infa.lt

A.Bilotaitė: apie ES paramą pabėgėlius priimančioms šalims ir sankcijuotų rusų turto konfiskavimą

28 kovo
10:00 2022
Agnė Bilotaitė

vrm.lrv.lt nuotr.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė šiandien dalyvauja neeilinėje Europos Sąjungos vidaus reikalų ministrų taryboje Briuselyje. Ministrai svarstys tolimesnius veiksmus dėl pabėgėlių iš Ukrainos priėmimo koordinavimo, nuotoliniu būdu kalbėsis su Ukrainos vidaus reikalų ministru Denys Monastyrsky.

Neeilinėje ministrų taryboje bus diskutuojama dėl materialinės ir finansinės paramos teikimo pabėgėlius priimančioms valstybėms narėms, ukrainiečių judėjimo ES viduje stebėsenos ir koordinavimo.

„Valstybės narės turi užtikrinti ukrainiečiams priėmimą ir tinkamas laikino gyvenimo sąlygas Europos Sąjungoje. Lietuva yra viena iš „antrosios linijos“ šalių, kurios priėmė daugiausiai ukrainiečių ir suteikė jiems laikinąją apsaugą. Tačiau jos įgyvendinimui reikalinga adekvati ir realiai prieinama ES finansinė parama“, – teigia A. Bilotaitė.

Ministrė A. Bilotaitė neeilinėje taryboje taip pat siūlys ieškoti ES lygmens sprendimo dėl Rusijos piliečių, kuriems taikomos ES sankcijos, įšaldyto turto konfiskavimo. Ministrės teigimu, šiuo klausimu reikalinga vieninga praktika visose ES valstybėse narėse. A. Bilotaitė siūlys iš tokio turto realizavimo gautas lėšas skirti Ukrainai remti.

ES ministrai svarstys pasiūlymą sukurti ES lygmens pabėgėlių iš Ukrainos registravimo ir keitimosi informacija sistemą. A. Bilotaitės teigimu, tai padėtų bendram situacijos stebėjimui ir srautų tarp valstybių narių sekimui, taip pat užtikrintų galimų piktnaudžiavimo atvejų bei prekybos žmonėmis ar kitų nusikaltimų prevenciją.

Neeilinėje taryboje taip pat bus aptarta pagalba Moldovai, perimant iš jos dalį Ukrainos pabėgėlių. Į Lietuvą jau atvyko pirmieji ukrainiečiai iš Moldovos, Lietuva yra pasiruošusi jų priimti 2000.

Dėl Rusijos sukelto karo Ukrainą jau paliko 3,7 mln. žmonių. Lietuvoje užregistruota apie 35 tūkst. pabėgėlių iš Ukrainos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 190

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Myndė    -  2022-03-28, 11:23

    „Grab nagrablenoje”. Sugalvojo bolševikai, bet mes – verti jų mokiniai.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. O tai    -  2022-03-28, 11:34

    priimanciu saliu piliecius – vysim na**ui!? Paskui laiva? Ar jau visiems nieko nebetruksta ir nebereikia?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...