infa.lt

Niujorkas skirs 35 mln padėti abortų atlikimo teikėjams

12 gegužės
08:30 2022

Šį žingsnį kritikavo oponentai, įskaitant Niujorko valstijos Katalikų konferenciją, kuri pavadino jį „rimtu piktnaudžiavimu valstijos ištekliais ir milijonų Niujorko gyventojų, pasisakančių už gyvybę, įžeidimu”, rašo Politico.

Niujorko valstija skiria 35 milijonus dolerių abortų paslaugų teikėjams remti ir reprodukcinės sveikatos centrų saugumui stiprinti, jei JAV Aukščiausiasis Teismas panaikintų svarbų sprendimą byloje „Roe prieš Wade”, antradienį paskelbė Niujorko valstijos gubernatorė Kathy Hochul.

Pagrindinės aplinkybės: Hochul nurodė valstijos Sveikatos departamentui sukurti 25 mln. dolerių Abortų paslaugų teikimo fondą, kad padėtų paslaugų teikėjams pasirengti tikėtinam pacientų antplūdžiui, jei Aukščiausiasis Teismas panaikins Roe sprendimą. Valstija taip pat skirs 10 mln. dolerių saugumo dotacijų reprodukcinės sveikatos centrams.

„Nesipykit su Niujorko valstija: Mes skiriame išteklių, kad mūsų paslaugų teikėjai ir pacientai turėtų viską, ko jiems reikia, kad galėtų naudotis šiomis pagrindinėmis žmogaus teisėmis”, – sakė Hochul žurnalistams per virtualų vėlyvo ryto pasitarimą. „Esame pasirengę.”

Šis žingsnis sulaukė oponentų, įskaitant Niujorko valstijos katalikų konferenciją, kritikos, kuri pavadino jį „rimtu piktnaudžiavimu valstijos ištekliais ir milijonų už gyvybę pasisakančių niujorkiečių įžeidimu”.

Hochul teigė, kad dėl šių pinigų Niujorkas taps „pirmąja didele valstija, pradėjusia teikti tiesioginę paramą abortų paslaugų teikėjams”.

„Niekas neturėtų jaustis nesaugus, norėdamas gauti sveikatos priežiūros paslaugas, aborto paslaugas, ir niekas neturėtų jaustis nesaugus, teikdamas šias paslaugas”, – sakė Hochul.

Centrinės ir Vakarų Niujorko planuotos tėvystės organizacijos (Planned Parenthood of Central and Western New York) prezidentė ir generalinė direktorė Michelle Casey pažymėjo, kad jos organizacija jau plečia klinikas Bafalo ir Ročesterio miestuose, kad galėtų aptarnauti daugiau žmonių. Pasak jos, naujasis finansavimas „padės įgyvendinti šią misiją”.

Tačiau Niujorko valstijos katalikų konferencijos vykdomasis direktorius Denisas Poustas (Dennis Poust) teigė, kad „kviesti moteris iš kitų valstijų atvykti čia abortuoti savo negimusius vaikus yra kvapą gniaužiantis priminimas, kaip žemai smuko mūsų kultūra”.

„Turime dar kartą paklausti, kada Niujorko įstatymų leidėjai pradės bent dalelę savo retorikos ir politikos skirti paramai moterims, kurios nori ir kurioms reikia išteklių, kad galėtų išsaugoti savo kūdikius?” – klausė jis pareiškime.

Kas toliau: Hochul teigė, kad Niujorkas turėtų gauti 35 milijonus dolerių iki Aukščiausiojo Teismo galutinio sprendimo paskelbimo Roe prieš Wade klausimu, kuris, kaip tikimasi, įvyks birželio mėnesį.

Hochul teigė, kad paslaugų teikėjų finansavimas „nėra pirmoji mūsų kovos priemonė, kuria kovojame su abortų prieinamumo ribojimu”.

„Darysime viską, kad apgintume ne tik Niujorko, bet ir visos šalies moterų teises [darytis abortą]”, – sakė ji.

Privalomas visoms valstijoms abortų teisės įteisinimas federalinių lygiu buvo priimtas 1973 m. byloje „Roe prieš Wade“. Ir štai, gegužės pradžioje JAV Aukščiausiasis teismas savo vidiniame balsavime apsisprendė atšaukti šią privalomą valstijoms nuostatą, už šį sprendimą balsavus 6:3 konservatyvių pažiūrų teisėjams.

Šis vidinis balsavimas parodė teisėjų nusiteikimą, kuris turės būti įteisintas birželio mėnesį. Tačiau nutekėjus informacijai JAV prasidėjo kairiųjų ir LGBT protestai, kuriais buvo reikalaujama „teisės į savo kūną”. Teismo sprendimas nepanaikins galimybės daryti aborto, jis tik perduoda šio klausimo sprendimo įteisinimą valstijoms, iš kurių jau apie 26 turi paruošusios vienaip ar kitaip ribojančias šią galimybę nuostatas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 130

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....