infa.lt

V. Orbanas ragina JAV konservatorius susivienyti ir atsiimti pozicijas iš liberalų, „keliančių grėsmę Vakarų civilizacijai”

08 rugpjūčio
08:30 2022
Viktoraas Orbanas Dalaase

Texas, USA, 4 August 2022. Handout photo/EPA/EFE

JAV ir Vengrijos konservatoriai turi suvienyti jėgas 2024 m. rinkimuose, kad „atsiimtų” institucijas Vašingtone ir Briuselyje iš liberalų, kurie kelia grėsmę Vakarų civilizacijai, ketvirtadienį (rugpjūčio 4 d.) pareiškė ministras pirmininkas Viktoras Orbanas, apie ką praneša Euractiv.

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas, kalbėjęs konservatorių susirinkime Dalase (JAV), taip pat sakė, kad Jungtinėms Valstijoms reikia stipraus lyderio, kuris derėtųsi dėl taikos susitarimo su Rusija, kad būtų nutrauktas karas Vengrijos kaimyninėje Ukrainoje.

„Tik stiprus lyderis gali derėtis dėl taikos”, – sakė V. Orbanas, kalbėdamas Konservatyvios politinių veiksmų konferencijos (CPAC), garsios JAV politinės organizacijos, dalyviams. „Mums reikia stiprios Amerikos su stipriu lyderiu”.

Orbanas konkrečiai neminėjo buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo, kuris viešai užsiminė, kad 2024 m. vėl sieks prezidento posto. D. Trumpas prieš šiemet vyksiančius JAV kadencijos vidurio rinkimus parėmė daugiau kaip 100 konservatyvių kandidatų.

Tačiau V. Orbaną ir D. Trumpą siejo šilti santykiai, o Vengrijos lyderis parėmė D. Trumpą prieš 2020 m. balsavimą JAV. Prieš CPAC konferenciją jis vaizdo pranešime palinkėjo D. Trumpui sėkmės.

Kaip ir D. Trumpas Jungtinėse Valstijose, V. Orbanas buvo plačiai kritikuojamas Europoje. Europos Sąjungos, kurios narė yra Vengrija, vadovai teigė, kad jis pakenkė demokratijai, taikydamas priemones, kuriomis ribojama imigracija, o jo vyriausybei suteikiama žiniasklaidos ir nevyriausybinių organizacijų kontrolė.

V. Orbanas, kuris balandžio mėn. buvo perrinktas ketvirtajai kadencijai iš eilės, teigė, kad 2024 m. statymai yra dideli. Be rinkimų JAV, tais metais europiečiai balsuos ir dėl vietų Europos Parlamente.

„Šios dvi vietos apibrėš du frontus mūšyje dėl Vakarų civilizacijos”, – sakė V. Orbanas. Save vadindamas „senamadišku kovotoju už laisvę”, V. Orbanas teigė, kad Vengriją ir jo vyriausybę „apgulė progresyvūs liberalai”.

Jis sakė, kad progresyvistai siekia atskirti Vakarų civilizaciją nuo jos krikščioniškų šaknų, ir pridūrė, kad šioms pastangoms priešinasi jo vyriausybės griežta antiimigracinė pozicija, šeimą palaikanti politika ir genderizmo ideologijos atmetimas.

„Šis karas yra kultūrinis karas”, – sakė V. Orbanas. „Turime atgaivinti savo bažnyčias, šeimas, universitetus ir bendruomenės institucijas.”

Praėjusį mėnesį sakydamas kalbą V. Orbanas teigė, kad priešingai nei Vakarų Europoje, kur vietiniai gyventojai maišosi su imigrantais iš ne Europos šalių, Vengrija nėra „mišrių rasių” šalis. Jo žodžius pasmerkė Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga, žydų grupės ir akademikai. Po kelių dienų Orbanas patikslino savo pasisakymą, teigdamas, kad kartais jis pasako tai, „kas gali būti neteisingai suprasta”.

Jis kalbėjo CPAC, kad tie, kurie kaltina jį ar jo vyriausybę rasizmu, yra „idiotai”. Viktoras Orbanas priminė, kad jo vyriausybė priėmė „nulinės tolerancijos” politiką rasizmo ir antisemitizmo atžvilgiu.

„Kaltinimai mums – tai „fake news”, – pridūrė jis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 147

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...

Kita faktai. O aš manau kad tai hardono kolaiderio darbas. Ir ką dabar?...

Daugiau laiko tai ne mažiau, viskas gerai :D...

Žiedai sumainomi nemąstant, iš mados, tad taip ir nutinka......

Kol viešpatauja ego, tiesos nereikia. Tiesa sietina su bendru reikalu, bendru vardikliu. "Dievas yra tiesa,...

Hm

Kaip Tadas Blinda sakė - geriau tris dienas karaliauti, nei visą gyvenimą ubagauti......