infa.lt

Vilniaus mero patarėjas toliau pila purvą ant LŠS ir skleidžia atvirą dezinformaciją: Šeimų marše susirinko vos 700 žmonių

17 gegužės
19:04 2022
Larolis Žukauskas ir Ieva Pakarklytė

Karolis Žukauskas (centre), šalia Ieva Pakarklystė (laisvietė) Facebook nuotr.

Vilniaus mero patarėjas, Karolis Žukauskas ir toliau pila purvą ant Lietuvos Šeimų Sąjūdžio bendrai, ir ant kiekvieno iš jo Tarybos narių atskirai. Kaip ir anksčiau, savo Facebook paskyroje., kurioje trina jam neįtinkančius komentarus.  Žinoma – nieko naujo jis ten nepasakė, kas nebūtų paskelbta po taip vadinamų  LRT „tyrimų” jau anksčiau. bet žmogus stengėsi – išvardino visas pažintis, ryšius ir t.t. bet, kažkaip nesugebėjo nieko konkretaus pasakyti apie pačius žmones, kuriuos siekia apdergti.

Ką nuveikė jie patys blogo, ką blogo padarė valstybei (kad pasakytų ką gero tikėtis neverta) konkrečiai, kiek milijonų eurų dėl jų prarado valstybė, kiek nukentėjo valstybės saugumas ir kitus konkrečius dalykus. O štai LŠS apie jų darbus tikrai turi ką pasakyti, kiek nukentėjo valstybės saugumas, įstūmus Baltarusiją į Rusijos glėbį, kiek prarado verslas ir valstybė, jų dėka sugadinus santykius su Kinija – sąrašas tikrai ilgas, bet čia ne apie jį, čia apie Lietuvos Šeimų Sąjūdį ir Karolio Žukausko nuomonę apie jį.

Vienintelis konkretus kaltinimas šiame rašinyje – kad jie visi baisūs homofobai, bei, kad šeimos jiems nerūpi. Na taip, kad nerūpi tos „visos šeimos”, kurių pora šimtų marširavo gegužės 15-ąją Katedros aikštėje – su tuo reikėtų sutikti. Jomis rūpinasi tokie kaip Vilniaus meras ir jo komanda, kartu su Karoliu Žukausku, todėl jomis papildomai rūpintis tikrai nėra reikalo – jos neprapuls. Jomis papildomai rūpinasi ir premjerė, ir Seimo pirmininkė.

Vilniaus mero patarėjo, Karolio Žukausko, rašinys tikrai vertas jūsų, gerbiami skaitytojai, dėmesio, kaip dėl jo pastangų apdergti „Didįjį Šeimos Gynimo Maršą 2022” ir jį organizavusius žmones, taip ir dėl trykšte trykštančios pagiežos kitaip mastantiems žmonėms pavyzdžio. Kaip etalono to – iki ko gali privesti neapykanta, nors jis visaip bando ją slėpti ir net primygtinai bando įtikinti skaitytojus, kad iš tiesų Lietuvos Šeimų Sąjūdis ir ši tema jam visai nerūpi. Betgi iš rašinio ilgio matosi, kad labai rūpi, ir ne vien jam. Ir dar, jis yra labai jautrus – trina neįtinkančius komentarus, kas „laisviečių” demokratams labai būdinga. Jie visi labai jautrūs žmonės.

Prasideda tekstas dar prieš „Didįjį Šeimos Gynimo Maršą 2022” – vėliau pagal tekstą matosi, kad buvo papildytas „žiniomis” apie jame dalyvavusių žmonių skaičių. infa.lt tekstą pateikia neredaguotą:

Karolis Žukauskas. Čia bus paskutinis mano įrašas apie Šeimų maršą. Labai ilgas.

Tai visgi prorusiškas maršas ar ne, kodėl šiandien jame visgi bus Ukrainos vėliavų ir kas su šiuo maršu dėsis toliau – maždaug tiek apibendrinsiu.

Jie ir taip gavo per daug mano dėmesio, bet taip jau nutinka, kai įsiveliu, kartais reikia pažaisti ir galiausiai sudėti visus taškus ant i. Dabar tą ir padarysiu, bus ilgesnis įrašas. Norėjau papostinti vakar, nespėjau pabaigti, gausis jiems kaip tik paskaitymui autobusuose grįžinėjant namo iš maršo.

Po paskutinio įrašo, kur paskelbiau maršistų slėptą šiandien vyksiančio Šeimų maršo lokaciją, kaip ir įprasta, praėjus parai (nes dažniausiai tiek užtrunka, kol kokie rimtesni mano įrašai apie antivakserius ar maršistus pasiekia jų auditoriją) susilaukiau daug spalvingų komentarų ir žinučių. Nuo paprasčiausio vadinimo gėjumi (aišku, tik žodis kitas) iki atvirų grasinimų (“atvažiuok į maršą, atsiskaitysim už tavo įrašus” arba “susirasiu, kur gyveni **** **”) – deja, aplink maršą sukasi daug agresyvių kvailių, dar daugiau fake profilių puolė (kam nors kyla klausimų, iš kur ir kieno tie fake profiliai?).

Tiesa, buvo ir pora įdomių skambučių iš pačių maršistų, ir jų vaduko Grinevičiaus, teisinantis (Vilniaus mero patarėjas kaltina LŠS nuotraukų vagyste), kad jokios nuotraukos jie nevogė – kažkas pastebėjo, kad maršą jie reklamuoja su stockine užsieniečių nuotrauka, nes, pasirodo, savo ankstesniuose maršuose tinkamos šeimos nuotraukos jie nerado.

Keršydami už paviešintą lokaciją, maršistai dar ir porą straipsnių man specialiai dedikavo – iš esmės, atakos ir jų palaikytojų agresija vienas prie vieno, kaip buvo su Sveikatos teisės institutu, tik tiek, kad ten dar ir su teisminiais ieškiniais pabandė mane puldinėti.

Dalį agresyvaus šlamšto komentaruose pratryniau, dalį palikau istoriniam archyvui, kad būtų aišku, kas vienija Šeimos maršo palaikytojus, bent jau internete. Deja, vaizdelis tikrai ne koks. Gavau ir šiek tiek kaltinimų, kad meluoju, šmeižiu, nepagrįstai kaltinu.

Todėl nusprendžiau surašyti apibendrinimą, čia šioje temoje padėsiu tašką ir tikiuosi, prie šio purvo nebeteks liestis – nes su jais viskas aišku, esu tikras, kad ateityje bus taip, kaip čia surašysiu. Grįžkit prie šio įrašo 2024-aisiais.

Keli klausimai su atsakymais:

AR PATS ŠEIMŲ MARŠAS YRA PRORUSIŠKAS?

Kai ką nustebinsiu – ne. Kaip renginys jis neskleis rusiją šlovinančių idėjų, nebus jame rusijos vėliavų. Tačiau dalis jame skleidžiamų minčių bus tos, kurios labai patiks rusijai, čia neabejotinai – nuo homofobijos žeminant LGBT partnerystę iki grasinimų pakeisti LR Konstituciją (paradoksalu, kad maršistų kanaluose ji dažnai vadinama niekine, tačiau kai jau kalbama apie LGBT partnerystę, tuomet jie jau pasiryžę kūnu ginti LR Konstituciją).

Jeigu renginys nėra prorusiškas, vadinasi, jis nėra blogas ir neverta į jį kreipti dėmesio? Net jei atmesime tai, kad šis renginys yra atvirai homofobiškas ir diskriminuojantis, visgi į jį verta kreipti dėmesį, nes jis augina lyderius ir rekrutuoja naujus asmenis į prorusiškų asmenų tinklą. Apie tai toliau. Taip pat ir kelia įtampą visuomenėje, stiprina absurdiškus gandus (kuriais, deja, dalis suklaidintų tautiečių tiki), skaldo tautą – kitaip tariant daro būtent tai, ką labai mėgsta daryti ir mūsų rytinis kaimynas.

AR ŠEIMŲ MARŠO ORGANIZATORIAI YRA PRORUSIŠKI?

O čia jau sudėtingesnis ir įdomesnis atsakymas. Dalis organizatorių arba yra prorusiški, arba sukasi artimame rate su atvirai prorusiškais veikėjais, netgi turi verslo santykių su jais. Šiai temai išanalizuoti ir aprašyti reikėtų labai ilgo atskiro įrašo, bet čia pabandysiu šiek tiek trumpiau paliesti tik kelis pavyzdžius. Kas norite daugiau, duosiu nuorodas, skaitykite, googlinkite, atsivers įdomus sąsajų tinklas.

Taigi, Šeimų maršą organizuojantis Lietuvos šeimų sąjūdis savo svetainėje (https://bit.ly/3MjIrai) nurodo, kad jų Taryboje yra šie asmenys:

  1. Raimondas Grinevičius;
  2. Viktoras Jašinskas;
  3. Algimantas Rusteika;
  4. Adelina Sabaliauskaitė;
  5. Vitolda Račkova;
  6. Arvydas Daunys;
  7. Artūras Orlauskas;
  8. Linas Preikšaitis;
  9. Dobilas Sinkevičius (suspendavęs tarybos nario įgaliojimus);
  10. Antanas Norvydas;

Labai trumpai apie kiekvieną pateiksiu trumpą savo asmeninį vertinimą. Daug kur pasiremsiu LRT tyrimais, ačiū jiems už didžiulį darbą surenkant info į vieną vietą (https://bit.ly/37Orupl).

Raimondas Grinevičius – Šeimų maršo idėjinis vadovas, darbinis arkliukas. Mano nuomone – suklaidintas asmuo, juo naudojasi kiti kaip vėliava. Tą patį jam tiesiai sakiau vakar telefonu, kai paskambino pasiaiškinti dėl kažkokios nuotraukos. Prišneka nesąmonių (kad ir dėl Ukrainos vėliavų draudimo marše), bet ne dėl to, kad būtų prorusiškas, o tik dėl to, kad nepanašu, jog intelekto būtų didelis perteklius. Man net atrodo, kad iš visos tarybos jis vienintelis nuoširdžiai tiki Šeimų maršo tikslais, nes neturi kitų užslėptų tikslų išnaudoti šią organizaciją kaip įrankį. Iš ankstesnių veiklų matosi, kad nori daryti politinę karjerą, maršas tokią galimybę jam suteikia. Bet labai imlus visiems gandams ir mitams, manau, jį būtų labai lengva įtikinti, kad žemė plokščia. Todėl juo lengvai naudojasi kiti maršistų lyderiai, nors pats Grinevičius, panašu, to nesupranta.

Viktoras Jašinskas – įvairių keistų organizacijų steigėjas, protestų organizatorius. Užtenka panaršyti jo FB, pamatysite, kad labai daug naratyvų sutampa su tuo, ką skleidžia rusija. Pvz. kad Rusijos karas su Ukraina išprovokuotas Vakarų, ir kad viskas čia tėra gerai apskaičiuotas Vakarų biznis. Panaršius jo FB tikrai nekyla abejonių, šis veikėjas prorusiškas ar ne. Praeities sąsajos irgi daug pasako – Liaudies partijoje buvo kolegos su Murza ir su Kazimieru Juraičiu. Kas nežinote Juraičio, įsidėmėkite, jį dar minėsiu – atvirai prorusiškas veikėjas, čia tas pats Paleckio partietis, kuris jau prasidėjus karui kartu su dar keliais paleckininkais važiavo į Baltarusiją, šmeižė Lietuvą – dabar kalbama, kad už tokią veiklą būtų galima patraukti ir baudžiamojon atsakomybėn.

Arvydas Daunys – vienas iš tų, kuris turi labai glaudžių sąsajų su prorusiškais veikėjais. Prieš trejetą metų dar su trimis partneriaisi įsteigė įmonė Adpresa (plačiau apie tai rašė LRT ir Indre Makaraityte: https://bit.ly/3wpO289). Dėmesio, kas tie trys kiti partneriai: Dmitrij Glazkov, Laurynas Ragelskis, Gediminas Paplauskas. Tokia vata, kad didesnę dar sunku ir būtų ir surasti. Trumpai apie Daunio verslo partnerius: Glazkov – kremlinis veikėjas, pacituosiu iš LRT apie jį: “Rusijos FSB sukurtos Visuomenės saugumo koncepcijos platintojas. Nors nematomas protestuose, priklauso organizacijoms, kurių nariai skleidžia dezinformaciją apie Vakarus, palaiko Rusiją, pasisako prieš ES ir NATO.” Glazkov taip pat kartu su mano jau minėtu Kazimieru Juraičiu valdo internetinę televiziją, kurioje Juraitis pila prorusiškas giesmes. Taip, tas pats Juraitis, kuris dirba su Paleckiu, su jo komanda vyko pašlovinti Lukašenkos režimo į Baltarusiją. Kaip įdomiai gaunasi, kai mažas ratas atvirai prorusiškų veikėjų Lietuvoje turi tiek sąsajų su Šeimų maršo organizatoriais, taip? Beje, Juraitis dalyvavo Šeimų marše pernai – niekam iš organizatorių neužkliuvo. Laurynas Ragelskis – čia tas pats veikėjas, kuris visuose protestuose tiesiogiai filmuoja ir rusiškai komentuoja savo rusiškai auditorijai Youtube, dar turi visiškai rusiško šlamšto pilną portalą ldiena. Kodėl jis nesėdi kartu su Paleckiu, šito nesuprantu, bet tai, kad Daunys su tokiu veikėju kuria įmone, daug pasako apie Daunį. Penktadienį su juo turėjau tiesioginę diskusiją LRT radijo laidoje (https://bit.ly/3MiXj8C), paklausiau apie Ragelskį kaip verslo partnerį, jis kažką suvėlė apie tai, kad Ragelskis buvo pasamdytas tik kaip IT specialistas, dabar jo nebėra. Pasamdai ir duodi akcijų?

Kartu su kitais panašiais veikėjais? Kur jau ne. Ir paskutinis iš Daunio verslo partnerių – Gediminas Paplauskas. Apie jį išsamiau rašiau dar 2018 m., kai buvo kilusi miškų kirtimo tema ir priešinama su NATO (https://bit.ly/3pL13Xx). Paplauskas yra tipinis skaldančių temų žvejys – pagal jas pritaiko savo info kanalus, tampa tuo metu madoje esančios temos komentuotoju. Žemės pardavimo referendumas, Barnevernet, miškų kirtimas, pandemija, vakcinos ir t.t. Visos temos tinka, kurios kuria nepasitikėjimą valstybe, verslu. Daunys šiuo metu taip pat turi portalą infa.lt, kuris yra oficialus maršo info kanalas, ir kuriame pilna dezinformacijos ar rusiškai propagandai tinkančios medžiagos (iš čia, kol nebuvo uždarytas, tekstus mielai paimdavo ir rusijos portalas Sputnik.lt). Verslo partneriai – atvirai prorusiški, jo paties kanaluose – dezinformacija ir rusijos propagandos žinutės, todėl klausimų apie Daunį nebekyla.

Algimantas Rusteika – kartu su Jašinsku yra įkūręs asociaciją “Kauno forumas”, ir turi portalą tokiu pat pavadinimu, kuris yra vienas iš Šeimų maršo informacinių kanalų. Dar anksčiau su tuo pačiu Jašinsku sukūrė asociaciją “Vardan šeimos”. Jeigu norite pasimaudyti dezinformacijoje, neapykantos skleidime – panaršykite Kauno forumo portalą. Tiesa, informacijos apie Ukrainą praktiškai nėra visai – tarsi karas neegzistuotų. Pamenate, kam dar oficialiai neegzistuoja karas su Ukraina?

Adelina Sabaliauskaitė – buvusi tvarkietė, įsteigusi asociaciją “Palangos rūpestėlis” (pastebėjot, kad kiekvienam iš jų labai norisi turėti po kokią asociaciją, kad galėtų kaip įrankį išnaudoti viešumoje, o gal ir finansinėms maklėms), visų didesnių protestų dalyvė, garsiai rėkianti antivakserė. Naujausias hobis – ėmė ginti šeimas.

Vitolda Račkova – iškilo iš Facebooko per pandemiją, protestavo, žinoma, prieš viską (pandemija, vakcina, Galimybių pasas ir t.t.). O tada atrado šeimų gynimo temą kaip galimybę iškilti rimčiau. Prisijungė prie visų protestų, kartu su Sabaliauskaite jai buvo iškelta byla už riaušių organizavimą prie Seimo, bet matyt pritrūko įrodymų ir byla subliuško. Jos kanalas Telegrame – tikras purvo kibiras, kuriame rasite labai daug anti LGBT ir antiukrainietiškos propagandos. O šiuo metu takoskyra labai aiški – jei tu prieš Ukrainą, tu už rusiją.
Artūras Orlauskas – kiekvienas balius turi turėti savo klouną, deja, kartais labai nevykusį. Orlauskas nėra atvirai prorusiškas, jis tik per daug kvailas ir per daug trokšta užgesusios šlovės, kad sugebėtų nekartoti rusiškos propagandos žinučių. Savo filmuke vemia ant visko, savo Telegram kanale atvirai tyčiojasi iš Ukrainos, iš jo platinamų memų galima suprasti, kad jis kaltina NATO plėtrą dėl rusijos agresijos – būtent taip ir kartoja rusija savo propagandistų lūpose (sudėjau keleta Orlausko žinučių čia: https://bit.ly/3wtQBGb). Daug šansų, kad jį turėsime 2024 m. Seime, to jis ir siekia savo destrukcine veikla – o kol kas, panašu, dar kvailesnių už jį, kurie jį parems rinkimuose, gali ir atsirasti.
Linas Preikšaitis – neužkliuvo už akių, mažiau matomas gal, bet užteko patikrinti jo FB profilį ir pamatyti, kad šiuo metu užsidėjęs Kanados vėliavą. Čia ta dalis, kur sako, kad Ukrainoje vykstantis karas mažiau svarbus nei protestavimas prieš Galimybių pasą. Ok, viskas aišku.

Dobilas Sinkevičius (suspendavęs tarybos nario įgaliojimus) – galimai tas pusnuogis vyrukas, kuris buvo skandalingame Gražulio video. Dabar Respublika.lt (!) portalo redaktorius. Dėl ko susispendavo taryboje – nežinau.

Antanas Norvydas – mažiau matomas veikėjas, turi VŠĮ “Tautos TV”, kurioje dėmesio gauna absoliučiai visi marginalai ir celofanai.

Va toks svajonių dešimtukas. Kiek iš jūsų su jais norėtumėte kurti verslą? Kiek iš jūsų bent jau į pusdienio kelionę su tokia šutve norėtumėte išvykti? O jie skelbiasi ginantys šeimą. Jeigu reikėtų išrinkti didžiausius dirigentus iš šio dešimtuko, mano galva, tai būtų Daunys pirmiausiai, po to gal Rusteika su Jašinsku. Grinevičius tik darbinis arkliukas, Orlauskas – kvailas rėksnys, moterys – mis agresijos. O dalies jų labai artimos sąsajos su prorusiškais veikėjais meta šešėlį ant viso Šeimos maršo.

Ir čia tik maža dalis aplink Šeimų maršą besisukančių marginalų. Imkit bet kokią keistesnę pavardę ir tikrai rasite sąsajų su aukščiau paminėtais – tinklas susijęs. Šalia yra visas jų marginalios youtubinės žiniasklaidos tinklas – nuo Janutienės ir Gabrilavičiaus iki Klivečkos su Furmanavičiumi, ir visi jie persipynę įvairiais ryšiais vieni su kitais, bet čia jau nebesiplėsiu.

KĄ BENDRO ŠEIMŲ MARŠO ORGANIZATORIAI TURI SU ŠEIMOS TEMA?

Nieko. Absoliučiai nieko. Jeigu aš įsteigčiau “Žieminių padangų gynėjų nuo vasaros karščio asociaciją”, būtų kažkas panašaus, kaip visokie orlauskai dabar gina šeimas. Jie tiesiog susimedžiojo temą, kuri gali atrodyti populiari tautoje, ir kuri partnerystės įstatymo fone gali lengvai mobilizuoti homofobiškų baimių turinčius piliečius. Bet šis dešimtukas su realiu šeimų gynimu turi tiek pat bendro, kiek sniegas ir Afrika. Ar kas nors matėte šių veikėjų šeimų nuotraukas? Ar jie bent jau turi jas? Ar jie bent vienai šeimai pagerino gyvenimą Lietuvoje? Ar iš jų atėjo kokių nors LOGIŠKŲ ir racionalių pasiūlymų keisti įstatyminę bazę? Nieko, absoliučiai nieko. Papildau nuoroda apie tai, koks savo šeimos gynėjas yra Orlauskas: https://bit.ly/3MtwTkw.

Į Šeimų sąjūdį jie neatėjo iš šeimų ar kokių nors su šeimomis susijusių organizacijų. Jie atėjo arba iš kitų judėjimų, kurie jau anksčiau skaldė Lietuvą, arba po pandemijos naujai atrado temą, kaip didinti savo populiarumą.

AR ŠEIMŲ MARŠO ORGANIZATORIAI YRA HOMOFOBIŠKI?

Visi iki vieno – taip. Šlykštūs įrašai soc. tinkluose apie LGBT yra jų arkliukas. Daug jų soc. tinklų perskaičiau, nemačiau jokių idėjų, kaip pagerinti gyvenimą šeimoms Lietuvoje. Jie skelbia, kad gina šeimas, tačiau nelabai aišku, nuo ko, kai tų šeimų niekas nepuola.

KOKIE YRA ŠEIMŲ MARŠO TIKSLAI – TAI ŠEIMŲ ŠVENTĖ AR PROTESTAS?

Į šį klausimą LRT radijo laidoje (https://bit.ly/3MiXj8C) Arvydas Daunys nesugebėjo aiškiai suformuluoti atsakymo – jie už šeimą, jie už viską, jie prieš kažką, galiausiai pasakė, kad tikslus suformuluos ir paskelbs po maršo. Jaučiat logiką? Jie kviečia visą Lietuvą į protestą, tačiau tam, kad suklaidintų daugiau lietuvių, jie tai pavadina šeimų švente. Iš anksto tikslų nedeklaruoja, pirma suvilios tautiečius, o jau po maršo paskelbs, prieš ką jie protestuoja. Akivaizdi manipuliacija.

Tas pats su maršo santykiu su žiniasklaida – maršas paskelbė, kad neįsileis žiniasklaidos (liepia susimokėti po 1000 eurų – jokia normali žiniasklaidos priemonė to nedarys). Ir tuo pačiu jie rėkia, kad juos blokuoja žiniasklaida, kad apie juos nerašo. Paprašai susimokėti, ir paskui verki, kad apie tave nerašo? Manipuliacijos tam, kad paskui galėtum rėkti, jog marše susirinko mažai žmonių dėl to, kad apie juos niekas nerašė. Auka būti Lietuvoje visada apsimoka, linkėjimai Rolandui Paksui.

JEIGU JŪS DALYVAUJATE ŠEIMŲ MARŠE – AR JŪS PRORUSIŠKAS?

Greičiausiai – ne. Ir dalyvavimas marše savaime nepadaro jūsų prorusišku, būkit ramus. Bet jūsų dalyvavimas stiprina organizatorių destrukcines galias, stiprina tinklą prorusiškų asmenų – su šeimų gynimu ar geresniu gyvenimu šis maršas neturi nieko bendro. Atsiekim – eiliniai piliečiai, kurie dalyvauja marše ir mato tame šventę, tėra suklaidintos avelės, todėl jos piktinasi, kad aš ar dar kažkas kaltina Šeimų maršo organizatorius prorusiškumu – jie nesigilino į pavardes, nemato jų sąsajų su kenkėjiškais veikėjais.

Todėl dalyvaudami marše nusikaltimo nedarote, bet, patys to nesuprasdami, kenkiate Lietuvos interesams, kenkiate ir savo šeimai bei vaikams. Jūs vykstate į šeimų šventę, tuo tarpu maršo organizatoriai jus įvilioja į protestą su neaiškiais tikslais. Tikslai bus koreguojami pagal poreikį – vieną kartą jie protestuos prieš LGBT, kitą kartą jau prieš Lietuvos politiką rusijos atžvilgiu, ką gali žinoti.
Kur maršo organizatoriai išnaudoja šį tinklą? Prisiminkite rugpjūčio 10-osios mitingą ir riaušes prie Seimo, prisiminkite Sausio 13-osios aukų pažeminimą nušvilpiant jas, prisiminkite švilpimą per Vasario 16-ąją – visur veidai tie patys. O artėjant rinkimams tokių neskanių šou tik daugės.

KĄ DARYTI, JEI MAN PATINKA ŠEIMŲ MARŠO IDĖJA ARBA PATI ŠVENTĖ?

Kiekvienas mes turime nuomonės laisvę – mes galime netikėti pandemija, nepritarti vakcinoms, galų gale net būti homofobu, jei trūksta suvokimo, kas yra žmogaus teisės. Savo galvose būkit kuo norit, savo namuose kalbėkit, ką norit, su savo kūnu patys darykit ką norit, bet būkit žmonės – nesukurkite iš to sistemos, kuri vėliau skaldo visuomenę, nepaverskite savo minčių prievole kitiems, nesijunkite prie kenkėjiškų darinių, kuriuos kuria, stiprina arba kuriais manipuliuoja rusijos propaganda. Soc. tinklų atsiradimas buvo šio proceso katalizatorius, ir dabar matome pasekmes.

Priminsiu, ką anksčiau esu rašęs apie veikėjus mūsų kieme, ir kokias tris kategorijas mes turime (https://bit.ly/3wgocon):

  1. Prorusiškus veikėjus ir trolius.
  2. Naudingus idiotus.
  3. Suklaidintus tautiečius.

Tarp maršo organizatorių tikrai turime pirmųjų ir antrųjų. Tarp dalyvių dauguma yra iš trečiosios kategorijos – suklaidinti tautiečiai sudaro didžiąją maršo dalyvių dalį. Deja, jie patys to nesupranta, kaip jais manipuliuojama, ir kad maršo organizatoriams jų reikia tik kaip informacinio karo patrankų mėsos, bet ne dėl to, kad jie tikrai rūpintųsi šeimomis.

KAIP ATRODYS MARŠAS ŠIANDIEN?

Maršas bus gražus, pamatysit, organizatoriams čia mirties ir gyvybės klausimas, jie tikrai pasistengs. Jame tikrai bus Ukrainos vėliavų – po skandalo, kai jos buvo uždraustos, organizatoriai norės nusiplauti tą dėmę ir tyčia turės bent keletą jų, gal dar atsiveš kokį ukrainietį, dirbtinai rodydami palaikymą jiems (nors pvz. koks Orlauskas ir toliau pils purvą ant ukrainiečių savo kanaluose). Maršistai po renginio paplatins nuotraukas, kaip ten buvo smagu, daužysis į krūtinę, kad tai nekaltas renginys ir t.t. Viskas primityvu ir nuspėjama. Bet tai, kad šiame renginyje išoriškai viskas bus gražu, tai nereiškia, kad jis savaime yra geras, nepamirškit to, ką aukščiau surašiau.

KOKIA BUS ŠEIMŲ MARŠO IR ŠEIMŲ SĄJŪDŽIO ATEITIS?

Čia irgi lengvai prognozuojamas procesas. Panašų dalyką jau turėjome – Garliavos istorija, kuri dalį jos veikėjų atvedė į Seimą. To paties sieks ir maršistai, jų vadukų tikslas yra legitimizuotis, įsitraukti legaliai į politinę sistemą, nebūti tik patvoriniais rėksniais. Žinoma, tuo labai džiaugtųsi ir kaimynė rusija, ir jų verslo partneriai, tokie prorusiški veikėjai kaip Glazkov, platinantis Kremliaus idėjas, arba Ragelskis. Todėl jų veikla artėjant 2024 m. Seimo rinkimams tik aktyvės, jie neapsiribos tik šeimų tema, ieškos naujų skaldančių temų. Vieną jie jau pasigavo – liustracijos procesas (ir tai visiškai atitinka rusijos interesus – turėti galimybę šantažuoti asmenis, kurie kažkada dirbo KGB, neprisidavė ir dabar nenori būti išviešinti).

(Latvija ir Estija aiškiai dirba Rusijos interesams, anot Vilniaus mero patarėjo, mat seniausiai išviešino buvusius KGB darbuotojus)

Bet su patekimu į Seimą jiems bus sunkoka, nes kaip ir visi marginalai, jie pykstasi ir riejasi tarpusavyje (nes visų tikslai skirtingi, niekam ten neįdomu ginti šeimas), prisikurs atskirų judėjimų, nesugebės susivienyti Seimo rinkimams, surinks procentą ar du, rėks apie neteisėtus rinkimus ir vėl eis kurti naujų judėjimų. Vienas kitas gal pateks per vienmandatę, bet esmės tai nekeis. Galime pažiūrėti, kuo baigėsi Garliavos partijos istorija – Seime jie nuveikė absoliutų nulį, galiausiai susiriejo, iširo ir išnyko, o jų buvę lyderiai dabar jau nesislėpdami varo prorusiškas giesmes.

Šeimų sąjūdis yra lygiai tas pats, tik gražiau užmaskuotas, bet ant jo sėkmės rinkimuose rusijos propagandistai, neabejoju, pastatys nemažas sumas.

Taip, galima buvo visai nekreipti dėmesio ir leisti maršistams siautėti jau dabar, bet rusijos agresija Ukrainoje parodė, kad jei mes patys LAIKU negenėsime propagandos daigų, po kurio laiko jie gali išaugti iki miško, ir tada jau jį iškirsti bus sunku – rusija ateis gelbėti savo medelių. Neseniai skaičiau straipsnį, kad vos prasidėjus karui, dalis Ukrainos prorusiškų politinių veikėjų sulaukė skambučių iš rusijos, su pasiūlymu iškart pereiti į jų pusę ir pažadu juos paskirti į aukštus postus okupuotoje Ukrainoje. Kaip manote, ar rusija neturi tokių sąrašų visiems kaimynams? Kaip manote, kam ji skambintų, jei sugalvotų susinaikinti užpuolusi mus? Ten tikrai yra daugiau pavardžių nei Paleckis, Juraitis ar Švenčionienė.

Jei nestabdysime (legaliai ir švietėjiškai) tokių auginamų propagandinių monstriukų jau dabar, turėsime su jais problemų ateityje. Ir būtent dėl to aš didžiuojuosi, kad Vilniaus savivaldybė šiuo atveju nebuvo bestuburė, o išdrįso parodyti poziciją, kad tokiems propagandos daiginimams Vilnius ne vieta. Taip, teismas galėtų nuspręsti kitaip, bet čia jau ne esmė – teismams reikia konkrečių įrodymų ir faktų, bet jie nežiūri į ateitį, į ką tokie judėjimai gali pavirsti po kelerių metų. Miestas turi žiūrėti, ir tai daro. Turėtų tai daryti ir valstybė, nes tam skirtų institucijų turime.

Mieli tautiečiai, kurie šiandien praleisit dieną marše – dalyvaukit savo maršuose kur norit ir kiek norit, bet paskui nesiskųskit, kad jūsų gyvenimas negerėja. Švaistot laiką šūdams, stiprinat prorusiškų veikėjų tinklą, leidžiat, kad jumis manipuliuotų visokie dauniai, jašinskai, juraičiai. Norite kovoti už savo šeimą, kurios niekas nepuola? Išeikite su vaikais šiandien į kokį parką, tai bus šimtą kartų naudingiau, nei juos temptis į maršą. Ar tikrai norite, kad vaikai būtų aplinkoje, kurioje pilna neapykantos, keiksmų, lėkštų ir šlykščių orlauskinių juokelių? Paskaitykite savo vaikams prieš miegą šių veikėjų feisbukus, jei jau taip norite žaloti vaikus.

[Šeimų marše šiandien susirinko vos 700 žmonių – fiasko gavosi iš visų jų pažadų, liūdna šventė turėjo būti.]

O kas iš maršistų ateisit pavemti komentaruose – nevarkit, leidau išsilieti anksčiau, šiame įraše beprasmį piktą spamą pratrinsiu ir negaišinsiu savo followerių laiko jūsų piktų komentarų skaitymui.

Pasidalinkit įrašu su gimine – pažįstu daug žmonių, kurie sako, jog turi dėdžių tetų, pritariančių maršo idėjoms. Nėra ten idėjų, tik manipuliacijos tinklas, laikas tą suprasti.
Viskas, apie maršą daugiau neberašysiu – nuo savęs padariau viską, ką galėjau, kad tauta suprastų, kas čia per darinys maskuojasi. Tema uždaryta ir nebeįdomi, kaip ir su STI. Lauksim naujų darinių, kurie bandys skaldyti visuomenę ir manipuliuoti ja.

infa.lt prisideda prie Karolio Žukausko prašymo pasidalinti šiuo rašiniu – jis puikiai atskleidžia kokie politikai valdo Vilniaus miestą ir visą valstybę, koks neapykantos užtaisas slypi juose prieš kitaip mąstančius, dėl ko jie pasiryžę pažeisti susirinkimų įstatymą kelis kartus iš eilės (ir kitus įstatymus, kol randasi valdžioje), politikų etikos kodeksą ir viską, kas žmones daro žmonėmis. Taip pat šmeižtu pasirodė ir Vilniaus mero, Remigijaus Šimašiaus, postringavimai apie tai, dėl ko jis neleis LŠS renginio Vingio parke. Beje, Vilniaus savivaldybė beveik garantuotai pralaimės bylą dėl „Didžiojo Šeimos Gynimo Maršo 2022” uždraudimo Vilniaus Vingio parke. Ir tai jau bus trečia pralaimėta byla, kas yra aiškus susirinkimų įstatymų pažeidimo recidyvas, po ko Lietuvos Šeimų Sąjūdžiui beliks kreiptis į prokuratūrą dėl Vilniaus mero piktnaudžiavimo valdžia. Viskas eina link to.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 723

Žymos:

Atsiliepimų 6

  1. T0mas J.    -  2022-05-17, 21:51

    Na taip, pacituotas rašinys
    „puikiai atskleidžia kokie politikai valdo Vilniaus miestą ir visą valstybę, koks neapykantos užtaisas slypi juose prieš kitaip mąstančius”,
    bet vistik nemanau, kad tokius menkystas reikia reklamuoti. Daugiau prašau taip nedarykit.
    Melas, žemas intelektas, logikos nebuvimas ir atviras chamiškumas = Karolis Žukauskas,
    kūrybininkas, komunikacijos specialistas (!), karolis.zukauskas@vilnius.lt
    Telefonas +370 699 02 037

    Atsakyti į šį komentarą
  2. trolis    -  2022-05-17, 23:56

    Toks priekvailis Vilniaus mero patarėjas? Vien išvaizda ką pasako.
    Įsivaizduoju ką toks gali patarti…
    Gal todėl Šimašius tokius kvailus sprendimus ir priima, kai remiasi tokių „patarėjų” patarimais. Kaltinimai LŠS kolektyvui tiesiog idiotiški, nėra net ką komentuot. Už juos kalba jų darbai.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. PASAKOS IŠ RŪSIO    -  2022-05-18, 08:14

    Airijoje tokio politiko kuris niekintų taip piliečius nerasi nei su žiburiu. Lietuva atsilikusi sovietmety užstrigusi.Tam žukauskui viskas gerai su sveikata?

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Beje    -  2022-05-18, 08:31

    O pederastų slotkėje prie katedros raudono blyno iš drono matėsi, kad susirinko 70 žmonių. Galima buvo po vieną suskaičiuoti, kai jie susibūrė į krūvelę.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. PASAKOS IŠ RŪSIO    -  2022-05-18, 10:29

    Ir pabaigai. Kai konservatoriai visokie žukauskai, šimašiai , lansdbergiai, maldeikiukai išviešins KGB-istus , visus taip aprašys kaip žukauskas aprašo Šeimų Sąjūdžio įkūrėjus, tuomet bus galima patikėti, kad ši valdžia su visais žukauskais ir šimonytėmis , čmil tikrai dirba Lietuvos labui. Taigi, pirmyn viešinti raudonuosius ir kur jie šiandien sėdi, kokius gerus darbus Lietuvai padirbo, dirba. O gal blogų pridirbo, a?Gal teisti juos reikia?Ko bijot?Estai , latviai apsivalė, o Lietuva sovietmečio laikais DAR VIS gyvena.Persekiojami visuomenininkai, judėjimai, piliečiai. Vaidinama demokratija, o viduje niūrūs tarybiniai laikai.

    Atsakyti į šį komentarą
  6. VŽA    -  2022-05-18, 10:36

    Tas žukauskas perėmė politiką iš Putino: Meluok viską absoliučiai, sakyk viską atvirkščiai, išvirkščiai, o gal kaip Rusijoje brokuotų sutvėrimų MASĖS ir patikės…
    Bet Lietuvoje iškrypėliu klausimą lengvai išspręstų referendumas…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...