infa.lt

Viktoras Orbanas paskelbė savo partijos Fidesz pergalę parlamento rinkimuose Vengrijoje

04 balandžio
08:50 2022
Viktoras Orbanas

REUTERS

Apdorojus 96 % biuletenių, Fidesz ir jų sąjungininkai krikščionys demokratai ima viršų prieš savo politinius oponentus 88 vienmandatėse apygardose iš esamų 106.

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas paskelbė apie savo partijos „Fidesz – Vengrijos pilietinė sąjunga“ pergalę sekmadienį Vengrijoje vykusiuose parlamento rinkimuose.

„Mes laimėjome!” – parašė jis savo Facebook puslapyje.

Opozicijos lyderis Peteris Marki-Zai, nedidelio Hodmiezowašarhei miestelio meras, pripažino pralaimėjimą savo vadovaujamai partijų koalicijai. „Pripažįstame Fidesz pergalę“, – citavo jį telex.hu.

Nacionalinis rinkimų biuras pranešė, apdorojęs 96% biuletenių, rodančių, kad Fidesz ir jų sąjungininkai krikščionys demokratai partijų sąrašuose gavo 53% balsų ir nugalėjo politinius oponentus 88 vienmandatėse apygardose.

Todėl jie gali tikėtis 135 iš 199 vietų šalies Valstybės asamblėjoje (vienų rūmų parlamente). Jie taip pat išlaikys dviejų trečdalių konstitucinę daugumą parlamente.

Žinutė Europai

Kalbėdamas su rėmėjais Budapešte, V.Irbanas pareiškė, kad FIDES laimėjo „tokią didelę pergalę rinkimuose, kurią tikrai bus galima pamatyti net Briuselyje“. Šiuose žodžiuose yra neslepiama aliuzija į jo vyriausybės daugiau nei nelengvus santykius su ES lyderiais, kurie svajojo apie Vengrijos politinio kraštovaizdžio pokyčius.

Orbanas dabar liks ministru pirmininku dar ketverius metus. Vengrijos vyriausybei jis vadovavo tris kadencijas iš eilės nuo 2010 m.

„Visas pasaulis mato, kad nugalėjo krikščioniška demokratinė, konservatyvioji patriotinė politika. Pasiųskime žinią Europai: tai ne praeitis, tai mūsų bendra Europos ateitis”, – teigė V.Orbanas.

Kalbėdamas nuo atviros pakylos, pastatytos apie vidurnaktį priešais sostinės Whale Event Center, politikas neignoravo konflikto kaimyninėje Ukrainoje temos. Kaip rašo naujienų agentūra MTI, kreipdamasis į Užkarpatėje gyvenančius etninius vengrus, jis pasakė: „Laikykitės, nebijokite, tėvynė yra su jumis“.

Nacionalinio rinkimų biuro duomenimis, Marki-Zai vadovaujama šešių opozicinių partijų koalicija parlamento rinkimuose laimi 56 vietas, o nacionalistinis judėjimas „Mūsų Tėvynė“ – septynis. Dar viena vieta Vengrijos Nacionalinėje Asamblėjoje atiteks vokiečių mažumos atstovui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 172

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. VŽA    -  2022-04-04, 09:24

    Puiku, Vengrijoje ir toliau bus krikščioniškos vertybės, neliks vietos psichiškai-lytiškai kryptelėjusiems…

    Atsakyti į šį komentarą
    • Hm    -  2022-04-04, 09:46

      …ir vienintelė putino remėja EU…

      Atsakyti į šį komentarą
      • Liūdna    -  2022-04-04, 11:30

        Pone Hm, nesu girdėjusi kad Vengrija remtų Putiną. Bet kad Vengrija nenori kištis į karą ir tuo labiau teikti ginklus tai tik dėl to, kad nori žemėje taikos, ramybės ir nesunaikinti savo šalį, neleisti žūti nekaltiems žmonėms. Tų valstybių vadovai kurie labai nori kariauti tegul ima ginklą į rankas, pasiima savo vaikus, žmonas, anūkus ir pirmyn. Dabar deja jie vartosi šiltuose pataluose, sotūs , laimingi kaip ir jų šeimos. Taigi, žmogau nori kariauti?Yra proga pamatyti kas yra karas, tereikia nuvykti Ukrainą. Tik ne selfiukus pasidaryti kaip mūsų šalies politikai tą daro, o eiti su kariais į mūšį. Išmintingi , protingi vadovai karų nesukels, nenaikins gyvybės žemėje. O karo kurstytojus gins lauk iš savo šalių. Va taip.

        Atsakyti į šį komentarą
  2. A    -  2022-04-04, 10:41

    Taip ir matau kaip dantimis griežia armoninkai poroje su “koncervatorium”anūkeliu…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....