infa.lt

Kremlius teigia, kad Britanija dėl savo sankcijų negaus rusiškų dujų

04 balandžio
06:30 2022
Dmitrij Peskov - Vladimiro Putino atstovas spaudai

REUTERS

Kremlius pareiškė, kad Londono sankcijos prieš Maskvos „Gazprombank“, per kurį turi būti atliekami mokėjimai pagal Rusijos prezidento Vladimiro Putino rublių už dujas schemą, reiškia, kad Didžioji Britanija negalės pirkti rusiškų dujų, rašo Epoch Times.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas šeštadienį Rusijos valstybės naujienų agentūrai „Tass“ sakė, kad Didžiosios Britanijos sankcijos „Gazprombank“ reiškia, kad Jungtinei Karalystei gali būti nutrauktas Rusijos dujų tiekimas.

Kaip dalis neseniai įvestos sankcijų Rusijai bangos, JK kovo pabaigoje įtraukė „Gazprombank“ į savo sankcijų sąrašą, o Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorė Liz Truss tuo metu pareiškė, kad sankcijinės priemonės nebus „mažinamos“ už Maskvos invaziją į Ukrainą.

„Putinas neturėtų turėti iliuzijų – esame vieningi su savo sąjungininkais ir toliau veršime varžtus Rusijos ekonomikoje, kad padėtume priartinti jo žlugimą Ukrainoje“, – kovo 24 dieną sakė Truss.

„Gazprombank“ buvo pagrindinis atsiskaitymo už Rusijos energetiką kanalas, kuris tapo dar svarbesnis Rusijai dėl Putino pristatytos „rublių už dujas“ schemos.

Pagal ketvirtadienį V. Putino pasirašytą dekretą rusiškų dujų pirkėjai iš Europos privalo atidaryti sąskaitą „Gazprombank“ ir atsiskaityti eurais arba doleriais, kuriuos bankas konvertuos į rublius ir atsiskaitys už sandorius pagal Putino nurodymą.

Putinas numatė, kad susitarimo dėl rublių už dujas pradžios terminas yra balandžio 1 d., tačiau Peskovas penktadienį pareiškė, kad už dujų tiekimą reikės sumokėti tik balandžio viduryje arba gegužės pradžioje.

Peskovo pasisakymai sumažino įtampą dėl to, kad Rusija gali nedelsiant nutraukti energijos tiekimą bet kuriam pirkėjui, kuris nemokėjo rubliais.

Keli Rusijos energijos pirkėjai Europoje iki šiol atsisakė mokėti Rusijos valiuta, teigdami, kad Putino pasiūlytas variantas už dujas mokėti rubliais pažeidžia galiojančias sutartis.

Europos vyriausybės, kurios daugiau nei trečdalį savo dujų gauna iš Rusijos, diskutuoja su savo energetikos bendrovėmis, kaip susitarti dėl sandorių, ir ieško bendro sprendimo.

Didžiojoje Britanijoje rusiškų dujų importas sudaro mažiau nei 4 procentus, o rusiška nafta – 8 procentus bendro Didžiosios Britanijos tiekimo, rodo JK vyriausybės duomenys.

JK valdžia pareiškė, kad reaguodama į Rusijos agresiją Ukrainoje, planuoja iki metų pabaigos visiškai nutraukti Rusijos naftos importą ir stengsis visiškai panaikinti JK priklausomybę nuo rusiškų angliavandenilių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 180

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2022-04-04, 09:33

    Rusija agituoja, tiesiog prašo Europos šalių, kad atsisakytų jų dujų bei naftos, kitaip Rusija ES šalių pinigais „rūpinsis” ne tik Ukraina, bet ir Lenkija, Lietuva, Latvija, Estija, – pradžiai…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....