infa.lt

Algimantas Rusteika. Kaip mus apgaudinėja ir apiplėšinėja

04 rugpjūčio
11:35 2022

Algimantas Rusteika

Pažiūrime IGNITIS grupės įmonės, pardavinėjančios elektrą, ESO tinklalapyje nurodytą „garantinį” elektros tarifą „nepriklausomų tiekėjų” nepasirinkusiems vartotojams, nustatytą pagal praėjusio mėnesio rezultatus.

Į skirstymo paslaugos kainas (t.y. už laidus ir stulpus) galime nekreipti dėmesio, nes ar tu pasirinkęs tą „nepriklausomą”, ar nepasirinkęs – ši kainos dedamoji visiems vienoda.

Pažiūrėkime, už kiek ESO parduoda pačią elektros energiją. Ir matome tarifą – 46,18 ct už kWh. Tai, kad valstybė kompensuoja vartotojams 9 ct, ESO pajamoms nieko nekeičia, nes tą dalį, kurią „nukirpo” valstybė žmonėms (beje, tik laikinai, pusmečiui), ESO gauna iš biudžeto, t.y. iš tų pačių žmonių sumokėtų mokesčių.

O dabar pažiūrėkime į liepos mėnesio biržos kainų ataskaitą, kurią gaunu kas mėnesį kaip ENEFIT klientas. Ir pamatysime, kad vidutinė liepos mėnesio kaina, pagal kurią skaičiuojami tarifai, buvo 30,53 ct už kWh.

Taigi, kokią pelno maržą nori gauti valstybės monopolininkas iš „garantinių” žmonių? 46,18 : 30.53 x 100= 151,26 proc. Parduoda 51 proc. brangiau, negu vidutinė didmeninė rinkos kaina. Tai plėšikiškas antkainis, kurio nedrįsta dėtis nei prekybos tinklai, tokių pelnų nesvajoja gauti net landsbergių šeimynėlės darželiai ir mokyklėlės.

Ir nenuostabu. Vyrų atlyginimų vidurkis IGNITIS „grupėje” (su visais vairuotojais, valytojomis ir aptarnaujančiu personalu) 5 258,21 €, o kitos atlygio formos – vidutiniškai dar po 1 793,13 €. Vidutinio lygio vadovų atlyginimas 5,784 eurai, aukščiausio lygio vadovų – 8276 eurai.

Kur jau čia Šimonytė su savo varganais 5621 eurų „ant popieriaus“ arba 3400 eurų „į rankas“, ne iš gero gyvenimo juk šitaip rengiasi.

Be to, IGNITIS”Grupės” vadovybė dar pati sau pasiskyrė ir „opcionų”, t.y. patys sau padovanojo valstybinės įmonės akcijų ir tapo valstybinės įmonės bendrasavininkiais. O štai gražiai įmitęs „Ignitis „grupės” vadukas Darius Maikštėnas su savo 10 619 eurų per mėnesį.

Ignitis elektros kainos

Žmogus darbštus, valstybiškas, energija liejasi per kraštus, todėl darbuojasi ne tik „grupės“ generaliniu, bet yra dar ir valdybos pirmininkas. Ir už antras pareigas gauna dar 2 550 eurų, taigi gaunasi gražūs 13 169 eurai per mėnesį.

O kur dar atlyginimas už „metinius darbo rezultatus”, už kuriuos šis „grupės” vadukas už 2020 metus gavo dar 22008 eurus, taigi vyrukui per mėnesį išėjo 15 000 €.

Slėptis po lapais kokiam nors G.Nausėdai su savo plikais, be premijų „už rezultatus” 9735 EUR, valstybinės(ne privačios!) elektros įmonės vadas gauna pusantro karto daugiau už prezidentą.

O dėl tos pelno maržos, tai kaip ir aišku – reikia dirbtinai pakelti kainą, kad suvaryti išgąsdintus žmogelius į privačių „tarpininkų” tvartelius, kad tie galėtų nieko neveikdami sėdėti prie kompų, bizniauti ir su kuo reikia pasidalinti. Nes juk gerovės valstybė pati nesugeba per savo didžiulę įmonių grupę to nesunkaus darbelio padaryti.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 517

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. Lempa    -  2022-08-04, 12:45

    Svoločiai…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Jolia    -  2022-08-04, 13:15

    Galvoju, kad dabartinė vyriausybė tik vykdo kažkieno užsakymus, bet nesirūpina Lietuvos gyventojais. Klausimas, ar liaudis dar ilgai pakęs tokią priespaudą ir neteisybę? Juk senai laikas nušluoti ją, bet vis ,,atostogos”.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Laima    -  2022-08-04, 17:29

    Pasaulio pabaiga tik ne tokiems maikstenams, prezidentams. Na, ką antra žiemą teks prie žvakės ir prie prožektoriaus gyventi. Būtų gerai dar žibalinęlempaą įsigyti

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Ačiū,    -  2022-08-04, 17:34

    kad gal dar leisite pagyventi, nenutručysite su marmalais

    Atsakyti į šį komentarą
  5. T0mas J.    -  2022-08-05, 14:05

    Kieno užduotį vykdo Šimonytės vyriausybė?
    LT priešų.
    Lauk konservatorių valdžią!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...