infa.lt

Neoficialu: Rusija sustabdė dujų tiekimą Lenkijai

26 balandžio
18:24 2022

Rusijos dujotiekio statyba

Rusija sustabdė dujų tiekimą Lenkijai pagal Jamalo sutartį, neoficialiai sužinojo Onet. Klimato ministerijoje susibūrė krizių komanda. Iš Rusijos nepranešama, ar tai yra ultimatumo išpildymas, kuo neseniai grasino Vladimiras Putinas,. Oficialūs pranešimai šiuo klausimu turi būti paskelbti šiandien, rašo portalas.

Informaciją apie reikšmingą dujų tiekimo sumažinimą, o vėliau ir apie jų sustabdymą šiandien, „Onet“ neoficialiai patvirtino tiek vyriausybės šaltiniai, tiek Lenkijos naftos ir dujų įmonė (PGNiG). Rusai neinformavo Lenkijos pusės apie tiekimo sustabdymo priežastis.

Kovo pabaigoje Rusijos Federacijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė, kad pasirašė dekretą, įpareigojantį „Gazprom“ užsienio rangovus iš vadinamųjų. „nedraugiškų šalių” už rusiškas dujas mokėti tik rubliais. Pasak pranešimo, už dujas jie turėjo mokėti rubliais, grasinant kitu atveju „užsukti kraną“. Dauguma Europos Sąjungos šalių, įskaitant Lenkiją ir Vokietiją, nesutiko su tokiu diktatu.

Neoficialiomis žiniomis, praėjusį penktadienį baigėsi terminas, per kurį už dujas turėjo būti sumokėta Rusijos valiuta. Lenkijos naftos ir dujų bendrovė (PGNiG) ir dujų perdavimo operatorė „Gaz-System” penktadienį pranešė, kad dujos Lenkijos vartotojams iki šiol buvo tiekiamos pagal užsakymus. Ji pridūrė, kad dėl Rusijos dujų tiekimo sustabdymo grėsmės padėtis PGNiG nuolat stebima.

Neoficialiomis žiniomis, praėjusį penktadienį baigėsi terminas, per kurį už dujas turėjo būti sumokėta Rusijos valiuta. Lenkijos naftos ir dujų bendrovė (PGNiG) ir dujų perdavimo operatorė „Gaz-System” penktadienį pranešė, kad dujos Lenkijos vartotojams iki šiol buvo tiekiamos pagal užsakymus. Ji pridūrė, kad dėl Rusijos dujų tiekimo sustabdymo grėsmės padėtis PGNiG nuolat stebima.

„Atsižvelgiame į įvairius scenarijus ir esame jiems pasirengę. Įgyvendindama vyriausybės strategiją dėl dujinio kuro tiekimo šaltinių diversifikavimo, PGNiG yra pasirengusi gauti dujas iš įvairių krypčių per „Gaz-System” perdavimo infrastruktūrą, kuri per daugelį metų buvo nuosekliai plėtojama.” – pabrėžė kompanija.

Esame pasirengę 2022 m. tapti visiškai nepriklausomi nuo Rusijos dujų tiekimo Lenkijai. Šešerius metus šiuo tikslu vykdomi darbai šiemet baigiami pagal grafiką ir be jokių vėlavimų, – anksčiau Europos ekonomikos kongrese 2022 m. sakė vyriausybės įgaliotasis atstovas strateginei energetikos infrastruktūrai Piotr Naimski.

Šių metų spalį bus pradėtas eksploatuoti dujotiekis, sujungsiantis mus su Norvegija. Dujų prievadas jau buvo išplėstas pirmajame etape. Per metus ji gali priimti 6,3 mlrd. kubinių metrų dujų. Dujotiekiu iš Norvegijos tiekiama 10 mlrd. kubinių metrų dujų, – pridūrė jis.

Jis taip pat pabrėžė, kad jei galiausiai bus priimtas sprendimas tapti nepriklausomais nuo rusiškų dujų, „mes galime bet kada nutraukti jų tiekimą”. – Organizuotai vykdome diversifikavimo strategiją, – sakė jis.

Tuo pat metu J. Naimskis pažymėjo, kad, priešingai nei Lenkija, Europa nėra „pasirengusi staiga pakeisti tiekimo kryptis”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 346

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Ricardas    -  2022-04-29, 11:50

    Niekas nieko nesustabde, paprasciausiai Briuselis pakeite taktika kaip „Demokratiskai” apeiti Sankcijas ir ta kieki ka pirkdavo Lenkai tiesiogiai is Rusijos dabar pirkti is Vokietijos koncernu kurios uzpirko buten toki kieki daugiau kiek tai reikalinga Lenkijai!”idealus korupcinis Planas” Stai jums dar vienas pavyzdys kaip Briuselyja klesti Korupcija!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

1812 m. Napoleonas puolė - buvo agresorius. Dabar gi yra priešingai. Agresorius - rusofašistai......

Ar tai jau pa s ponulį tradicinės vertybės yra iškrypimas? Kai pats iškrypęs, tai bando...

Yra Turkijos sostine. Stambulas yra Konstantinopolis ir turi simbolinę prasmę vakarų civilizacijai....

greičiau jau mikronas planktonas....

Ką nužudė Putinas?...

DEBILY blt......

tfu blt......