infa.lt

4 požymiai, kad laikas rimtai apsvarstyti idėją priglausti šunį

04 kovo
12:20 2022
Šuo šuniukas

© infa.lt

Visi vienaip ar kitaip gyvenime susiduriame su gyvūnais. Mieli padarėliai žavi dažną iš mūsų, todėl neretai užsisvajojame apie nuosavo naminio gyvūno turėjimą. Vienas populiariausių pasirinkimų – šuo. Kokius ženklus, indikuojančius, kad laikas apsvarstyti idėją priglausti šunį, būtina išskirti?

Augintinio poreikis kyla iš nuoširdaus susidomėjimo

Norėti gyvūno yra viena, tačiau visai kas kita yra nusistatyti šio troškimo priežastis. Tie gyvūnų mylėtojai, kuriuos mažieji padarėliai domina dėl galimybės aktyviai praleisti laisvalaikį, sukuriamos jaukios kasdienybės, yra patys laimingiausi. Kuo labiau augintinio poreikis yra nuoširdesnis, tuo sėkmingiau einasi gyvenimas drauge. Jei šuo Jums asocijuojasi vien su apsauga, tikėtina, kad nei Jūs, nei gyvūnas nebūsite labai patenkinti. Atminkite, kad augintinio priėmimas yra gana didelė ir rimta atsakomybė – juk už gyvūną atsakote net iki keliolikos metų. Tam, kad būtų įmanoma sukurti abipusį ryšį, būtina suvokti, kad nuoširdus susidomėjimas yra tiesus kelias jį pasiekti.

Esate finansiškai stabilūs

Neretai, net jei būsimieji šeimininkai yra patys altruistiškiausi ir atsidavę žmonės žemėje, jiems koją gali pakišti aplinkybės. Svarstydami, kokį šuniuką priglausti, kai kurie individai nusprendžia rinktis veislinį gyvūną, visai neapgalvodami, kokios išlaidos gali laukti. Tuomet gyvūno priežiūra tampa kančia, nesinori nuliūdinti ar net prarasti mažojo kompaniono. Prieš priimdami sprendimą priglausti gyvūną (nesvarbu, ar iš prieglaudos, ar iš veislyno), būtinai apžvelkite savo biudžetą, galimybes augintiniui suteikti komfortą ar net prabangių priežiūros priemonių ir maisto alternatyvas. Pavyzdžiui, “Alphazoo” siūlo platų maisto ir skaniukų šunims asortimentą už prieinamą kainą, kurį rasite čia: https://www.alphazoo.lt/produkto-kategorija/sunims/skanestai.

Nebijote iššūkių ir trokštate ištikimo kompaniono

Atsakius sau į klausimą “kodėl noriu gyvūno” ir apsvarsčius savo finansinę situaciją, galima pereiti prie kito, ne mažiau svarbaus, žingsnio. Laikas apgalvoti, ar Jūsų asmens savybės bus suderinamos su būsimo augintinio gyvensena. Šunys – tie gyvūnai, kurie yra ištikimi, šilti ir nuotaikingi. Neretai sakoma, kad šie gyvūnai yra savo šeimininkų veidrodinis atspindys, tad jei sau galite pritaikyti minėtus būdvardžius, nesibaiminkite ir priglauskite šuniuką. Aišku, kad kaip ir kiekvienas žmogus, kiekvienas šuo gali būti unikalus ir skirtingas. Tiek trokštantiems ramaus, tiek žaismingo gyvūno, įmanoma rasti savo pasirinkimą. Pasidomėkite skirtingomis veislėmis, svarbiausia, skirkite laiko susipažinimui su būsimu augintiniu – taip greitai suprasite, ar esate suderinami.

Esate organizuoti ir imlūs naujai informacijai

Bet kokio gyvūno priėmimas į savo namus atneša daugybę pokyčių. Šunys – ne išimtis, todėl būsimieji šeimininkai privalo suvokti tai, kad pastovus domėjimasis bei organizuotumas yra būtinos savybės, kurias reikia arba turėti, arba išsiugdyti. Gyvūnų priežiūra reikalauja atidumo, kadangi kasdienybėje reikia spręsti daug problemų, kurių augintinis negali aiškiai iškomunikuoti. Kokį maistą rinktis? Kodėl tam tikra rūšis netinka? Ar konservai šunims tikrai geriausias pasirinkimas dėl didesnio baltymų ir vandens kiekio? Žmonės, kurie staigiai reaguoja į iškilusias problemas, būna puikūs augintinių šeimininkai, tad atsakykite sau, ar tikrai pajėgsite imliai rūpintis savo gyvūnu. Juk tai tokia atsakomybė, kuri reikalauja didelio pasiruošimo ir ryžto mokytis.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 113

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


  • Ne, nematau prasmės (56%, 35 balsavo)
  • Taip, būtinai (30%, 19 balsavo)
  • Nežinau, dar neapsisprendžiau (14%, 9 balsavo)

Viso balsavo: 63
Pradėta - 2024-05-15 @ 12:45
Pabaiga - 2024-05-19 @ 12:45

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dar konservų psichopatų chuntos nelikviduota alternatyvi informacija: lzskelbimai.com/s/212021...

Gruzija apsisaugo nuo demokratijos "vertybių" ir nori išlikti nepriklausoma, savarankiška šalimi. Kaip baisu.......

ir toliau dirbs slavams.tapom asilo įkaitais.toks likimas....

fetišizmo apraiška...

Jūs apkaltinote autorę esant rusų agente, arba kaip minimum esant rusų įtakoje ir transliuojant rusų...

Jūs kliedite. Į klausimą neatsakėte, tačiau nepamiršote apkaltinti tuo kuo pati esate :) Kur ir...

Maidano scenarijus. Taip Gruzija atiduodama Rusijai…...