infa.lt

Buvęs Rusijos prezidentas pasidžiaugė „nuostabiomis sankcijomis“: galimybe atkurti mirties bausmę, uždaryti ambasadas ir nacionalizuoti turtą

27 vasario
09:30 2022
Dmitrijus Medvedevas

REUTERS

Buvęs Rusijos prezidentas, o dabar Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas savo puslapyje „VKontakte“  paskelbė komentarą apie JAV ir kitų Vakarų šalių sankcijas Rusijai ir jos lyderiams.

Medvedevo teigimu, šie „nuostabūs draudimai, žinoma, nieko nepakeis, įskaitant ir [Rusijos] sprendimą surengti karinę operaciją siekiant apsaugoti Donbasą“.

Sankcijas pavadinęs „mitu, fikcija, žodžių žaismu“, buvęs Rusijos prezidentas nurodė, kad jų priėmimo priežastis yra „politinė impotencija, atsiradusi dėl nesugebėjimo pakeisti Rusijos kurso“. „Ir taip pat – tikintis pasiteisinti dėl gėdingų sprendimų, tokių kaip bailus pabėgimas iš Afganistano“, – pridūrė D. Medvedevas ir patikslino „žiniai“, kad nei jis, nei jo šeimos nariai neturi ir neturėjo turto svetimose šalyse.

„Yra ir gerų naujienų. Sankcijos gali būti puiki priežastis galutinai peržiūrėti visus santykius su jas įvedusiomis valstybėmis. Taip pat ir dialogo dėl strateginio stabilumo nutraukimą. Iš esmės galima atsisakyti visko, įskaitant START-3 sutartį, kurią aš sudariau su B. Obama ir pratęsė V. V. Putinas su dabartiniu JAV vadovu. Kam ji dabar tokiomis tad sąlygomis, tuo labiau pasirašyta sankcionuotų asmenų? Kažkaip nesolidžiai atrodo. Taip pat ir diplomatiniai santykiai, iš principo, ne itin reikalingi. Atėjo laikas uždaryti ambasadas tvartų spynomis. Ir kontaktus tęsti, tiriant vieniems kitus tik per žiūronus ir optinį taikiklį“, – ironizuoja Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas.

Rusijos pašalinimą iš Europos Tarybos ir PACE jis vadina „gera priežastimi“ „pagaliau užtrenkti duris ir amžiams pamiršti šiuos beprasmius senelių namus“, į kuriuos, anot buvusio Rusijos prezidento, „iš kvailumo buvo įžengta per jaunystės nepatyrimą“.

„Be to, tai taip pat gera proga atkurti nemažai svarbių institucijų, užkertančių kelią ypač sunkiems nusikaltimams šalyje, tokiems kaip mirties bausmė pavojingiausiems nusikaltėliams, kuri, beje, aktyviai taikoma JAV ir Kinijoje“, – rašo Medvedevas.

Atsakymas į galimą Rusijos įmonių ir piliečių užsienio lėšų areštą, anot Rusijos eksprezidento, turėtų būti simetriškas: „užsieniečių ir užsienio įmonių lėšų areštas Rusijoje pagal teritorinį šalies principą“.

„O gal ir tokių asmenų turto nacionalizavimas, kurie registruoti nedraugiškose jurisdikcijose, pavyzdžiui JAV, ES valstybėse ir nemažai daliai pritariančių anglosaksiškojo pasaulio šalių. Laimei, turime turtingą patirtį šioje srityje, ir turime įstatymą šia tema. Griežtą. Tad, visos įdomybės tik prasideda…“ – užbaigė Medvedevas.

Sankcijos Rusijai buvo priimtos kaip bendros visos Europos Sąjungos, taip ir papildomos atskirų jos narių, tai pat eilės vakarų ir rytų valstybių. Jomis buvo apribota Rusijos bankų galimybė disponuoti savo kapitalu užsienyje, taip pat dalyvauti finansų rinkose, buvo įšaldytas jų kapitalas ir aktyvai, kaip ir daugelio kitų Rusijos politikos veikėjų bei atskirų oligarchų. Buvo uždrausta eksportuoti į Rusiją aukštosiomis technologijomis paremtus gaminius, kuriuos būtų galima panaudoti karinėje srityje, o Japonija uždraudė net ir tokius gaminius, kurie taikomi plataus vartojimo srityje.

Rusija, iš savo pusės, kol kas uždraudė tik Jungtinės Karalystės lėktuvams kirsti jos oro erdvę. Panašu, kad viskas iš tiesų dar priešakyje, jei nebus sėsta prie taikos derybų stalo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 782

Žymos:

Atsiliepimų 7

  1. A    -  2022-02-27, 10:58

    Obana!Infa – jus proruskiu portalas?

    Atsakyti į šį komentarą
    • Ed    -  2022-02-27, 13:19

      Puikus straipsnis, juk mūsų šūdsklaida tik skelbia apie sankcijas, o jie juokiasi iš jų- tokią milžinišką šalį gąsdinti sankcijomis kvaila, jie su savo resursais išgyvens 100 metų, o vakarai be jų resursų „sudžius” ir pratę prabangiai gyventi vakariečiai prabus ir pastatys savo budulius į vietą… Tai neprojankiškas kanalas,čia skelbiama tikra informacija,kurios neskelbia sorošistinė landsberginė propoganda.

      Atsakyti į šį komentarą
      • A    -  2022-02-27, 13:56

        Jo jo,dar pagiedok kad čia “prevencine operacija” o ne karas,kad nežuvo nei vienas rusu karys(čia tipo tikra informacija).Jeigu pasaulis susivienys(o tai,panašu,vyksta),figova bus jusu carui.O atsisakys net patys rusai…

        Atsakyti į šį komentarą
  2. Vygandas    -  2022-02-27, 18:28

    Teisingai, rusų hitlerį, galvažudį, velnią, melo tėvą ir fašistą Putiną, su visais jam prijaučiančiais zombiais, reikia izoliuoti nuo viso pasaulio iki putino grabo lentos…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Myndė    -  2022-02-27, 19:16

    Pabūsiu ir aš eGspertas 🙂
    Situacijos analizė: Rusija turi daug resursų, bet ne kažką gamina (ir tai didele dalim tankus ir raketas); Kinija turi nedaug resursų, bet daug gamina; ES turi nedaug resursų, bet daug gamina; JAV turi kažkiek resursų ir kažkiek gamina, bet geriausiai sekasi piešti žaliai ir daryti lėktuvnešius, kuriais nuveža demokratiją, o parsiveža ką nori. Rusija ir Kinija tuo nepatenkintos, o JAV silpsta ir jai sunku palaikyti esamą situaciją. ES vietą parodė Nuland „f…k EU”.
    Yra keli ateities scenarijai. Geriausias visiems, išskyrus JAV – resursus turintys ir gaminti mokantys bendradarbiauja naudingai visiems, o amerikei sako „f…k US”. Bet tai iš fantastikos srities. Blogiausias visiems be išimties – konfliktas perauga į branduolinį, nedaugelis išgyvenusių dienas baigia akmens amžiuj pavydėdami neišgyvenusiems. Realiausias – nusileidžia Geležinė uždanga 2.0, Rusija juda link Kinijos (panašiai kaip Baltarusija prieš porą metų pajudėjo link Rusijos – šlovė „politikams”), JAV melžia tuos, kas liko jų pusėj (bet ir negaila – patys kalti).
    Kas bus dar vėliau – mano rutulys nerodo.

    Atsakyti į šį komentarą
    • A    -  2022-02-27, 20:20

      Nieks nesako,pas javainius irgi “рыльце в пушку”.O paskutiniai Afganistano ivykiai is viso parodė kad jiems už šios šalies demokratizavima labiau rupejo pinigeliu plovimas is mokesciu moketoju kiseniu.Dar antikos laikais kažkas pasakė -“imperija negali nekariauti”.O kad Trumpas Europai ispyre i šiikna,tai tik Europai sveikiau.O Putinas galutinai pazadino is rozinio sapno – Vokietija savo karini biudzeta padidino 50 %.Pasilieka tiketis Putino adekvatumo(kad tik grasina, o nemojuos atominiu vezdu….)

      Atsakyti į šį komentarą
  4. pa6alietis    -  2022-02-27, 19:39

    geriausia rusų atsakomoji žinutė būtų buvusių kgb dabuotojų paviešinimas įvedusose sankcijas valstybėse

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...