infa.lt

Tapo žinoma, kada bus įvestas pilnas Rusijos naftos embargas

06 gegužės
14:01 2022

Per devynis mėnesius Europos Sąjunga įves visišką Rusijos naftos embargą, Italijos laikraščiui „Messaggero” pareiškė už ekonomiką atsakingas Europos Komisijos narys Paolo Gentiloni.

„Mūsų pasiūlymas – per devynis mėnesius įvesti embargą, priklausomai nuo naftos produktų rūšių. Trumpesnis laikotarpis turėtų neigiamą poveikį pasaulinėms naftos kainoms, o tai prieštarautų mūsų tikslams”, – pabrėžė D. Gentiloni.

Jo teigimu, ši priemonė turės įtakos Europos ekonomikai, „tačiau labiau paveiks Rusijos ekonomiką”. Jis taip pat pažymėjo, kad sprendimas tiesiogiai nedalyvauti kariniame konflikte, bet remti Ukrainą, be kita ko, taikant sankcijas, „turi savo ekonominę kainą”.

Europos Komisijos (EK) vadovė Ursula von der Leyen taip pat pripažino, kad ES sunku pasiekti vieningą nuomonę dėl EK siūlomo embargo Rusijos naftos tiekimui. Pasak jos, Briuselis veda derybas su šių valstybių atstovais, kurių metu sprendžiami pragmatiniai klausimai, visų pirma alternatyvūs naftos tiekimo maršrutai.

Leidinys „Financial Times”, remdamasis analitikais, anksčiau pažymėjo, kad Rusijos ekonomika galėtų atlaikyti sankcijų naftos sektoriui pasekmes, jei ES nuspręstų jas įvesti.

„Jei bus susitarta dėl embargo, naftos kainos greičiausiai dar labiau pakils, todėl Rusijai bus lengviau atlaikyti smūgį ir gerokai padidės našta Europos ekonomikai, kuri gauna iš Rusijos 30 proc. naftos”, – teigė analitikai.

Tuo tarpu Europos Komisija nusprendė atidėti rusiškos naftos gabenimo jūra embargą: draudimas įsigalios po trijų mėnesių, pranešė „Reuters”.

Pažymima, kad pasiūlymą dėl šios sankcijos atidėjimo ES atstovai aptars penktadienį, gegužės 6 d. Europos Komisija siūlo nustatyti trijų mėnesių pereinamąjį laikotarpį prieš įvedant draudimą gabenti Rusijos naftą jūra, nors anksčiau buvo nustatytas vieno mėnesio laikotarpis. Pranešama, kad šis sprendimas būtų susijęs su pagalba investicijoms į naftos infrastruktūros modernizavimą ir sankcijų poveikio ES šalims sušvelninimą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 205

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Patriotas    -  2022-05-06, 14:29

    Persišovė koją, o dabar reikia persišauti galvą. Jo – proto bokštai valdžioj. Totalus krachas artėja.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Cia tokia    -  2022-05-06, 17:00

    „pagalba Ukrainai”,kurioje jau eiles prie degaliniu po dvi paras,o kainos – puse sulaukusiuju nebeuzsipils vistiek.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...