infa.lt

Autonominių dronų spiečius skraido po mišką. Ateityje jie, galbūt, medžios žmones. VIDEO

10 gegužės
06:30 2022
Sronas-žudikas atakuoja auką

youtube kadras

Mikrodronų būrys savarankiškai, be GPS, orientavosi tankiame bambukų miške Kinijoje ir sugebėjo išvengti medžių, šakų ir krūmokšnių, rašo ZeroHedge.

Neįtikėtina filmuota medžiaga leidžia manyti, kad šie dronai vieną dieną galėtų būti naudojami paieškos ir gelbėjimo darbams ar net grėsmingam tikslui – žmonių medžioklei.

Kinijos mokslininkai iš Džedziango universiteto paskelbė ataskaitą ir filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuota, kaip dešimt lengvų bepiločių orlaivių manevruoja pakankamu greičiu miške.

Dronų technologija autonomiškai nustato geriausią skrydžio maršrutą naudodama aukštųjų technologijų jutiklius.

Trečiadienį žurnale „Science Robotics” paskelbtame straipsnyje pagrindinis autorius Xin Zhou rašė, kad „robotizuotos oro skrydžių sistemos yra ateities technologijų simbolis”, ir citavo mokslinės fantastikos filmus „Prometėjas” (2012 m.), „Enderio žaidimas” (2013 m.), „Žvaigždžių karai: III epizodas” (2005 m.) ir „Bėgantis skustuvo ašmenimis 2049” (2017 m.), kuriuose buvo naudojami dronai arba dronų būriai, galiausiai „įkvėpę” tyrėjų komandą.

Čia – dronų būrys, naršantis po mišką. Pilnas vaizdo įrašas pateikiamas toliau.

Šveicarijos federalinio technologijų instituto Lozanoje (Šveicarija) Intelektualiųjų sistemų laboratorijos darbuotoja Enrica Soria „The Telegraph” teigė, kad šie tyrimai yra labai svarbūs:

„Šis darbas yra reikšmingas indėlis į robotikos bendruomenės veiklą ir svarbus žingsnis link bepiločių orlaivių būrių taikymo už ribotos laboratorijos aplinkos ribų, ne tik miško tyrimams, bet ir įvairioms saugumui svarbioms misijoms žmogaus sukurtoje aplinkoje, pavyzdžiui, miestuose, kur yra žmonių ir pastatų.”

Siaubą kelia tai, jei/ar mokslininkai perduos technologiją Pekinui, ar net kariuomenei, kuri galėtų naudoti pažangią dronų programinę įrangą žmonių medžioklei, jei tai būtų vidaus stebėjimo tikslai, arba aprūpinti juos ginklais šiuolaikiniame mūšio lauke.

Maždaug prieš penkerius metus pagrindiniai pasaulio dirbtinio intelekto tyrėjai ir humanitarinės organizacijos įspėjo apie mirtinas autonomines ginklų sistemas, arba robotus žudikus, kurie taikinius atrenka ir žudo nekontroliuojant žmogui. Gyvenimo ateities institutas (Future of Life Institute) paskelbė šį distopinį vaizdo įrašą apie „žudymo robotus”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 314

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Algirdas    -  2022-05-10, 17:16

    O skelbimų begalė. Kaip antai: Reikalingi programuotojai, reikalingi žmonės dirbti informacinių technologijų srityje, reikalingi DI kūrėjai, reikalingi virtualios tikrovės programų kūrėjai… uždarbiai? Aš tiek į metus neuždirbu kaip nekurie jų gauna į savaitę. O viskas prasidėjo nuo žaidimų vaikams. Pamenat tuos mažus elektroninius prietaisus kuriuos turėjot vaikai būdami? Tokių buvo dar tarybiniais laikais. Kiek laiko praėjo nuo tada? Daugų daugiausiai 40 metų, gal 35. Tada buvo žaidimai. Ir dabar žaidimai tik pasekmės skiriasi.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....