infa.lt

Buvusi prezidentė Dalia Grybauskaitė vadina NATO bloką bailiais

02 kovo
16:11 2022

Dalia Grybauskaitė

Buvusi Lietuvos prezidentė, Dalia Grybauskaitė, kaip jai įprasta, naudoja karingą retoriką ne tik Putino, bet ir NATO sąjungininkų atžvilgiu.

Savo Facebook paskyroje ji parašė, labai konkrečiai kviesdama NATO kariauti su Putino Rusija, teigdama, kad „karą gali sustabdyti tik karas”.

Buvusi prezidentė tvirtina, kad sankcijos Putino nesustabdys „kad ir kokios jos būtų”, kad jų reikia, bet be išimčių „kokias dabar matome taikant SWIFT atjungimą”>

Paniekinamai kalbėdama apie Vakarus, Grybauskaitė prilygina juos „bailiams ir/ar Putino karo nusikaltimų bendrininkams”.

Tuo pačiu tarp eilučių galima įskaityti jos kažkada išsakytą frazę „stovėti po medžiu”, kai ji rašo, jog „arba dalyvauji ir kovoji su agresoriumi, arba tampi karo nusikaltimų bendrininku”

Nenoromis atmintyje iškyla jos garsioji nuotrauka su žiūronu stebint aplinką ir pasiruošusią duoti įsakymus pulti, prie ko veda sekantis sakinys:

„Karą sustabdyti gali tik karas, kuris jau prasidėjo. Nereikia apsimetinėti ir mėginti nuraminti savo sąžinę Ukrainai tiekiant tik ginklus ir dar pavėluotai. Už mus karą kariauja Ukrainos žmonės, jos vaikai pridenginėja mus nuo putino beprotybės.”

Dalia Grybauskaitė argumentuoja: „Jei nesustabdysime putino Ukrainoje, kariauti teks vis vien, bet jau mūsų šalyse”.

Ir čia pat priekaištas NATO vadovybei dėl dalyvavimo ankstesniuose konfliktuose, tiesiog smūgis į paširdžius:

„Man gėda girdėti, kai NATO valstybių vadovai ir pareigūnai veblena, kad „negali veltis į konfliktą“, o Sirijoje, Libijoje, Afrikoje, Jugoslavijoje, Afganistane galėjome?”

Užbaigdama savo karštą raginimą buvusi Lietuvos prezidentė atiduoda pagarbą Ukrainai ir tik jos didvyriams, „nes kitų horizonte nesimato”

Pilnas Dalios Grybauskaitės tekstas:

Bailūs Vakarai? Ar putino karo nusikaltimų bendrininkai?

Pradeda atrodyti, kad taip.

Sankcijos putino nesustabdys, kad ir kokios jos būtų. Jų reikia, bet be išimčių, kokias matome dabar taikant SWIFT atjungimą ir paliekant nuošalyje energetikos sektorių bei jį aptarnaujančius bankus…

Karą sustabdyti gali tik karas, kuris jau prasidėjo. Nereikia apsimetinėti ir mėginti nuraminti savo sąžinę Ukrainai tiekiant tik ginklus ir dar pavėluotai. Už mus karą kariauja Ukrainos žmonės, jos vaikai pridenginėja mus nuo putino beprotybės.

Mantros kartojimas, kad NATO negali padėti Ukrainai jau skamba apgailėtinai ir rodo Vakarų bailumą.

Tai mato ir putinas. Nors ir mokomasi greitai, bet Vakarai vis dar nesupranta, kad Ukrainoje vyksta Europos karas. Jame arba dalyvauji ir kovoji su agresoriumi, arba stovėdamas ir stebėdamas, kaip jis naikina Ukrainą ir jos žmones, tampi karo nusikaltimų bendrininku. Taip. Bendrininku.

Jei nesustabdysime putino Ukrainoje, kariauti teks vis vien, bet jau mūsų šalyse.

Ukraina prašo realios pagalbos, o mes stebime TV ekranuose sprogdinamus gyvenamuosius kvartalus ir prisiekinėjame, kad „labai palaikome Ukrainą“.

Man gėda girdėti, kai NATO valstybių vadovai ir pareigūnai veblena, kad „negali veltis į konfliktą“, o Sirijoje, Libijoje, Afrikoje, Jugoslavijoje, Afganistane galėjome?

Šiandien Ukraina kovoja už savo tautos išlikimą ir Europos ramybę. Tai ar ir toliau tik stebėsime kaip naikinama nepriklausoma valstybė?

Slava Ukraini. Slava jos Didvyriams, kol kas tik jos didvyriams, nes kitų horizonte dar nesimato.

Per maždaug 4,5 valandas jos įrašu pasidalino apie 9,2 tūkst žmonių, o teigiamai sureagavo apie 38 tūkstančiai Facebook naudotojų..

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 546

Žymos:

Atsiliepimų 14

  1. Tokia ir naujiena    -  2022-03-02, 16:14

    GRU sako, GRU žino, ką sako

    Atsakyti į šį komentarą
    • Hm    -  2022-03-02, 16:26

      GRU nori karo su NATO??? Ir kaip tik šiuo metu kai į karą siunčiami net kursantai? Jei ne branduolinis ginklas tai būtų tinkamiausias laikas išlaipnti desantą Raudonojoje aikštėje… Aišku, kad tokių planų nėra, bet noras įsivelti į karą dar ir su NATO kvailystė…

      Atsakyti į šį komentarą
  2. A    -  2022-03-02, 16:43

    Na pasisekė “maskaliam”kad Grybauskaite praskrido NATO vadovo rinkimuose!A tai tektu ukrainiečiams sukti galva kur tiek metalo laužo deti,kur tiek ruskiu laidoti ;-/

    Atsakyti į šį komentarą
  3. A    -  2022-03-02, 16:58

    O jeigu rimtai, kodel aš anksčiau negirdejau is jos tokios retorikos?Pvz.apie butinuma apginkluoti Ukraina.O gal pražiopsojau….

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Klausimai o atsakymų nėra    -  2022-03-02, 17:53

    Labai keistas ir netikėtas panelės grybauskaitės pareiškimas. Šiuo metu vyksta derybos, ir net NATO kategoriškai atsisako kištis, bet Lietuvoje vistik kursto karą. NE TAIKĄ, O KARĄ.Baisiausiai kad panelė juk žino, jog beprotis putinas pasakė kad bus branduolinis karas. Tai panelė grybauskaitė žinodama kad Lietuvą gali nušluoti per minutę siūlo kariauti.Bet juk tai protu nesuvokiama putinas gali išpildyti panelės norą ir driokstelti raketų į Lietuvą. Kas tuomet? Gal laikas prisiimti atsakomybę tokiu metu už savo grėsmingas kalbas. Su Kinija susipjovę, su Baltarusija priešai, ko siekiama tokiais ėjimais?

    Atsakyti į šį komentarą
    • Vygandas    -  2022-03-02, 18:10

      Nereikia kariauti, nereikia priešintis, jūs tai ukrainiečiams pasakykite… Kad nebūtų blogiau, geriau pasiduokime… JOKIOS derybos nevyksta, tik imitacija, ukrainiečiams kad greičiau ginklų pateikti. Derybos: pasiduosite ar užkariausime…

      Atsakyti į šį komentarą
  5. Vygandas    -  2022-03-02, 18:04

    Supuvę, iškrypę Vakarai tik susirūpina, kai Ukrainoje rusai žudo ukrainiečius. Zelenskis prašo tik naujausių ginklų, jie patys pasiruošę apsiginti, juk jau 6 tūks. rusų lavonų, bet ir ginklų tik vis rūpinasi (ruošiasi) pateikti…

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Voverė    -  2022-03-02, 19:46

    Ji užsiima karo kurstymu. Matyt, tokia užduotis. Iš moters lūpų skamba makabriškai. Reikia kalbėti ir melstis už taiką, o ne už karą. Ar ji turi vaikų, kuriuos nori pasiųsti į karą?

    Atsakyti į šį komentarą
  7. Algirdas    -  2022-03-02, 20:18

    „Karą sustabdyti gali tik karas…” Ji nori pasakyti, kad žudant ir luošinant daugybę žmonių galima apsaugoti kitus nuo to paties likimo? Ir viskas ko reikia tai tik tų kitų pritarimo žmonių žudymui ir luošinimui? Genialu. Duokit jai kulkosvaidį ir lai ji veda į ataką tokius pačius kaip ji. Lai ji paskelbia karą. Bet kam. Spėkit iš trijų kartų kas atsitiktų jeigu paskelbus karą niekas nesusirinktų? Būtų karas ar ne? Jeigu kam vis dar norisi kariauti arba norisi kažkam nusiųsti ginklų, kad kariautų kiti, lai pasižiūri filmą „Joyeux Noël”- youtube.com/watch?v=f8vp-i3k3Xs arba paskaito pačią geriausią Levo Tolstojaus knygą „Uždraustoji Knyga”. Taip, ji kur kas geresnė už „Karas ir Taika”. Nepalyginamai geresnė. Arba bent jau tegul paskaito A.I.Šumilino knygą „Ванька-ротный”. Gal praeis noras kariauti.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Vygandas    -  2022-03-03, 08:01

      Parašė sutvėrimas, net nesiorientuojantis, kas DABAR vyksta. Paskaitęs knygutes apie kitką, tapo absoliučiu zombiu… Po Ukrainos Putinas eitų toliau, bet tai suvokti, reikia nuovoką turėti, galimai įgimtą…

      Atsakyti į šį komentarą
      • Algirdas    -  2022-03-03, 11:55

        O kai tas putinas ateis, pats griebsi kulkosvaidį ir pulsi atėjūnus? Jeigu taip, tai tamsta jau seniai turėjai tupėti šaltam apkase kažkur prie Charkovo apsikabinęs nuosavą berdankę. Skirtingai nuo nekurių, aš kariuomenėj tarnavau, tada kai buvau dar jaunas ir durnas, tačiau dabar kariauti ir žudyti neičiau, net neimčiau ginklo į rankas ir niekas manęs nepriverstų. Kitiems irgi nepatariu nes karas tai savo artimo žudymas. Na, o savigynos niekas neatšaukė. Kai gresia tiesioginis pavojus čia ir dabar, saugoti savo ar artimųjų gyvybes reikia. Tarp savigynos ir karo-didžiulis skirtumas. Tai yra du visiškai priešingi dalykai.

        Atsakyti į šį komentarą
  8. VŽA    -  2022-03-03, 08:34

    Grybauskaitė teisi, – Putino karą galima nugalėti tik karu. Todėl ir Anušauskas tvirtina, kad Vakarai Ukrainai privalo teikti daugiau moderniausių ginklų, kad žūtų kuo daugiau rusų okupantų, kad sukiltų patys Rusijos užzombuoti žmonės…

    Atsakyti į šį komentarą
  9. Ten visi tokie,    -  2022-03-03, 09:22

    kas kartu su Vova studijavo,ar tik Dalyte jo klonas!?

    Atsakyti į šį komentarą
  10. roma    -  2022-03-04, 15:52

    Geda panele grybauskaite kurrstyti kara , bet yra viena iseitis ,gali tamsta eit kariaut pati viena ,to ir linkiu!!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...