Gynimo tarybos siūlymą 2030 metais pasiekti 2,5 proc. gynybos biudžeto. Dar kartą primenu, kad būtent LVŽS yra pirmoji partija Nepriklausomos Lietuvos istorijoje, kuri priėmė sprendimus, kad Lietuva vykdytų įsipareigojimus NATO. LVŽS pasisako už valstybės saugumą, piliečių saugumą ir niekada neprieštarauja lėšų didinimui, jei tam yra pagrįsti skaičiavimai, aiški nauda ir paskirtis.

10. Troliai sako, kad yra blogai manyti, jog Tauta yra svarbu. Geriau sakyti, anot jų, kad valstybė yra svarbu, nes Tauta yra kremliaus naratyvas. Uch, kaip troliams paaiškinti, kas yra Tauta ir kas yra valstybė? Gal, kad be Tautos nėra ir valstybės? Matyt troliams tiesiog reikėjo ilgesnio mano „nusikaltimų“ sąrašo, tai jau į pabaigą nelabai ir patys supaistė, ką rašo….

11. Ir vyšnia ant torto – kaltinimai, kad R. Karbauskis „vairuoja cadilac escalade V8, 6,2 l 420 hp ir prisidengęs laikomais gyvūnais aptvėrė savo milijoninę rezidenciją nuo pačių apačių“. Taip, iš tiesų kažkada įsigijau naują, ES gamtosauginius standartus atitinkantį automobilį.

Tiesa, juo nevažinėjau, šio automobilio ir nebeturiu. Kaltinimai, neva apsitvėriau visą namo teritoriją ir neleidžiu žmonėms džiaugtis gamta, t.y. prieiti prie marių, yra melas. Privati teritorija yra penkis kartus toliau nuo vandens, nei tai numato įstatymai, teritorija lankytojams sutvarkyta ir jauki visiems, kurie atvyksta pailsėti.

Tai tiek tų mano nusikaltimų… Beje, viename Facebook profilyje vyko diskusija dėl trolių platinamo R. Karbauskio „nusikaltimų sąrašo“. Smalsi diskusijos dalyvė paprašė nuorodų į informacijos šaltinius, kurie pagrįstų platinamus teiginius.

Sulaukė vienos nuorodas – jog savo laiku pirkau automobilį. Paprašiusi kitų nuorodų jų nesulaukė, tik komentaro, jog „Reikia ieškoti 🙂 “. Matyti, ieško iki šiol, jau keturios savaitės po įrašo praėjo. Iš tiesų sudėtinga pateikti pramanų įrodymus, belieka dėlioti emocijas – šypsenėles.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 11 443

Žymos:

Atsiliepimų 9

  1.    -  2022-08-14, 12:30

    Kodėl neapskundžiat prokuratūrai trolių…tegu pasiknaiso po jų patalais…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Jonis    -  2022-08-15, 10:45

    Balsuosiu už valstiečius, ką berašytų…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Algirdas    -  2022-08-15, 14:06

    O tai kaip davaziuoti prie Kauno marių pro jūsų slagbaumus ir stebėjimo kameras?

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Dainius    -  2022-08-15, 20:02

    Šaunuolis Ramūnas ; palaikau…

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Gražina    -  2022-08-16, 09:05

    Tai Lietuviškiausia partija,o trolių nenugalėsit,nes jie visus papirkę.Man gaila buvo klausyti ir žiūrėti kai buvote valdžioje,kaip jums nedavė dirbti,kaip dergė.O dabar visiška valdžios anarchija.

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Tai bent    -  2022-08-16, 09:34

    Visi tie pasiteisinimai nieko nepateisina, tik politiškai prikabina makaronų ant ausų. Neišmanėlio postringavimai apie viską.

    Atsakyti į šį komentarą
  7. Milda    -  2022-08-16, 10:24

    Puikus,trisingas straipsnis

    Atsakyti į šį komentarą
  8. Kestutis    -  2022-08-16, 13:30

    Lietuvos valstybingumo griovėjų,konservatorių socdemų puolimas prieš tautiškai nusiteikusius piliečius.

    Atsakyti į šį komentarą
  9. Pizius is naisiu    -  2022-08-16, 15:02

    Pataloginis melagis

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...