infa.lt

Vienintelis JAV senatorius užblokavo finansinės pagalbos Ukrainai įstatymo projektą

13 gegužės
16:49 2022
Randas Paulas

REUTERS

Vienas JAV senatorius „įvarė į kampą” demokratus ir respublikonus, kurie suvienijo jėgas, kad būtų suteikta pagalba Ukrainai, rašo „Reuters” agentūra, informuodama, kad Senatui nepavyko priimti skubaus įstatymo projekto, kuriuo kariaujančiai šaliai būtų skirta 40 mlrd. dolerių.

Dokumento priėmimą blokavo respublikonas Randas Paulas. Jo nuomone, į įstatymo projektą turėtų būti įtraukta nuostata dėl Ukrainos gaunamų lėšų panaudojimo kontrolės.

„Negalima išleisti visų 40 mlrd. dolerių be jokios priežiūros. O specialus generalinis inspektorius – taip darėme ir Afganistane – nesustabdė visų lėšų pasisavinimo atvejų, bet bent jau privertė vagis pagalvoti prieš vagiant pinigus”, – Senato posėdyje sakė Paulas.

Jis pabrėžė, kad skiriama labai didelė suma – „didesnė nei JAV išleido per pirmuosius konflikto Afganistane metus”.

„Esu prisiekęs Amerikos Konstitucijai, o ne kokiai nors užsienio šaliai, ir nesvarbu, kaip simpatizuočiau vienam ar kitam reikalui, pirmiausia galvoju apie JAV nacionalinį saugumą. Negalime išgelbėti Ukrainos, pasmerkdami savo ekonomiką pražūčiai”, – savo poziciją aiškino Paulas.

Bent vieno senatoriaus atsisakymas stabdo iniciatyvos svarstymo pagreitinta tvarka procesą. Dabar Senatas įstatymo projektą svarstys įprasta tvarka. Tai užtruks kelias dienas. Tikimasi, kad kitą savaitę dokumentas bus priimtas balsų dauguma.

Gegužės 10 d. JAV Atstovų Rūmai didele balsų dauguma pritarė įstatymo projektui, pagal kurį Ukrainai, kuri patyrė Rusijos karinę invaziją, bus suteikta 40 mlrd. dolerių karinė, ekonominė ir humanitarinė pagalba. Tai 7 mlrd. dolerių daugiau, nei prašė prezidento Joe Bideno administracija.

Gegužės 9 d. J. Bidenas pasirašė istorinį teisės aktą dėl „Lend-Lease” Ukrainai, kuris reiškia supaprastintą ir pagreitintą finansinę ir kitokią pagalbą šiai šaliai, ginančiai save nuo įsiveržusios Rusijos kariuomenės.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 274

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2022-05-13, 19:01

    Galima, privalu suprasti, juk 40 MILIJARDŲ, o kontrolė nenumatyta… Galimai ir aš reikalaučiau milijardų kontrolės…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....