infa.lt

Beveik trečdalis rinkėjų mano, kad jiems gali tekti imtis ginklo prieš JAV vyriausybę – apklausa

27 liepos
12:08 2022

Čikagos universiteto Politikos instituto atlikta apklausa rodo, kad beveik trečdalis amerikiečių rinkėjų mano, jog gali tekti imtis ginklo ir stoti prieš Jungtinių Valstijų vyriausybę, apklausos duomenis cituoja Breitbart.

Gegužės 19-23 d. apklausoje dalyvavo 1000 registruotų rinkėjų. Paklaida yra plius minus 3,53 procentinio punkto”, – praneša „The Hill”.

Apklausą atliko „respublikonų apklausų organizatorius Neilas Newhouse’as ir demokratų apklausų organizatorius Joelis Benensonas, padedami [Politikos instituto] studentų”.

Liepos 24 d. „The Hill” pranešė, kad visuomenės nuomonės apklausos liudija, jog „dvidešimt aštuoni procentai visų rinkėjų, įskaitant 37 proc. ginklų savininkų, sutinka, kad „kažkuriuo momentu artimiausioje ateityje piliečiams gali tekti imtis ginklų ir pasipriešinti valdžiai”.

Atskyrus apklausos rezultatus pagal partinę priklausomybę, paaiškėjo, kad 33 proc. respublikonų rinkėjų ir 35 proc. nepriklausomų rinkėjų mano, jog gali tekti griebtis ginklo.

Vienas iš penkių demokratų rinkėjų mano, kad jiems taip pat gali tekti griebtis ginklų.

Apklausa rodo, kad beveik pusė JAV rinkėjų (49 proc.) sutinka su teiginiu, jog „vis dažniau jaučiasi svetimi savo šalyje”.

Dauguma Amerikos rinkėjų sutinka su teiginiu, kad Jungtinių Valstijų vyriausybė yra „korumpuota ir jos veikla nukreipta prieš paprastus žmones”.

Nors ši nuomonė buvo labiausiai paplitusi tarp respublikonų ir save laikančių konservatoriais, jai pritarė net 51 proc. rinkėjų, kurie save apibūdina kaip „labai liberalius”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 140

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....