infa.lt

Lenkijoje nesutarimai dėl EK atkūrimo fondo lėšų – esą Europos Komisija diktuoja sąlygas

15 birželio
06:50 2022

Valdančioji „Teisės ir teisingumo” partija (PiS) susiskaldė dėl susitarimo su Europos Komisija apie ES ekonomikos atkūrimo fondo lėšų panaudojimą, rašo Euractiv.

Teisingumo ministras Zbigniewas Ziobro teigė, kad dėl Lenkijos ir Komisijos susitarimo detalių, kuris atvėrė kelią ilgai atidėliotam šalies gaivinimo plano patvirtinimui, valdančioji koalicija nesusitarė. Ministras Pirmininkas Mateuszas Morawieckis šį argumentą atmetė.

„Dėl visų rodiklių, tikslų ir orientyrų balandžio 30 d. susitarė visa Ministrų taryba. Visi, kurie skaitė dokumentą, žinojo, kas jame yra”, – sakė M. Morawieckis spaudos konferencijoje Myškove, Silezijoje, kurį cituoja „Interia”.

Vyriausybė „padarys viską, kas nuo jos priklauso, kad po visų punktų aiškinimo ir įgyvendinimo nenukentėtų Lenkijos žmonės ir visuomenė”, pažadėjo jis.

Po ilgo delsimo, kurį lėmė Europos Komisijos abejonės dėl teisinės valstybės būklės Lenkijoje, ES vykdomoji institucija patvirtino šalies gaivinimo planą, leidžiantį Lenkijai gauti pinigų iš ES gaivinimo fondo. Bet su sąlygomis.

Ursula von der Leyen pareiškė, kad pirmoji išmokos dalis bus skirta tik tuo atveju, jei Lenkija įvykdys visas Komisijos sąlygas, visų pirma susijusias su teismų nepriklausomumu, įskaitant neteisėtai nušalintų teisėjų atstatydinimą ir naujos teisėjų drausminės sistemos panaikinimą.

Z. Ziobro taip pat kritikavo nuostatą, kuria Lenkija įpareigojama iki 2026 m. apmokestinti iškastinį kurą naudojančius automobilius. Šiuo reikalavimu ES „privers lenkus pirkti elektromobilius, kurie yra labai brangūs”, – pareiškė jis.

Cituodamas kitus savo nesutarimus su Briuseliu, jis teigė, kad ES „šantažavo” vietos valdžios institucijas, kad jos atsiimtų „zonų be LGBT” deklaracijas, atimdama iš jų finansavimą iš tų, kurios laikėsi savo nutarimų.

Jis tvirtino, kad jo partija jau seniai „įspėjo nesuteikti Europos Komisijai papildomų galių, viršijančių (ES) sutartimis jai suteiktas kompetencijas”, nes priešingu atveju „ji norės tas galias vykdyti”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 158

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. VŽA    -  2022-06-15, 07:25

    ES jau prievartaus žmones pirkti brangius, bet dar netobulus elektromobilius…
    ES prievartauja šalis įteisinti lyt-psichiškai iškrypusių šeimas…
    ES prievartauja šalis įteisinti narkotikus…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Jie ne tik    -  2022-06-15, 08:59

    brangus,bet ju gamyba daug tarsesne ir imlesne retoms iskasenoms. Be to,jie ne tik pakels elektros ir rysiu kaina net ju neturintiems,bet ir panaikins jusu teise i laisva judejima!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...