infa.lt

Pasiskelbtos 26 JAV valstijos, kuriose abortai bus uždrausti arba apriboti, jei Aukščiausio teismo balsavimas taps sprendimu

04 gegužės
06:30 2022
Mano kūnas - mano pasirinkimas - užrašas plakate

Twitter nuotr.

Jei JAV Aukščiausiasis Teismas atšauks savo ankstesnį sprendimą „Roe prieš Wade’ą” byloje, 26 valstijos greičiausiai apribos abortus, o tai paveiks daugiau nei 40 milijonų vaisingo amžiaus moterų, teigiama pranešime, rašo New York Post.

Niujorke įsikūręs Guttmacherio institutas (Guttmacher Institute), tyrimų organizacija, pasisakanti už abortus, praėjusiais metais pranešė, kad 22 valstijose jau galioja abortus draudžiantys įstatymai, kurie įsigalios, kai tik „Roe v. Wade” sprendimas bus panaikintas.

Tai Alabama, Arizona, Arkanzasas, Džordžija, Džordžija, Idaho, Ajova, Kentukis, Luiziana, Mičiganas, Misisipė, Misūris, Šiaurės Dakota, Ohajas, Oklahoma, Pietų Karolina, Pietų Dakota, Tenesis, Teksasas, Juta, Vakarų Virdžinija, Viskonsinas ir Vajomingas.

Devyniose šios grupės valstijose vis dar galioja iki „Roe prieš Wade” abortų apribojimai; 13 valstijų galioja vadinamasis „draudimas”, susijęs su Roe panaikinimu; penkiose valstijose įstatymai, priimti po Roe, riboja beveik visus abortus.

Privalomas visoms valstijoms abortų teisės įteisinimas federalinių lygiu buvo priimtas 1973 m. byloje „Roe prieš Wade”.

Prieš dvi dienas JAV aukščiausias teismas balsavo dėl teisės į abortą panaikinimo, kurią atšaukus kiekviena valstija galės pati spręsti, kaip reguliuoti šį klausimą.

Šio balsavimo metu, balsų daugumą turėjo konservatyvūs teisėjai, pasisakę prieš privalomą valstijoms įstatymo nuostatą, kuria iki šiol teisė į abortą JAV moterims buvo absoliuti, nors ir ne visos valstijos jos griežtai laikėsi.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 307

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2022-05-04, 08:53

    Negerai, tragedija, juk taip bus pažeista PSO pagrindinė nuostata, – masiškai mažinti pasaulio žmonių skaičių, pradedant nuo vakcinų…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...