infa.lt

Plinta peticija, kurioje raginama atimti signatarų rentas iš N.Oželytės ir R.Juknevičienės

14 kovo
11:52 2022

Nijolė Oželytė ir Rasa Juknevičienė

Socialiniuose tinkluose greitai plinta peticija, kurioje raginama atimti Nepriklausomybės akto signatarų rentas iš, konservatorės, europarlamentarės Rasos Juknevičienės,  ir buvusios LKP CK narės bei aktorės Nijolės Oželytės, pareiškimų išstoti iš signatarų klubo.

Abiejų signatarių motyvai išstoti iš minėto klubo remiasi Lietuvos aukščiausios Tarybos – atkuriamojo Seimo deputatės, Zitos Šličytės, pasak jų, nepriimtinu pasisakymu Kovo 11-osios minėjimo Seime metu.

Savo pasisakymo metu Zita Šličytė atvirai išdėstė Lietuvos valstybės vystymosi faktus, kuriuos įvardijo nevyniodama žodžių į vatą – pilną jos pasisakymą galima pamatyti čia.

Jos pasisakymo metu dalis valdančiosios koalicijos narių demonstratyviai atsistojo ir išėjo iš Seimo salės, kurioje vyko minėjimas. Salėje tuo metu buvo ir užsienio svečių bei prezidentinių asmenybių.

Vėliau, Zitos Šličytės kalba dalies Lietuvos „elito” buvo įvardinta kaip neapykantos kalba ir kai kuriuose vaizdo kanaluose net užblokuota.

Tačiau didelė Lietuvos visuomenės dalis palaikė tai, kas buvo kalbama Zitos Šličytės tiesioginėje transliacijoje iš Seimo salės, kurios dalį transliatoriai vėliau tiesiog ištrynė.

Tačiau vaizdo įrašas staigiai išplito internete ir žmonės patys galėjo įvertinti kiek ten tos „neapykantos” buvo Z.Šličytės kalboje.

Ko gero svarbiausi Zitos Šličytės žodžiai, pasakyti tą dieną buvo: „Sąjūdis siekė, kad Lietuvos gyventojai gyventų taip, kaip nori jie, o ką matome šiandien?”.

Signatarės, Rasa Juknevičienė ir Nijolė Oželytė viešai atsiribojo nuo Zitos Šličytės žodžių ir pareiškė, jog išstoja iš signatarų klubo, jei jis deleguoja tokias kalbėtojas ir jų nepasmerkia.

Reaguojant į tai, Lietuvos Šeimų Sąjūdis paskelbė internetinę peticiją, kurioje siūloma pasirašyti už tai, kad iš minėtų signatarių būtų atimtos jų signatarų rentos, siekiančios apie 1300 eur į mėnesį, kurias moka Lietuvos mokesčių mokėtojai,

Pilnas peticijos tekstas:

„Reikalaujame atimti Signataro rentas iš Rasos Juknevičienės ir Nijolės Oželytė dėl Signataro vardo pažeminimo, prašymo išstoti iš Signatarų klubo ir Zitos Šličytės, Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos–Atkuriamojo Seimo deputatės, jo Jungtinės Sąjūdžio frakcijos narės paniekinimo, dėl jos kalbos, pasakytos 2022 metų Kovo 11-osios minėjimo Seime metu. Signataro renta mokama iš valstybės biudžeto, tai yra, iš mūsų visų mokesčių mokėtojų lėšų. Vienos signataro rentos dydis siekia 1332 eurus per mėnesį.”

Šio straipsnio rašymo metu Peticiją pasirašė jau 650 žmonių. Ji startavo šiandien ryte, kai prieš tai buvo surinktas pirmi 100 parašų.

14.30 valandą jau pasirašė 1 400 žmonių (bus tęsiamas stebėjimas)

Peticijos interneto adresas: https://www.peticijos.lt/visos/78564/atimti-signataro-rentas-is-rasos-juknevicienes-ir-nijoles-ozelytes/

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 5 736

Žymos:

Atsiliepimų 8

  1. VŽA    -  2022-03-14, 12:09

    Tai normalus procesas, juk Oželytė ir Juknevičienė neatitinka signatarų keliamų idėjų, jos susidėjo prie iškreiptų tėvynės išdavikų šaika, kuri siekia iškreipti normalių Lietuvos žmonių šeimyninius gyvenimus. Tokioms ne vieta būti LR Signatarų klube ir gauti išmokas…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Patriotas    -  2022-03-14, 12:21

    Globali Lietuva. Galimybių pasas = Global pass. Pasaulio piliečiai = Global citizens. W,Q,X. Vienintelės raidės, kurių trūko anglų kalbos įvedimui kaip valstybinė kalba. Valstybės herbo pakeitimas į mėlyną Vytį.Dvokia valstybės išdavyste.
    P.S Nepamirškime žmogos, ir rusiškų keiksmažodžių nacionalinio transliuotojo eteryje. Visi išgamos turi atsakyti karo tribunole.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Dzonos    -  2022-03-15, 12:27

    Už ką atimti,už žodžio laisvę,kad jų nuomonė nesutampa su valdančiųjų, čia bandymas mojuoti bizūnu prieš kitaminčius.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Lina    -  2022-03-18, 11:30

    Oje kaip baisu.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Man aplamai    -  2022-03-19, 07:20

    neaisku,uz ka dalinamos „saviems” tos rentos ir visokios ypatingos pensijos? Ir dazniausiai tiems,kurie „kovojo pries personalines tarybines privilegijas”! Nonsensas!?

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Pranas    -  2022-03-21, 20:36

    Norit pasakyti,kad jukneviciene be EP algos dar ir renta gauna?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....