infa.lt

Kinijos kariškiai nori sukurti ginklą, galintį sunaikinti Elono Musko „Starlink” palydovus

04 birželio
06:50 2022
Falcon-9 raketa nešėja Žemės orbitoje

youtube kadras

Kinijos Liaudies išlaisvinimo armijos (KLIA) Pekino telekomunikacijų institutas mano, kad „Starlink” interneto paslauga kelia rimtą grėsmę šalies nacionaliniam saugumui. Kariuomenė kreipėsi į Kinijos vyriausybę su pasiūlymu sukurti veiksmingą technologiją kovai su Elono Musko palydovais. Tokia sistema turėtų būti pajėgi bent jau išjungti „Starlink” virš Kinijos teritorijos, o idealiu atveju – sunaikinti visą „SpaceX” palydovų grupę, rašo South China Morning Post.

Profesoriaus Ren Yuanzhen kartu su keliais gynybos mokslininkais paskelbtame straipsnyje teigiama, kad „Starlink” kelia grėsmę Kinijai dėl dviejų priežasčių. Pirma, mokslininkų skaičiavimai parodė, kad JAV kariniai bepiločiai orlaiviai ir naikintuvai, naudodamiesi „Starlink” ryšiu, gali daugiau nei 100 kartų padidinti duomenų perdavimo greitį, todėl ginkluoto konflikto tarp Kinijos ir JAV atveju JAV turėtų didžiulį pranašumą ore ir  kosmose. Antra, „Starlink” palydovai turi joninius variklius, todėl gali greitai pakeisti orbitą ir vykdyti puolamuosius veiksmus prieš priešo taikinius.

Pasak Yuanzhen, šių faktorių pakanka, kad būtų galima pereiti prie tinkamų atgrasymo pajėgų kūrimo. Pirmiausia mokslininkai siūlo sukurti pažangiausią kosminių objektų stebėjimo technologiją – pakankamai galingą ir tikslią, kad Kinijos kariuomenė galėtų stebėti kiekvieną palydovą. Toliau dokumente raginama sukurti platformą, kuri perimtų ir iššifruotų kiekvieno palydovo signalus, kad būtų galima analizuoti galimai priešiškų aparatų ketinimus.

Galiausiai, mokslininkai nori sukurti ginklą, galintį pataikyti į „Starlink” palydovus. Ši sistema turėtų būti parengta tiek vienam smūgiui, tiek visiškam viso palydovų žvaigždyno, kurį šiandien sudaro apie 2,5 tūkst. palydovų, sunaikinimui. Tai neturėtų būti raketinis ginklas, nes naudojant raketas taikiniams kosminėje erdvėje smogti, susidarytų daugybė kosminių šiukšlių. Alternatyva galėtų būti lazeriniai ginklai, kurie galėtų ir apakinti palydovus, ir visiškai juos išjungti, pavyzdžiui, sudeginti jų mikroschemas.

Kinijos mokslininkų nuogąstavimai nėra nepagrįsti. Kaip rašo laikraštis „South China Morning Post”, „SpaceX” pasirašė sutartį su JAV gynybos departamentu dėl naujos technologijos, pagrįstos „Starlink” platforma, kūrimo, kuri padės JAV kariuomenei kosmose. Projekto metu kuriami „jautrūs” prietaisai, kuriais bus galima aptikti ir sekti hipergarsines raketas, Žemės atmosferoje judančias penkis kartus greičiau už garso greitį.

„Starlink” yra didžiausias „SpaceX” vykdomas palydovinio ryšio projektas. Pasak generalinio direktoriaus Elono Musko, naudojant kelių tūkstančių palydovų tinklą, „Starlink” gali užtikrinti greitąjį interneto ryšį visame pasaulyje. Per pastaruosius dvejus metus „SpaceX” į žemą Žemės orbitą iškėlė apie 2,5 tūkst. savo aparatų ir prijungė daugiau kaip 400 tūkst. interneto vartotojų. „Starlink” dabar teikia paslaugas 36 šalių abonentams.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 196

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Už įsitikinus žmonės buvo atleisti iš darbo!!!! guglas tapo totalitariniu įrankiu. Nuo kada žmonėms draudžiama...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...

valdziu valios,jis net "sto gram" neikaltu,ne tai kad telegram neikurtu....