infa.lt

Vašingtone L. Graužinienė diskutavo su Amerikos–Lietuvos verslo tarybos nariais apie inovacijų pritraukimą į Lietuvą

02 liepos
21:14 2016

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir Amerikos–Lietuvos verslo taryba

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė Vašingtone susitiko su Amerikos–Lietuvos verslo tarybos (ALBC) nariais aptarti dvišalius ekonominius ryšius ir investicijų pritraukimo Lietuvoje perspektyvas. Apvaliojo stalo diskusijoje aktyviai dalyvavo Lietuvoje jau investavusios kompanijos – „Thermofisher“, „S3“ ir kitos. Parlamento vadovė pažymėjo, kad šių Jungtinių Amerikos Valstijų kompanijų sėkmės istorijos sukuria papildomą traukos faktorių kitoms Vakarų kompanijoms investuoti Lietuvoje.

„Jūsų sėkmės istorijos yra traukos centras kitoms kompanijoms, besirengiančioms investuoti Lietuvoje. Lietuva yra patraukli vieta verslo augimui ir plėtrai“, – sakė Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė diskusijos dalyviams ir pakvietė Amerikos-Lietuvos verslo tarybos narius dar aktyviau prisidėti pritraukiant investicijas, inovacijas, technologijas į Lietuvą.

Parlamento vadovė pasidžiaugė stiprėjančiais Lietuvos ir JAV ekonominiais ryšiais: 2015 m. Lietuvos ir Jungtinių Amerikos Valstijų prekyba augo, didėjo tiek eksportas, tiek importas. Jungtinės Amerikos Valstijos yra aštunta didžiausia Lietuvos eksporto rinka, pagal lietuviškos kilmės prekių eksportą tris kartus lenkianti Rusiją. Į Jungtines Amerikos Valstijas tiesiogiai eksportuoja apie 600 lietuviškų kompanijų, įskaitant ir neseniai atvertą Amerikos rinką lietuviškai mėsai.

Apskritojo stalo diskusijoje taip pat buvo atkreiptas dėmesys, jog, nepaisant mažėjančių Jungtinių Amerikos Valstijų tiesioginių užsienio investicijų pasaulyje, Amerikos projektų Lietuvoje nemažėja. Vertinant pagal sukuriamas darbo vietas Lietuvoje Jungtinės Amerikos Valstijos buvo tarp pagrindinių investuotojų pastaruosius šešerius metus.

Taip pat per susitikimą Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė akcentavo Lietuvos politinį siekį iki 2018 metų pabaigti stojimo į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją (EBPO) procesą. Pasak Lietuvos parlamento vadovės, visateisė narystė EBPO išlieka svarbiausiu Lietuvos prioritetu.

Be to, pokalbio metu Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė išreiškė paramą vykstančioms deryboms dėl Transatlantinės  Europos Sąjungos ir Jungtinių Amerikos Valstijų prekybos ir investicijų partnerystės (TTIP). Pasak jos, šis susitarimas padėtų skatinti Jungtinių Amerikos Valstijų investicijas, sudarytų palankesnes sąlygas Lietuvos gaminių eksportui bei atvertų galimybes glaudesniam Lietuvos ir Jungtinių Amerikos Valstijų verslininkų bendradarbiavimui.

Amerikos-Lietuvos verslo taryba (ALBC) užsiima dvišalių prekybos ryšių, investicijų skatinimu, taip pat rūpinasi dvišalio bendradarbiavimo plėtojimu. ALBC narės: „Exelon Nuclear Partners“, „Fluor“, „Phillip Morris“, „Western Union“, „S3“, „Thermo Fisher Scientific“, „Parsons“, „Maersk“. Didžiausi Jungtinių Amerikos Valstijų investuotojai Lietuvoje: „Phillip Morris“, „Kraft Foods“, „Western Union“, NASDAQ. Jungtinės Amerikos Valstijos Lietuvoje yra investavusios 157 mln. eurų.

šaltinis: lrs.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 96

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...